petak, 2. lipnja 2017.

NASTAVLJA SE hdz-ov "POLITICKI DERNEK" U DUGOJ RESI + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "kaportal.rtl.hr", 02.06.2017

http://kaportal.rtl.hr/predizborni-posjet-dugoreskim-hdz-ovcima-jucer-dosla-ministrica-gabrijela-zalac/

"Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac jučer je posjetila Dugu Resu, ali u sklopu predizborne kampanje njezine stranačke kolegice Dijane Zadrović koja se u drugom krugu lokalnih izbora natječe za gradonačelnicu.

Ministrica je razgovarala i s Ismetom Bećirević, tajnicom Udruge invalida rada, koja je prezentirala projekt vrijedan milijun i dvjesto tisuća kuna kojim bi se sadržaj grada obogatio suvenirnicom, slastičarnicom, izložbenim prostorom i uslugom korištenja čamaca s panoramskim dnom.
Te projekte moguće je realizirati uz pomoć i podršku Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova no, kažu u HDZ-u, nalazi se na rezervnoj listi u Ministarstvu."

KOMENTAR:

Donje citirani tekst preuzet je iz bloga www.drazenkatic.blogspot.de 27.05.2017

Link: 




"Vrlo interesantna izborna strategija HDZ-a. U borbi za grad Dugu Resu koriste najjace argumente. Nedavno HDZ salje ministra Hrvatskog turizma u predizbornu kampanju u nas mali gradic.

Kao sto gornji clanak navodi premijer Plenkovic ce danas oko 15.30 sati posjetiti Dugu Resu te se druziti sa gradjanima u ili pred kantinom.

Meni je malo neobicno da politicke stranke koriste kako ministre tako i premijera za predizbornu kampanju. Ja sam oduvijek mislio da netko tko je ministar obnasa tu duznost za cijeli Hrvatski narod ,a ne za jednu politicku opciju. Takodjer sam mislio da je Hrvatski premijer premijer svih gradjana nase Domovine , a ne jedne politicke opcije.....I na kraju nadam se da mi ne zamjerate sto pisem pridjev "Hrvatsko" velikim slovom te imenicu "Domovina" takodjer velikim slovom. Ne radi se o nepoznavanju Hrvatske gramatike vec o respektu prema Domovini i Hravtskom narodu.

Pitanje koje se postavlja u samome naslovu ovog clanka glasi: "Tko je platio politicku turneju HDZ-a "Ogulin-Duga Resa-Karlovac"?
To pitanje je najbitnije od svega. Najbitnije je kako za gradjane nase Domovine koji zive u njoj ali i za Hrvatsko Iseljenistvo koji svaki mjesec salje novac u Domovinu, pomaze financijski svoje obitelji, trosi svoj novac prilikom svake posjete Domovini, donira za Domovinu itd.
U predizbornoj kampanji za lokalne izbore u RH 2017 koja je u toku svaka politicka stranka i svaka nezavisna lista je morala u svakom gradu i svakoj opcini otvorit "racun" s kojeg ce se zakonskim putem financirati izborna kampanja onih koji su u izbore ukljuceni.
To konkretno znaci da HDZ, koji se je kandidirao u sva tri gore navedena grada je morao u tim gradovima otvorit sluzbeni racun za financiranje kampanje!
Pitanje: S kog racuna su podmireni troskovi koje ce danas napraviti premijer Plenkovic? S racuna za izbornu kampanju HDZ-a grada  Ogulina, grada Duge Rese ili grada Karlovca?
Ja se iskreno nadam da ce troskovi biti skinuti sa jednog od ta tri izborna racuna i da ce biti prezentirani javnosti. Tada i na "ne-fer izbornu strategiju" HDZ-a karlovacke zupanije koji u predizbornoj kampanji koristi Hrvatskog ministra i Hrvatskog premijera mozemo zazmiriti na jedno oko.
Medjutim ako ti troskovi ne budu transparentno prezentirani porezim obvezicima Domovine Hrvatske te Hrvatskom Iseljenistvu, tada ce se pojaviti crv sumnje.
Sumnje Da je Hrvatski premijer troskove danasnje izborne turneje podmirio iz drzavnog proracuna odnosno skinuo sa racuna Vlade Republike Hrvatske.
U tom slucaju radilo bi se o kaznenom djelu "Zloupotrebe sluzbene duznosti / zloupotrebe financijski sredstava"!
Nadam se da cemo u narednim danima vidjeti transparentne troskove ove danasnje politicke turneje stranke HDZ-a."
Do danas nitko iz zupanijskog Hdz-a nije javno prilozio racune o troskovima izborne turneje Ogulin-Duga Resa - Karlovac. Takodjer  za nastale troskove premijer Plenkovic nije preuzeo odgovornost. 
I kao da to nije bilo dosta. HDZ salje ponovo ministricu Gabrielu Zalac u Dugu Resu. Prije ovih izbora visoki duznosnici HDZ-a nisu znali na zemljopisnoj karti pokazati gdje se nalazi grad Duga Resa, a u ove izborne dane Duga Resa postaje poznatija od Holivuda!
Pitanje za Ministricu Zalac: "Gospodjo Zalac, cijim novcem je financiran vas put iz Zagreba u Dugu Resu i natrag za Zagreb? Tko je platio vasu dnevnicu, dnevnicu vaseg osobnog vozaca i dnevnice vaseg osiguranaj? Tko je platio kavu i rucak u Dugoj Resi to nasu nezavisnu listu ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI ne zanima.  

Ako je zupanijski HDZ podmirio troskove posjete ministrice Zalac Dugoj Resi molim prezentirajte javno racune o podmirenju troskova. Ako je gospodja ministrica svojom sluzbenom karticom podmirila racune, a Vlada RH platila njenu dnevnicu i dnevnice njene osobne pratnje, gospodjo ministrice preuzmite odgovornost.
I da se ne bi mislilo da su izbori za dva tri dana zavrseni i da ce po starom dobrom pravilu "pojest vuk magare i nikom nista", cekaju nas uskoro parlamentarni izbori (premijer Plenkovic ih je vise puta u medijima najavio) te ce nasa nezavisna lista inzistirati na racunima koje HDZ do danas nije transparentno prikazao gradjanima nase Domovine, a koje su upravo nasi gradjani platili svojim porezom!

Za razliku od gospodje Dijane Zadrovic koja prezentira svoj program kao "listu bozicnih zelja", gradonacelnik Tomislav Boljar ima jasnu viziju razvoja grada Duge Rese, jasnu viziju otvaranja radnih mjesta, jasnu viziju rijesavanja socijalnih i kulturnh potreba gradjana naseg grada. Vise o programu mozete vidjeti pod slijedecim linkom:



Takodjer postoji i web stranica na kojoj gospodin Boljar precizno definira viziju razvoja grada Duge Rese i to pod slijedecim linkom:

http://www.tomislavboljar.com/



 Za one malo zahtjevnije koji ce traziti dodatne impulse u razvoju grada Duge Rese na ekoloskom, ekonomskom, socijalno i politickom podrucju koalicijski partner HSS-a i SDP-a u Dugoj Resi nezavisna lista ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI nudi rijesenja u narednih 10-15 godina takodjer pod slijedecim linkom:

Nema komentara:

Objavi komentar