četvrtak, 8. lipnja 2017.

VELIKI OBRAT: HNS će podržati HDZ! Vesna Pusić: ‘Očekujem da me isključe’! + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "portal.braniteljskiforum.com", 07.06.2017

http://portal.braniteljski-forum.com/vijesti/veliki-obrat-hns-ce-podrzati-hdz-vesna-pusic-ocekujem-da-me-iskljuce

"SREDIŠNJI odbor HNS-a odbacio je jučerašnji prijedlog Predsjedništva i odlučio izglasati potporu HDZ-u. Vesna Pusić je protiv i očekuje isključenje iz stranke.

Do odluke Središnjeg odbora HNS-a došlo je nakon što je Ivan Vrdoljak jučer objavio kako je stranci preporučio da ne koalira s HDZ-om te nakon što je danas novinarima poručio da ide u političku mirovinu.

Vesna Pusić je najavila da će statutarno biti isključena iz stranke jer je najavila da neće podržati odluku.
“Ja sam bila protiv toga, ostala sam u manjini. To je njihovo pravo. Vjerojatno statutarno ću biti isključena budući da neću biti za tu Vladu – rekla je Vesna Pusić koja je razočarana odlukom.

Najglasniji protivnici suradnje s HDZ-om, Vesna Pusić, Andro Vlahušić, Goran Beus Richembergh, Anka Mrak Taritaš  i Nada Turina Đurić tako su preglasani na sjednici na kojoj se pojavilo 107 članova Središnjeg odbora. Za odluku o koaliranju bila su potreba 54 člana.
Središnji odbor HNS-a potvrdio je i kako Srećko Ferenčak ostaje glavni tajnik stranke."

KOMENTAR:

1. Da li premijer Plenkovic ima legitimitet sastavljati neku "novu vladu" ili po Hrvatskim zakonima i Hrvatskom ustavu moraraspisati nove izbore?

2. Da li Hrvaska Narodna Stranka koja je dobila prosle godine na parlamentarnim izborima manje glasova od nase nezavisne liste ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI moze biti dio te tzv. "nove vlade"?

3. Da li je to demokracija ili politicki inzenjering?

Postovani prijatelji na moja pitanja pokusajte sami dati ispravan odgovor. Ponovno blokiranje mojih funkcija u facebooku pokazuje kao politika nisko udara. Medjutim to su samo peckanja. Moje profile se ne moze blokirati. To sto facebook izvodi su djecje igrice. Svaki puta kada im zaprijetim sve odblokiraju u par sati. Medjutim vratimo se temi.

Zasto gospodin Plenkovic nema pravo na formiranje tzv. "nove vlade"?
Odgovor slijedi u obliku citata mog bloga sa slijedeceg linka:

 Donje citirani tekst preuzet je iz bloga www.drazenkatic.blogspot.de 27.05.2017

Link: 




"Vrlo interesantna izborna strategija HDZ-a. U borbi za grad Dugu Resu koriste najjace argumente. Nedavno HDZ salje ministra Hrvatskog turizma u predizbornu kampanju u nas mali gradic.

Kao sto gornji clanak navodi premijer Plenkovic ce danas oko 15.30 sati posjetiti Dugu Resu te se druziti sa gradjanima u ili pred kantinom.

Meni je malo neobicno da politicke stranke koriste kako ministre tako i premijera za predizbornu kampanju. Ja sam oduvijek mislio da netko tko je ministar obnasa tu duznost za cijeli Hrvatski narod ,a ne za jednu politicku opciju. Takodjer sam mislio da je Hrvatski premijer premijer svih gradjana nase Domovine , a ne jedne politicke opcije.....I na kraju nadam se da mi ne zamjerate sto pisem pridjev "Hrvatsko" velikim slovom te imenicu "Domovina" takodjer velikim slovom. Ne radi se o nepoznavanju Hrvatske gramatike vec o respektu prema Domovini i Hravtskom narodu.

Pitanje koje se postavlja u samome naslovu ovog clanka glasi: "Tko je platio politicku turneju HDZ-a "Ogulin-Duga Resa-Karlovac"?
To pitanje je najbitnije od svega. Najbitnije je kako za gradjane nase Domovine koji zive u njoj ali i za Hrvatsko Iseljenistvo koji svaki mjesec salje novac u Domovinu, pomaze financijski svoje obitelji, trosi svoj novac prilikom svake posjete Domovini, donira za Domovinu itd.
U predizbornoj kampanji za lokalne izbore u RH 2017 koja je u toku svaka politicka stranka i svaka nezavisna lista je morala u svakom gradu i svakoj opcini otvorit "racun" s kojeg ce se zakonskim putem financirati izborna kampanja onih koji su u izbore ukljuceni.
To konkretno znaci da HDZ, koji se je kandidirao u sva tri gore navedena grada je morao u tim gradovima otvorit sluzbeni racun za financiranje kampanje!
Pitanje: S kog racuna su podmireni troskovi koje ce danas napraviti premijer Plenkovic? S racuna za izbornu kampanju HDZ-a grada  Ogulina, grada Duge Rese ili grada Karlovca?
Ja se iskreno nadam da ce troskovi biti skinuti sa jednog od ta tri izborna racuna i da ce biti prezentirani javnosti. Tada i na "ne-fer izbornu strategiju" HDZ-a karlovacke zupanije koji u predizbornoj kampanji koristi Hrvatskog ministra i Hrvatskog premijera mozemo zazmiriti na jedno oko.
Medjutim ako ti troskovi ne budu transparentno prezentirani porezim obvezicima Domovine Hrvatske te Hrvatskom Iseljenistvu, tada ce se pojaviti crv sumnje.
Sumnje Da je Hrvatski premijer troskove danasnje izborne turneje podmirio iz drzavnog proracuna odnosno skinuo sa racuna Vlade Republike Hrvatske.
U tom slucaju radilo bi se o kaznenom djelu "Zloupotrebe sluzbene duznosti / zloupotrebe financijski sredstava"!
Nadam se da cemo u narednim danima vidjeti transparentne troskove ove danasnje politicke turneje stranke HDZ-a."

Do danas nitko iz zupanijskog Hdz-a nije javno prilozio racune o troskovima izborne turneje Ogulin-Duga Resa - Karlovac. Takodjer  za nastale troskove premijer Plenkovic nije preuzeo odgovornost. 
I kao da to nije bilo dosta. HDZ salje ponovo ministricu Gabrielu Zalac u Dugu Resu. Prije ovih izbora visoki duznosnici HDZ-a nisu znali na zemljopisnoj karti pokazati gdje se nalazi grad Duga Resa, a u ove izborne dane Duga Resa postaje poznatija od Holivuda!
Pitanje za Ministricu Zalac: "Gospodjo Zalac, cijim novcem je financiran vas put iz Zagreba u Dugu Resu i natrag za Zagreb? Tko je platio vasu dnevnicu, dnevnicu vaseg osobnog vozaca i dnevnice vaseg osiguranaj? Tko je platio kavu i rucak u Dugoj Resi to nasu nezavisnu listu ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI ne zanima.  

Ako je zupanijski HDZ podmirio troskove posjete ministrice Zalac Dugoj Resi molim prezentirajte javno racune o podmirenju troskova. Ako je gospodja ministrica svojom sluzbenom karticom podmirila racune, a Vlada RH platila njenu dnevnicu i dnevnice njene osobne pratnje, gospodjo ministrice preuzmite odgovornost.
I da se ne bi mislilo da su izbori za dva tri dana zavrseni i da ce po starom dobrom pravilu "pojest vuk magare i nikom nista", cekaju nas uskoro parlamentarni izbori (premijer Plenkovic ih je vise puta u medijima najavio) te ce nasa nezavisna lista inzistirati na racunima koje HDZ do danas nije transparentno prikazao gradjanima nase Domovine, a koje su upravo nasi gradjani platili svojim porezom!"
Do danas nezavisna lista ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI, a ni Hrvatski narod nije dobio odgovor o financiranju iz gore navedenog teksta!

Zasto HNS ne moze biti dio tzv. "nove vlade" vec je odgovoreno!

Clan glavnog odbora nezavisne liste
ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI
Drazen Katic



Nema komentara:

Objavi komentar