subota, 10. lipnja 2017.

U grad Dugu Resu stiže 37 mladih iz 5 zemalja!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa portala "radio-mreznica.hr", 08.06.2017

http://www.radio-mreznica.hr/vijesti/8-6-2017/u-dresu-stize-37-mladih-iz-5-zemalja

"Duga Resa - Erasmus + projekt razmjene mladih "Try talking in my shoes", vrijedan 17 tisuća 250 eura u Dugu Resu će od 23. do 30. lipnja 37 sudionika iz pet europskih zemalja.

- Stižu iz Švedske, Danske, Rumunjske, Turske, Italije koji će zajedno s mladima iz Hrvatske, konkretno četvero mladih iz Duge Rese i jednom iz Ozlja sudjelovati na toj razmjeni, rekla je Martina Marušić Britvec iz LAG-a.

Ovo je osmi Erasmus projekt LAG-a Vallis Colapis i peta razmjena mladih, čulo se danas na predstavljanju projekta. Želja im je ovoga puta raditi na boljoj osobnoj komunikaciji mladih, bez mobitela i raznih aplikacija.

Uz radionice organizirane su i dvodnevne aktivnosti kojima će mladi upoznati lokalnu zajednicu. Jedan dan provest će na Vinici, a drugi dan predviđene su "City game" - igra u kojoj sudionici u grupama dobivaju zadatke te će morati tražiti određene lokacije u gradu, ljude ili pitati ih kako se nešto kaže na hrvatskom i slično.
- Kroz različite radionice komunicirat će na engleskom jeziku, radit će i interkulturalnom okruženju i na taj će način jačati svoje vještine i znanja koje će im kasnije korisititi u njihovom obrazovanju, a kasnije i na tržištu rada.
Sudionici projekta bit će smješteni u dugoreškom Učeničkom domu gdje će se održati i većina aktivnosti. Ovo je dokaz da LAG-a osim što radi na razvoju poljoporivrede i ruralnom razvoju, radi i na razvoju društvenih aktivnosti, naglasio je predsjednik LAG-a i gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar."




PARLAMENTARNI PROGRAM POD LINKOM:
 

Nema komentara:

Objavi komentar