petak, 5. travnja 2019.

Tomašić pisala Hahnu vezano uz proširenje i probleme sa Srbijom + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "vijesti.hrt.hr", 03.04.2019

https://vijesti.hrt.hr/501885/tomasic-pisala-hahnu-vezano-uz-prosirenje-i-probleme-sa-srbijom

"Europarlamentarna zastupnica i dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Ruža Tomašić u službenu proceduru Europskog parlamenta uputila je pitanje za pisani odgovor Europskoj komisiji...

U nastavku pitanja istaknula je kako Republika Hrvatska nažalost i dalje ima mnogobrojna važna otvorena pitanja sa Srbijom koja se na bilateralni način nisu mogla riješiti u posljednjih nekoliko desetljeća iz razloga što Srbija uporno odbija s Hrvatskom voditi bilo kakve razgovore o Domovinskom ratu te je na tom tragu Komisiju upitala ne misli li da će ovakvim prijedlogom Republici Hrvatskoj umnogome biti oduzeta mogućnost rješavanja ovih važnih pitanja...."

 KOMENTAR:


Da bi Republika Srbija usla u EU treba ispuniti sve one uvjete koje je i Republika Hravtska morala ispuniti.

Nadalje bilateralni odnos "s problematikom Domovinskog rata" mora prije samog pristupa Srbije biti potpuno rijesen, a to znaci:

- u potpunosti placena ratna odsteta Republici Hrvatskoj (Nijemci jos danas placaju ratnu reparaciju iz drugog svjetskog rata)

- potpuno razjasniti nestanak svakog Hrvatskog branitelja u srpskim logorima

- potpuna parlamentarna reciprocnost izmedju zastupnika srpskog naroda u Saboru i hrvatskog naroda u Srpskom parlamentu. U Saboru postoje 3 zagarantirana mjesta za srpsku zajednici u Hravtskoj, a u Srpskom parlamentu samo jedno mjesto za pripadnike Hrvatskog naroda u Srbiji.

- sudjenje pripadnicima JNA, paravojnih postrojbi SAO Kraine te paravojnih postrojbi iz Srbije koji su pocinili ratni zlocin na podrucju Republike Hrvatske. Sudjenje izvrsiti u Srbiji ili one koji su pocinili zlocin isporuciti pravosudnim organima Republike Hrvatske. 

- reciprocno abolirati pripadnike Hrvatske vojske, te povuci optuznice koje su dignute protiv hrvatskih vojnika od strane Republike Srbije. Abolicija ne moze biti jednostrana.



Europska unija zeli "na brzinu" pod utjecajem englesko-francuskog lobija pripojiti Srbiju Uniji. Za to "pripojenje" treba glasove svih clanica Europske Unija pa tako i Republike Hrvatske.

Republika Hrvatska o gore navedenim nerijesenim pitanjima ne smije biti popustljiva prema Srbiji. Mi ne trazimo od Srbije nista sto nam ne pripada. 

Za nerijesena pitanja Srbije prema Hrvatskoj u EU parlamentu do sada se najzesce borila eurozastupnica Tomasic.

 

 

Gospodja Tomasic je u politici od 1990. godine. U Hrvatsku je iz Kanade dosla na poziv predsjednika Tudzmana te je 1990 bila sefica njegovog osobnog osiguranja. Njen politicki put je bio od pravaske stranke pa do danasnjih konzervativaca. Bila je zastupnica u Saboru i 5 godina provela je kao hrvatska zastupnica u EU parlamentu.

Gospodja Tomasic se bori u Briselu za interese hrvatskog naroda. Njena borba je pokazala rezultate. Za druge hrvatske zastupnike u EU parlamentu rijetko cujemo i kada cujemo tada zastupaju najcesce interese Europe kao globalisti, a rijetko interese hrvatskog naroda. Manje se zna da je gospodja Tomasic velika humanitarka. Ona od vlastite zastupnicke place donira mnogobrojne udruge i potrebite gradjane. I dok je bila zastupnica u Saboru istakla se mnogobrojnim donacijama potrebitima.


Na izborima birajmo prema svojoj savjesti, ali birajmo one zastupnike koji su se dokazali. Time osiguravamo razvoj i prosperitet nase zemlje.


Da li su izbori za EU parlament vazni za hrvatski narod?

Na slijedecim izborima za EU parlament bira se 12 hrvatskih zastupnika. Njima poklanjamo povjerenje u narednih 5 godina. Samo izborom "pravih" zastupnika Hrvatska ce ici u narednih 5 godina u pravcu razvoja!


Politicki pokret "Zauvijek Vjerni Domovini" podrzava ocuvanje nacionalnog identiteta Republike Hrvatske u okvirima Europske unije te se zalaze za snaznu ekonomsko-socijalnu Hrvatsku. Odlukom naseg Glavnog odbora mi dajemo potpunu podrsku gospodji Tomasic na izborima za EU parlament 2019.




SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini utemeljen je u Stuttgartu 2012. godine, a 2014. godine je objavio svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske.

Nema komentara:

Objavi komentar