četvrtak, 4. travnja 2019.

'Zabrana mise na Bleiburgu je skandalozan i šokantan čin' + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "24sata.hr", 08.03.2019

https://www.24sata.hr/news/zabrana-mise-na-bleiburgu-je-skandalozan-i-sokantan-cin-618213?

"...Tvrdnja austrijske biskupije o tome kako je misa na Bleiburškom polju dio političko-nacionalnog rituala koji služi selektivnom tumačenju i percepciji povijesti može se jasno protumačiti kao čisti politički čin koji svoj izvor ima u utjecaju agresivnih i beskrupuloznih lijevih lobija na sami vrh crkvene hijerarhije austrijske katoličke crkve. Činom bespogovornog prihvaćanja ovakve vrste indoktrinacije ponavljanjem višedesetljetnih floskula zaostalih iz nekih bivših režima crkva na otužan način gubi svoju primarnu funkciju duhovne voditeljice i mjesta najuzvišenije molitve i utjehe onima koji su u brutalnom bleiburškom pokolju izgubili svoje najmilije. Ono najtužnije u ovome činu jeste i ono najkontroverznije budući da je riječ o odluci jedne duhovne institucije, a to je oduzimanje prava na spokojan i dostojanstven počinak nevinim žrtvama ovog nezapamćenog pokolja u novijoj europskoj povijesti - piše eurozastupnica Tomašić."


 KOMENTAR:


Nasa eurozastupnica gospodja Tomasic zeli ove godine posjetiti Bleiburg te svoje misljenje o zabrani mise iznosi u gornjem citatu.

O temi komemoracije na Bleiburgu se ne moze na crno-bijeli nacin raspravljati. Zemljiste na kome se odrzava komemoracija na Bleiburgu je privatno vlasnistvo kupljeno novcem austrijskih Hrvata. To je identicno i sa svakom zgradom crkve koja je takodjer izgradjena na privatnom zemljistu te iste crkve. 


Zabraniti misu u crkvi ili na Bleiburgu je isto kao da vam netko zabrani da gledate televiziju u svome stanu, a placate pretplatu. Hrvatski katolici u Austriji placaju porez austrijskoj katolickoj crkvi. 

Zabrana mise na Bleiburgu je zaista politicki instruirana. Interesantno je da na Bleiburgu postoje spomenici palim austrijskim vojnicima koji su se borili za naciste. Kako to da lokalna i crkvena vlast u Bleiburgu ne porusi te spomenike, ako se istovremeno protivi odaje pocasti pobijenom hrvatskom narodu. Pored hrvatskih vojnika na Bleiburgu su pobijeni i njemacki vojnici te svi bosnjacki vojnici. Pored vojnika pobijeno je i civilno stanovnistvo koje je sa vojskom bjezalo pred partizanima.


Masakar na Bleiburgu je bio protivan svim ratnim konvencijama posto je ucinjen nakon kapitulacije tadasnje NDH. Hrvatska vojska se dosavsi na Bleiburg zajedno sa civilnim stanovnistvom zeljela predati Englezima, kao sto garantiraju ratne konvencije. Englezi su popustili pred pritiskom Tita i protivno ratnim konvencijama "isporucili" zarobljenike partizanskoj vojsci. Masakar na Bleiburgu nastavljen je "Kriznim putem" u kome su partizani od Austrije do Zagreba ubijali zaroboljene vojnike i civile. Prezivjeli dio zarobljenika koji je pjesackim marsom dosao u Zagreb je "zbrinut" u privremene logore na stadionima u Zagrebu. U filmu "Cetverored" moze se vidjeti kakav je bio "Krizni put hrvatskog naroda".


Problem komemoracije i mise na Bleiburgu na kraju je ipak pozitivno rijesen. Komemoracija na Bleiburgu odrzati ce se 18.05.2019 godine. 

Odrzavanje mise je direktno vezano za komemoraciju. Odrzati komemoraciju bez mise izgubio bi se krscanski smisao.

 

Gospodja Tomasic je u politici od 1990. godine. U Hrvatsku je iz Kanade dosla na poziv predsjednika Tudzmana te je 1990 bila sefica njegovog osobnog osiguranja. Njen politicki put je bio od pravaske stranke pa do danasnjih konzervativaca. Bila je zastupnica u Saboru i 5 godina provela je kao hrvatska zastupnica u EU parlamentu.

Gospodja Tomasic se bori u Briselu za interese hrvatskog naroda. Njena borba je pokazala rezultate. Za druge hrvatske zastupnike u EU parlamentu rijetko cujemo i kada cujemo tada zastupaju najcesce interese Europe kao globalisti, a rijetko interese hrvatskog naroda. Manje se zna da je gospodja Tomasic velika humanitarka. Ona od vlastite zastupnicke place donira mnogobrojne udruge i potrebite gradjane. I dok je bila zastupnica u Saboru istakla se mnogobrojnim donacijama potrebitima.


Na izborima birajmo prema svojoj savjesti, ali birajmo one zastupnike koji su se dokazali. Time osiguravamo razvoj i prosperitet nase zemlje.


Da li su izbori za EU parlament vazni za hrvatski narod?

Na slijedecim izborima za EU parlament bira se 12 hrvatskih zastupnika. Njima poklanjamo povjerenje u narednih 5 godina. Samo izborom "pravih" zastupnika Hrvatska ce ici u narednih 5 godina u pravcu razvoja!


Politicki pokret "Zauvijek Vjerni Domovini" podrzava ocuvanje nacionalnog identiteta Republike Hrvatske u okvirima Europske unije te se zalaze za snaznu ekonomsko-socijalnu Hrvatsku. Odlukom naseg Glavnog odbora mi dajemo potpunu podrsku gospodji Tomasic na izborima za EU parlament 2019.




SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini utemeljen je u Stuttgartu 2012. godine, a 2014. godine je objavio svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske.

1 komentar:

  1. posto sam hrvatski branitelj kao i vi ovaj komentar necu izbrisati iz respekta prema onome sto ste dali za Domovinu. objektivno gledajuci sa stajalista struke kao bivski visoki policijski casnik, smatram da ste gore navedene slucajeve trebali prijaviti MUP-u. Moje je iskustvo da kada sam se prije nekoliko godina obratio svim Europarlamentarcima iz Hrvatske u Briselu, jedino sam odgovor dobio od gospodje Tomasic. Radilo se o kampanji ukidanja ogranicenja telefoniranja hrvatskih telefonskih kartica dok na njima jos postoji novca. Nakon te kampanje u narednih 3 mjeseca taj problem je i bio rijesen kao sto mi je gospodja Tomasic i odgovorila. Tu korespodenciju mozete i sada pogledati u ovome BLOGU. nista nij eizbrisano. mislim da je to bilo 2015. godine. Uzmite si malo vremena i pogledajte. Vama zelim ugodan dan i sve najbolje.

    OdgovoriIzbriši