srijeda, 3. travnja 2019.

Tomašić za Direktno: Ako osvojim mandat, spremna sam ga dati Neovisnima za Hrvatsku, ali imam dva uvjeta + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "direktno.hr", 02.04.2019

https://direktno.hr/direkt/tomasic-za-direktno-ako-osvojim-mandat-spremna-sam-ga-dati-neovisnima-za-hrvatsku-ali-imam-dva-uvjeta-151659/


"Ne znam koga se oni boje, znate da se svašta govori. Rekla sam da sam, ako svi idemo skupa, spremna svoj mandat prepustiti Neovisnima za Hrvatsku, ali sam navela dva uvjeta. Prvi je da se zastupnici koji osvoje mandat priključe ECR grupaciji u Europskom parlamentu, a drugi je da u istom modelu idemo na parlamentarne izbore u Hrvatskoj", rekla je Tomašić.
Ipak, Tomašić ističe da se nada da će se stranke ujediniti te zajedno nastupiti i na parlamentarnim izborima, a njena ponuda je otvorena do predavanja izborne liste.

"Moja ponuda vrijedi do trenutka dok se ne predaju liste, ali ponavljam, tko osvoji mandat mora ići u ECR i završiti trijalog, a sve stranke moraju na isti način nastupiti na Parlamentarnim izborima. Ako oni misle da ja moram ići u Europski parlament, ne moram. Jako želim da svi skupa idemo zajedno na parlamentarne izbore jer je to jedini način da se nešto konkretno napravi", zaključila je Tomašić."


 KOMENTAR:


San o "Ujedinjenoj desnici" ocigledno se na izborima za EU parlament nece ostvariti, iako gospodja Tomasic ostavlja tu mogucnost do dana predavanja listi.

Desno biracko tijelo koje ima potencijal od oko 200.000 biraca je za sada podjeljeno u dva glavna tabora. S jedne strane gospodja Tomasic (Hrvatski suverenisti), s druge strane Neovisni za Hrvatsku + HSP. 

Gospodja Tomasic je bila spremna pokloniti svoj mandat Neovisnima za Hrvatsku kada ga osvoji uz dva uvjeta.

Medjutim uvjeti ocito nisu odgovarali Neovisnima za Hrvatsku. Prvi uvjet je bio da zastupnici koji osvoje mandat se prikljuce u EU parlamentu ECR grupaciji (europski konzervatisti).


Jucerasnjom izjavom gospodje Brune Esih da se ona "ne vidi potpuno desno", moglo bi se naslutiti da nije bila spremna na prikljucenje ECR grupaciji i da na EU izborima racuna kako na desno biracko tijelo tako i na biracko tijelo centra ili na nezadovoljnu ljevicu, odnosno prebjege iz ljevice.

Drugi uvjet koji je bio od strane gospodje Tomasic postavljen je da koalicijiski dogovor bude vazeci do kraja parlamentarnih izbora 2020. To konkretno znaci da taj koalicijski dogovor obuhvaca: izbore za EU parlament, predsjednicke izbore i parlamentarne izbore 2020.

Cesto se koalicijski dogovori potpisuju na period od 4 godine. Medjutim to je vrlo dugi period i u njemu ste prisiljeni dijeliti misljenje koalicije i cesto se odreci vlastitog misljenuja i stava. Postoje koalicije koje se potpisuju samo za naredne izbore, one su prakticne, cesto i efikasne.


Da li su Neovisni za Hrvatsku napravili ispravan korak odbijajuci ponudu gospodje Tomasic vidjeti cemo za nepunih dva mjeseca. Ako Neovisni osvoje mandat tada im se izborna strategija isplatila. Medjutim ako iz tih izbora izidju praznih ruku tada su zaboravili na staru poslovicu "Bolje vrabac u vreci, nego svraka na grani".

Mi smatramo da je ponuda gospodje Tomasic bila korektna i da je ponudila politicku alternativu u Republici Hrvatskoj kroz ujedinjenu desnicu.


Gospodja Tomasic je u politici od 1990. godine. U Hrvatsku je pozvana na poziv predsjednika Tudzmana te je 1990 bila sefica njegovog osobnog osiguranja. Njen politicki put je bio od pravaske stranke pa do danasnjih konzervativaca. Bila je zastupnica u Saboru i 5 godina provela je kao hrvatska zastupnica u EU parlamentu.

Gospodja Tomasic se bori u Briselu za interese hrvatskog naroda. Njena borba je pokazala rezultate. Za druge hrvatske zastupnike u EU parlamentu rijetko cujemo i kada cujemo tada zastupaju najcesce interese Europe kao globalisti, a rijetko interese hrvatskog naroda. Manje se zna da je gospodja Tomasic velika humanitarka. Ona od vlastite zastupnicke place donira mnogobrojne udruge i potrebite gradjane. I dok je bila zastupnica u Saboru istakla se mnogobrojnim donacijama potrebitima.


Na izborima birajmo prema svojoj savjesti, ali birajmo one zastupnike koji su se dokazali. Time osiguravamo razvoj i prosperitet nase zemlje.


Da li su izbori za EU parlament vazni za hrvatski narod?

Na slijedecim izborima za EU parlament bira se 12 hrvatskih zastupnika. Njima poklanjamo povjerenje u narednih 5 godina. Samo izborom "pravih" zastupnika Hrvatska ce ici u narednih 5 godina u pravcu razvoja!


Politicki pokret "Zauvijek Vjerni Domovini" podrzava ocuvanje nacionalnog identiteta Republike Hrvatske u okvirima Europske unije te se zalaze za snaznu ekonomsko-socijalnu Hrvatsku. Odlukom naseg Glavnog odbora mi dajemo potpunu podrsku gospodji Tomasic na izborima za EU parlament 2019.




SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini utemeljen je u Stuttgartu 2012. godine, a 2014. godine je objavio svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske.

Nema komentara:

Objavi komentar