ponedjeljak, 29. travnja 2019.

Zašto je gospodja Ruza Tomasic moj izbor za Europski parlament?


Citirani tekst preuzet je iz "Biografija.com", 29.03.2017, Autor M.S.

https://www.biografija.com/ruza-tomasic/


"Ruža Tomašić hrvatska je političarka i zastupnica u Europskom parlamentu. Rođena je 10.5.1958. godine. Imala je težak život i naporan put do uspjeha. Poznata je kao tjelohraniteljica bivših predsjednika Franje Tuđmana i Stipe Mesića. Izvrsna je u borilačkim vještinama, a u Kanadi je radila kao policajka.

Obrazovanje

U rodnom je mjestu završila osnovnu školu.
Nakon toga je u Kanadi pohađala srednju školu te je upisala policijsku akademiju Ontario Police Colledge.

Privatni život

Ruža Tomašić ima zasigurno jedan od najzanimljivijih životopisa na ovim prostorima. Rođena je u Bosni i Hercegovini, u mjestu Mladoševica, a tamo je živjela sa svojim roditeljima, bratom i čak šest sestara. U to je vrijeme trenirala rukomet.

Prije srednje škole, odselila je u Kanadu gdje je živjela njena deset godina starija sestra Jela sa suprugom i dvoje djece. Nakon što joj je sestra pomogla da se snađe u novoj državi, Ruža odlazi živjeti sama te je paralelno uz srednju školu radila kako bi si priskrbila osnovne stvari za život. Nakon što je navršila 18 godina radila je kao noćna čuvarica u shopping centrima.

Budući da je oduvijek htjela raditi u policiji, ovo je bio idealan početak takve karijere. Na policijskoj se akademiji pokazala kao jedna od najboljih u svojoj klasi, a posebno se isticala u borilačkim vještinama. Kao pripravnica, ali i poslije toga radila je na suzbijanju droge i maloljetničke delinkvencije.
1985. godine Ruža Tomašić postala je prva policajka na motoru te se baš zbog toga kao kaskaderka pojavljivala u popularnim serijama Millenium i Dosjei X.

1987. godine udala se za Vladu Tomašića koji je porijeklom s hrvatskog otoka Korčule. Par ima dvoje djece, sina Tomislava i kćer Zrinku.
Devedesetih godina oboljela je od raka maternice, a 2006. imala je moždani udar, ali je bolesti nisu zaustavile u obavljanju poslova te je rak u potpunosti izliječen, a od moždanog se udara izvrsno oporavila.

Posao

Tijekom života u Kanadi i po završetku policijske akademije, Ruža Tomašić završila je tečajeve za osiguranje visokih dužnosnika te je upravo zbog toga bila glavna i odgovorna za osiguranje predsjednika Franje Tuđmana tijekom njegovog dolaska i boravka u Vancouveru. Budući da je predsjednik bio zadovoljan obavljenim poslom, pozvao ju je u Banske Dvore kao svoju tjelohraniteljicu. Ruža je taj poziv prihvatila, a kasnije ga je obavljala i za Stipu Mesića.

Nakon ozdravljenja počinje djelovati u Hrvatskoj stranci prava te 2003. postaje zastupnica u Hrvatskom saboru, a mandat joj prestaje 2008. godine. U to je vrijeme bila predsjednica Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Nacionalnog programa suzbijanja korupcije te članica Odbora za useljeništvo, za europske integracije te zamjenica člana Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Zajedničkom parlamentarnom odboru RH-EU.

Zbog općeg nezadovoljstva u Hrvatskoj stranci prava koja je nastala zbog predsjednika stranke Ante Đapića, osnovana je Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević te je upravo Ruža izabrana za prvu predsjednicu te novonastale stranke. Na parlamentarnim izborima koji su održani 2011. godine osvajaju jedno mjesto te stupaju u Hrvatski sabor s njom kao zastupnicom. 2013. godine na izborima za Europski parlament osvojila je najbolji rezultat te započinje rad u tom tijelu.

Godinu dana kasnije daje ostavku na mjestu predsjednice stranke i odlazi iz iste. 2015. učlanjuje se u Hrvatsku konzervativnu stranku, a na općem zasjedanju te stranke izabrana je za predsjednicu 2015. godine.
Sudjelovala je u velikoj akciji uhićenja Jakše Cvitanovića Cvika, poznatog korčulanskog narkobosa koji je ne kraju osuđen na 8 godina i 3 mjeseca zatvorske kazne.

Najveća postignuća

2010. godine tadašnji Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović odlikovao je ovu hrabru političarku odličjem koje se zove Red Stjepana Radić, a zbog iznimnog doprinosa u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala. Ovo je odlikovanje zaslužila posebno zbog doprinosa u postupku protiv Jakše Cvitanovića Cvika.

Još je kao mlada pokazivala izuzetne ambicije te je sama odselila na drugi kontinent kako bi se bavila s poslom koji ju je privlačio od malih nogu. Čak je ni njeno zdravstveno stanje nije pokolebalo te se uspješno izliječila zahvaljujući, između ostaloga, i svojoj fizičkoj spremi.
Danas je jedna od tek 11 hrvatskih političara koji se bore i zalažu za hrvatske interese u Europskoj uniji te aktivno sudjeluje i predlaže nove inicijative za boljitak naše domovine.
Autor: M.S."


Ako biramo najaktivnije zastupnike, zastupnike kojima je Domovina ispred stranke, tada dajemo svoje povjerenje u drugom mandatu gospodji Tomasic.


Budite zajedno sa nama dio izornog uspjeha! 


Nas uspjeh na izborima je "Vas uspjeh"!


Gospodja Tomasic je u politici od 1990. godine. U Hrvatsku je iz Kanade dosla na poziv predsjednika Tudzmana te je 1990. bila sefica njegovog osobnog osiguranja. Njen politicki put je bio od pravaske stranke pa do danasnjih konzervativaca. Bila je zastupnica u Saboru i 5 godina provela je kao hrvatska zastupnica u EU parlamentu.

Gospodja Tomasic se bori u Briselu za interese hrvatskog naroda. Njena borba je pokazala rezultate. Za druge hrvatske zastupnike u EU parlamentu rijetko cujemo i kada cujemo tada zastupaju najcesce interese Europe, a rijetko interese nase Domovine. 

Manje se zna da je gospodja Tomasic velika humanitarka. Ona od vlastite zastupnicke place donira mnogobrojne udruge i potrebite gradjane. I dok je bila zastupnica u Saboru istakla se mnogobrojnim donacijama potrebitima.


Na izborima birajmo prema svojoj savjesti, ali birajmo one zastupnike koji su se dokazali i koji su zasluzili drugi mandat!

Politicki pokret "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" podrzava ocuvanje nacionalnog identiteta Republike Hrvatske u okvirima Europske unije te se zalaze za snaznu ekonomsko-socijalnu Hrvatsku. Odlukom naseg Glavnog odbora mi dajemo potpunu podrsku gospodji Tomasic na izborima za EU parlament 2019.




SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI utemeljen je u Stuttgartu 2012. godine, a 2014. godine objavili smo socijalno ekonomski program za razvoj Republike Hrvatske. Pripadnici naseg pokreta nalaze se na svih 5 kontinenata.

Nema komentara:

Objavi komentar