utorak, 2. travnja 2019.

UNIŠTILA BEOGRADSKE LOBISTE: Ruža izbacila Kurir iz EU parlamenta, zastupnici ga više ne dobivaju. No, to nije sve… + KOMENTAR!


Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "priznajem.hr", 01.04.2019

https://priznajem.hr/novosti/unistila-beogradske-lobiste-ruza-izbacila-kurir-iz-eu-parlamenta-zastupnici-ga-vise-ne-dobivaju-no-to-nije-sve/84972/

"To što je na uporno inzistiranje hrvatske političarke Ruže Tomašić srpski tisak Kuririzbačen s liste obavezne tiskovine u EU parlamentu, možda se i ne čini osobito važnim postignućem.
No, Tomašić je očigledno svjesna medijske moći:
“Srpski je lobi strašno jak, čak i u Europskom parlamentu. Mi smo tamo dobivali srpski tabloid blizak Vučiću ‘Kurir’, stavljali su ga u naše sandučiće… U jednom od brojeva vrijeđali su pokojnog predsjednika Tuđmana i Hrvatsku državu, pa sam pitala Komisiju znaju li da država koja želi postati članicom Europske unije dijeli novine u kojima se vrijeđa i omalovažava državu koja već jest članica, kao i njenog predsjednika i utemeljitelja?! Maknuli su ‘Kurir’, ali samo iz moga sandučića! Opet sam se bunila, pa ‘Kurir’ više nije dolazio na moj kat. Na kraju sam se još jednom pobunila i sad više ne dolazi uopće u Europski parlament! ‘Kurir’ sam uspjela izbaciti, ali njihovi lobisti su ostali. Svaka država ima pravo na lobiranje i kada bi oni zaista govorili istinu, to meni ne bi smetalo, ali se bave tolikim lažima i neistinama, da je to nevjerojatno. A najviše me boli kada naši predstavnici na sve to šute“, izjavila je Ruža Tomašić u Bujici...."


KOMENTAR:


Novine "Kurir" mozemo pronaci u slobodnoj prodaju na zeljeznickom kolodvoru u Stuttgartu te ga procitati i u gradskoj knjiznici.

Kada usporedimo koliko primjeraka trgovina na zeljeznickom kolodvoru u Stuttgartu naruci "Vecernjaka", a koliko "Kurira" jasno je da lobi Srbije ima po svuda veliki utjecaj.

Sama cinjenica da su pokusali u Europskom parlamentu "podmetnuti" Kurir nasim zastupnicima pokazuje nerespektiranje Republike Hrvatske kao clanice.

U Briselu vrlo dobro znaju da postoji Vecernji i Jutarnji list te imaju i mogucnost te novine kao dnevni tisak ponuditi nasim zastupnicima.


Europa (posebno Francuska i Engleska) nikada nisu prezalile raspad SFRJ te nas pod svaku cijenu, pa makar i na bizaran nacin preko novina Kurir pokusavaju ugurati u "trecu Jugoslaviju". Cinjenica da se Hrvatskoj namece da bude "mentor" Srbiji na putu ulaska u EU govori o tome da zele ponovo "isto". Cinjenica da hrvtatski jezik do danas ne moze dobiti svoje vlastite prevodioce u Briselu govori o tome da netko ceka pogodan trenutak kako bi uveo u Brisel hrvatsko-srpski jezik te "ustedio" troskove za jezik koji ce nastati primanjem novih clanica bivsih Republika SFRJ u EU!


Neprijatelj Hrvatskoj nije Srpski narod vec politicari koji imaju do dan danas netrpeljivost prema Hrvatskoj i koji ne mogu prezaliti pobjedu Hrvatske u Domovinskom ratu.

Zatiranje prava hrvatskog naroda u Vojvodini govori o tome koliko je Srbija spremna na dijalog. Izbjegavanje placanja ratne odstete, izbjegavanje davanja informacija o nestalim  hrvatskim braniteljima, izbjegavanje sistema reciprocnosti u Saboru i Srpskom parlamentu govori o tome da je dalek put do potpunog razumjevanja hrvatske i srpske politike.

U Saboru predstavnici Srpske zajednice imaju zagarntirana tri mjesta, a u srpskom parlamentu Hrvati imaju zagarntirano jedno mjesto. Gdje je tu reciprocnost?


Hrvatska politika je nakon raspada SFRJ isla dosta na ruku Republici Srbiji. Predstavnici Srpskog naroda u Hrvatskoj su gotovo u svim hravtskim vladama bili koalicijski partner. Dvojezicne ploce su postavljene u Vukovaru. Abolirani su pripadnici JNA i paravojnih formacija koje su se borile protiv Hrvatskog naroda u RH. Hrvatska ide na ruku Republici Srbiji na svoju vlastitu stetu.


Medjutim pisuci o toj temi moramo doslovno razlikovati politiku Republike Srbije te politiku Srpskog naroda u Hrvatskoj. Srpski narod u Hravtskoj zivi preko 500 godina. Naseljen je u nasu zemlju da bi zajedno sa Hrvatima zaustavio prodor Turaka (Otomanskog carstva) prema Europi. Srpski narod u Hrvatskoj sudjeluje u politickom, ekonomskom i kulturnom zivotu Republike Hrvatske. U Domovinskom ratu se borilo gotovo 20.000 pripadnika Srpskog naroda u redovima Hrvatske vojske.


Politika koju vodi gospodin Pupovac i njegova stranka u Hrvatskoj nema podrsku srpskog naroda u RH. On zapravo iskoristava svoj vlastiti narod te na vjecnu temu "ugrozenosti" stvara svoj politicki i materijalni imperij.


Gospodja Tomasic se bori u Briselu za interese hravtskog naroda. Hrvatski narod su Hrvtati te svi pripadnici nacionalnih zajednica u Republici Hrvatskoj. Njena borba ima odlicne rezultate. Izbacivanje Kurira sa kata hrvatskih parlamentaraca je samo jedan od uspjeha. Manje se zna da je gospodja Tomasic velika humanitarka. Ona od vlastite place donira mnogobrojne udruge i potrebite gradjane. Za Bozic je od svoje place podjelila 25.000 kn potrebitima.


Na izborima birajmo prema svojoj savjesti, ali birajmo one zastupnike koji su se dokazali. Time osiguravamo razvoj i prosperitet nase zemlje.


Da li su izbori za EU parlament vazni za hrvatski narod?

Na slijedecim izborima za EU parlament bira se 12 hrvatskih zastupnika. Njima poklanjamo povjerenje u narednih 5 godina. Samo izborom "pravih" zastupnika Hrvatska ce ici u narednih 5 godina u pravcu razvoja!

Politicki pokret "Zauvijek Vjerni Domovini" podrzava ocuvanje nacionalnog identiteta Republike Hrvatske u okvirima Europske unije te se zalaze za snaznu ekonomsko-socijalnu Hrvatsku.




SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini utemeljen je u Stuttgartu 2012. godine, a 2014. godine je objavio svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske. Nas politicki pokret je trenutno u pristupnoj fazi koalicije "Suverenisti"!



Nema komentara:

Objavi komentar