subota, 14. travnja 2018.

Jandroković: ‘Prosvjed u Splitu bio je politički i protiv HDZ-a’ + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa onlineportala "dnevno.hr", 14.04.2017

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/jandrokovic-prosvjed-u-splitu-bio-je-politicki-i-protiv-hdz-a-1154550/

"Gordan Jandroković, predsjednik Sabora i politički tajnik HDZ-a komentirao je stanje za Dnevnik Nove TV u stranci nakon uspješno ratificirane Istanbulske konvencije.

“Ova rasprava se vodila dugi niz dana tako da nisam bio iznenađen”, odgovorio je na pitanje je li bio iznenađen buntom zastupnika koji su odbili podržati Konvenciju. “Ovdje je bilo različitih razloga zašto su pojedini zastupnici odlučili glasovati na ovaj način. Bilo je tu onih koji su to učinili iz uvjerenja, savjesti, bilo je onih koji su, čini mi se, malo iz komoditeta ili oportunizma se odlučili na to. Bilo je možda i onih koji možda imaju neke svoje političe procjene”, rekao je Jandroković.

“Ciljeve ostvarujemo, nekad brže, nekad sporije, ali uglavnom ostvarujemo ono što politički procjenimo da je korisno za Hrvatsku. Vidjeli smo što se dogodilo, ovo je jedna specifična tema i nikad prije nije bilo ovakve polemike”, zaključio je.

“U konačnici kad analiziramo i gledamo poruke, to je bio primarno politički skup”.

“Ne želim nikog podcijeniti i uvijek naglašavam …”, nastavio je te na ponovljeno pitanje protiv koga je bio usmjeren skup, kazao je: “Protiv HDZ-a i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i svih nas koji s njim surađujemo. Ali, Hrvatska je demokratska država, ljudi imaju pravo izražavati svoje mišljenje. To je bilo u skladu sa svim onim što je, po meni, politički standard. Poruke neke nisu bile baš s onim što smatram civilizacijski prihvatljivim”.
“Bilo je grubih riječi, bilo je uvreda, bilo je tu i poruka koje po meni zalaze u govor mržnje. To nam sve skupa ne treba. Ovo je jedna tema koja očito ljude dijeli, koja je svjetonazorske prirode za neke i mi o tome moramo voditi računa. Ponavljam, taj skup koji je krenuo, možda je i cijela inicijativa bila inicirana Konvencijom, međutim završilo je jučer u Splitu kao klasičan politički skup”, zaključio je Jandroković.

Jandroković je komentirao i reakciju Katoličke crkve. Kazao je da je “poslanje Crkve da vodi računa o onim vrijednosnim pitanjima i temama za koje smatra da su duboko ukorjenjene u kršćanskoj vjeri i nauku. Crkva je uvijek oprezna, Crkva je po meni važna da sudjeluje u javnim debatama i meni je iznimno bitno što Crkva misli, kako razmišlja i jako poštujem ono što Crkva govori. međutim, ovdje se radi o jednoj političkoj temi koja je dobila i svoj svjetonazorski prizvuk”.

“Crkva ima pravo sudjelovati u javnim debatama. Ja se ne slažem s onima koji kažu da Crkva ne treba sudjelovati. Treba sudjelovati i ona je u tome sudjelovala. To je po meni ispravno i tako će biti i u budućnosti, ali su se ovdje očito naslonili na ono što je govorila Crkva i određeni politički krugovi, koji su tu željeli iskoristiti situaciju i za sebe osvojiti određeni broj političkih bodova”, smatra Jandroković.
 “Ako smo mogli sa 78, moći ćemo i sa 77.” , izjavio je predsjednik sabora, a upitan imaju li još nekog na rezerevnoj klupi, odvraća: “Neću vam sve tajne odati”."


Sluzbena izjava Politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" o POTPISIVANJU ISTAMBULSKE KONVENCIJE!



Politicki pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI kao vanparlamentarna opozicija suprostavlja se potpisanoj Istambulskoj konvenciji!

 OBRAZLOZENJE:

1. Do sada je manji broj zemalja potpisao Istambulsku konvenciju.

2. U zemljama koje su potpisale Istambulsku konvenciju nije doslo do smanjenja nasilja nad zenama. U nekim zemljama potpisnicama je povecano nasilje.

3. Republika Hrvatska je krscanska zemlja. Europska unija je krscanska zajednica zemalja.
Potpisivanje Istambulske konvencije je u suprotnosti s nacelima krscanstva.

4. Saborski zastupnici koji su glasali za Istambulsku konvenciju, izdali su narod koji ih hrani.

5. Saborski zastupnici koji su glasali protiv Istambulske konvencije imaju mogucnost pregovora sa nasim Politickim pokretom o stvaranju velike koalicije za naredne izbore, ali jedino kao nezavisni kandidati.

6. Potpisivanjem Istambulske konvencije "rodna ideologija" je dobila jednu bitku u Domovini Hrvatskoj, ali nista vise.

7. U svibnju 2019 imamo izbore nasih zastupnika za Europski parlament. To su najvazniji izbori koji nam predstoje. U Europskom parlamentu se kroje sudbine malih naroda. U Europskom parlamentu se bori za Domovinu. Nas politicki pokret ce izici na te izbore sa koalicijskim partnerima. Prvi sastanak koalicijskih partnera odrzati ce se u Zagrebu pocetkom lipnja. Tome sastanku slijedi jednom u kvartalu novi sastanak do samih izbora 2019. U proljece 2019 odrzat cemo Press Konferenciju na kojoj cemo predstaviti koalicijske partnere, kandidate i nas izborni program. Sve zainteresirane politicke stranke koje nisu sudjelovale u Hrvatskim Vladama u zadnjih 28 godina mogu se javiti. Sve nezavisne liste i udruge gradjana su takodjer pozvane. Molimo da nam se direktno obrati predsjednik stranke, nosioc nezavisne liste ili predsjednik udruge.   

Email: pswag@gmx.net

Glavni odbor 
Politickog pokreta
ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

mr.sc. Drazen Katic, dipl.ing.

14.04.2018






SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

Nema komentara:

Objavi komentar