Donnerstag, 19. April 2018

Svi su osvojili bodove: I Šešelj, i Vučić, i Plenković, i oporba... + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "24sata.hr", 19.04.2018

https://www.24sata.hr/kolumne/svi-su-osvojili-bodove-i-seselj-i-vucic-i-plenkovic-i-oporba-569802

"Nije, doduše, uspio povući granicu Velike Srbije na potezu Virovitica-Karlovac-Karlobag, ali je uspio potjerati hrvatsku delegaciju iz Beograda i tako ponovno zatrovati odnose dviju zemalja.
Osuđeni ratni zločinac, provokator i zastupnik u Skupštini Srbije verbalno je jučer napao i psovao Gordana Jandrokovića, rekao mu da je zgazio hrvatsku zastavu (ali to nije snimio, što je opet neobično za takvog samopromotora), na što se predsjednik Hrvatskog sabora s delegacijom pokupio u Zagreb.
I na te Šešeljeve psovke i samohvalu digao se čitav državni vrh plus opozicija.
Šešelj je tako još jednom postao prepreka razvoju dobrih odnosa Hrvatske i Srbije.

Vučić glumio heroja

I nije bio Šešelj jedini koji je jučer pokupio bodove iz tog incidenta. Aleksandar Vučić iskoristio je priliku pohvaliti se jučer kako je "posao srbijanskih vlasti da osude taj incident, po čemu se razlikuju od Hrvata koji to nisu učinili u Zagrebu".
"Nekoliko srpskih zastava spaljeno je prije mog posjeta u Zagrebu", kazao je Vučić. "Nazivali su me i četnikom, vrijeđali me, ali ja nisam zato otišao iz Zagreba. Žao mi je zbog njihove odluke da prekinu posjet Beogradu".
I tako, Vučić je ispao junak, a Jandroković je ispao... Hm, također heroj.
Jer, predsjednik Sabora herojski se jučer vratio iz Beograda i otišao ravno u parlament gdje je poručio da je "dostojanstvo države na prvom mjestu". Iako je priznao da "nisu znali što se točno dogodilo, ali su čuli osuđenog zločinca kako im vrlo ružno dobacuje i onda su čuli da je skinuo i potrgao hrvatsku zastavu".
Nisu ništa vidjeli. Nitko nije ništa vidio. Vjerovali su Šešelju na riječ.

Šešelj potjerao Hrvate

A i taj isti Šešelj pokupio je političke bodove: vlastoručno je izbacio hrvatsku delegaciju iz Beograda. Ili "vlastoriječno", ako je to uopće riječ.
A kad smo već kod toga tko je pokupio bodove iz ovog incidenta, onda je to sigurno HDZ.
Šešeljevo divljanje i provociranje došlo je taman u trenutku kad je Plenkovićeva stranka, skupa s Jandrokovićem, počela gubiti podršku na desnici zbog Istanbulske konvencije. Sada je ovaj borbeni prkos opet nabildao domoljubne mišiće Plenkoviću i njegovoj ekipi, a sličnu priliku nisu propustili iskoristiti ni ostali političari.
Svi su, dakle, dobili bodove iz ovog incidenta. Osim Hrvatske i Srbije.

Prosvjed protiv Vučića

Kad se već analizira reakcija hrvatske vlasti, valja podsjetiti da su i neki saborski zastupnici prije nekoliko mjeseci marširali u koloni s nekoliko stotina prosvjednika (Kolindinih "marginalaca") prema Markovu trgu gdje je Plenković primao Vučića. Prije toga se sat vremena protestiralo protiv "četnika" Vučića.
Sam Vučić, kao vješti manipulator, iskoristio je te demonstracije, ali i bezvezne grafite po Zagrebu, kako bi u svakom izlasku pred kamere sebe proglasio žrtvom, ali i državnikom koji se žrtvuje za dobrobit odnosa dviju zemalja.
Gordan Jandroković i ostali saborski zastupnici odabrali su drugu taktiku. Jedan Šešelj, jedna njegova rečenica, bili su im dovoljni za povratak u Zagreb.
I time su omogućili da se jedan ridikul i provokator, inače poznati gost desničarske tv emisije, ispriječi u povijesnom posjetu parlamentarne delegacije Beogradu. Nisu li odnosi Hrvatske i Srbije važniji od Šešelja?

Hrvatska i Srbija kao Šešeljevi taoci

Joško Klisović, potpredsjednik Odbora za vanjsku politiku, bio je jučer jedan od rijetkih političara koji su poručili kako se "ne smije dozvoliti osuđenom ratnom zločincu Šešelju da diktira hrvatsko-srpske odnose, niti da ti odnosi budu talac njegovih provokatorskih igrokaza".
Plenković danas traži da Srbija "oštro osudi ponašanje zločinca Šešelja". I ona je to učinila, koliko god se sada vagala svaka riječ i vagala  njihova oštrina.
Ono što je ipak poanta: odnosi Hrvatske i Srbije nisu baš na dobrim temeljima ako ovise o raspoloženju Vojislava Šešelja. U Beograd se išlo učvrstiti međudržavne odnose, a ne iskoristiti prvi incident da se prekine posjet.
Vojislav Šešelj bi bio najveći gubitnik da je delegacija ipak ostala u Beogradu i nastavila razgovore unatoč provokaciji tog ridikula, i da su ti razgovori pokazali - i dokazali - da je osuđeni ratni zločinac ponovno izgubio rat.
Šešelj nije Srbija, niti bi Hrvatska trebala forsirati takav dojam."

KOMENTAR:


Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Meni nije jasno posto je Jandrokovic sa Pupovcem & Co isao u Srbiju. Da li je to bilo putovanje po nalogu EU?

Cinjenica je da u Hrvatskoj nije rijesen do danas problem ratnih zlocina i da nam zlocinci jos danas usprkos dokazima setaju po zemlji. Europska unija je ponistila aboliciju koju je pokojni Tudzman dao sudionicima okupatorske vojske. Cinjenica je i da u Domovini gdje pretezno zivi srpsko stanovnistvo cesto dolazi do provokacija postavljanjem zastava Republike Srbije, paljenjem Hrvatskih zastava, pjevanje okupatorskih pjesama, prijetnje Hrvatskom stanovnistvu itd. 

Hrvatska drzava se ponasa kao da smo mi okupator i kao da se Domovinski rat vodio u Srbiji, a ne u Hrvatskoj.

Odlazi se toliko daleko da zastupnici u Saboru koriste "ekavicu". Koji je sluzbeni jezik u Hravtskoj?

U redovima Hrvatske vojske se borilo preko 10.000 Srba i to se ne smije zaboraviti. Medjutim u redovima okupatorske vojske se borilo mnogo vise Srba iz Hrvatske i do danas nisu osudjeni neki od njih koji su pocinili zlocine protiv civilnog stanovnistva.

Kao odgovor na ponizavanje Hrvatskog naroda, potpuno unistenje Hrvatske ekonomije, veliki 4. egzodus Hrvatskog naroda iz Domovine, politicki pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI odgovara "Koalicijom DOMOVINA". Ako se osjecate pozvanim otvoreni smo za razgovore. Vise o koaliciji mozete pogledati pod ovim linkom:Nefunkcioniranje sadasnje Hrvatske vlade pokazuju slijedeci primjeri:


1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavnih-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI dao je prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen