Dienstag, 17. April 2018

SRAMOTA: Jandroković ”podržao” Šešeljove prijetnje Hrvatima u Vojvodini!? Žigmanov prosvjeduje! + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "priznajem.hr", 16.04.2018

https://priznajem.hr/novosti/sramota-jandrokovic-podrzao-seseljove-prijetnje-hrvatima-u-vojvodini-zigmanov-prosvjeduje/

"Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine i zastupnik u Skupštini Srbije Tomislav Žigmanov neće, u znak prosvjeda zbog prijetnji haškog osuđenika za ratne zločine Vojislava Šešelja, sudjelovati u protokolu kao član srbijanskog parlamentarnog izaslanstva tijekom posjeta predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića Beogradu 18. i 19. travnja.
Doznaje to Hina od izvora u zastupničkom klubu Demokratske stranke kojem Žigmanov pripada.

Žigmanov je prošlog tjedna zatražio da se srbijanski dužnosnici i pravosuđe očituju u povodu prijetnji što ih je, poslije izricanje presude u Den Haagu na 10 godina zatvora zbog progona vojvođanskih Hrvata, uputio Šešelj najavljujući kako je “spreman ponoviti zločine” protiv Žigmanova i zastupnika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka.

Obzirom da do danas nitko službeno nije reagirao, pa čak ni nakon otvorenih poziva zastupnika u Skupštini Srbije, Žigmanov je, kako se doznaje od izvora u zastupničkom klubu Demokratske stranke kojem i on pripada, u znak prosvjeda odlučio izostati iz izaslanstva srbijanskog parlamenta koje će se sastati s izaslanstvom Sabora na čelu s predsjednikom Gordanom Jandrokovićem tijekom posjeta Skupštini Srbije 18. i 19. travnja.

Žigmanov u ponedjeljak nije želio ni potvrditi ni zanijekati navode da ovim svojim prosvjedom i izostankom iz protokola želi upozoriti na “nedopustive prijetnje” političkim neistomišljenicima, što ih je Šešelj uputio u kontekstu presude koja mu je izrečena zbog progona Hrvata ’90-ih godina iz Vojvodine.
Predsjednik DSHV-a je prošlog tjedna nakon Šešeljeve poruke kako “intenzivno priprema ponavljanje svojih ratnih zločina”, te da će “krenuti od Tomislava Žigmanova i Nenada Čanka”, poručio da su te izjave presedan u političkom životu “još od ’90-ih godina”, ocijenivši izjavu “brutalnom prijetnjom političkim neistomišljenicima” koju upućuje osuđeni ratni zločinac.
Žigmanov je rekao kako “očekuje osude toga čina od nositelja najviših instanci vlasti u Srbiji te reagiranje tužiteljstva”.

“U protivnom, shvatit ću prijetnju posve ozbiljno”, rekao je Žigmanov, predsjednik DSHV i član zastupničkog kluba oporbene Denokratske stranke, na čijoj je izbornoj list ušao u srbijanski parlament.

Šešeljeve izjave njegov stranački kolega iz Srpske radikalne stranke i zastupnik Milorad Mirčić nazvao je danas u Skupštini Srbije “ironičnim načinom” da se Šešelj obrati Haškom sudu i onima koji su taj sud pomagali “kako bi izmislili da je bilo protjerivanja Hrvata iz Vojvodine”.
“Svi znamo da toga nije bilo. To što netko ne shvaća tu ironiju koju izražava Vojsilav Šešelj ponižavajući ponovo, po ko zna koji put Haški sud…to nije bitno”, ocijenio je Mirčić u Skupštini Srbije.

Ovaj zastupnik SRS rekao je kako se “obojica zastupnika kojima je Šešelj prijetio i dalje financiraju iz istih izvora da pljuju po Šešlju, a ponekad i po Srbiji”.

Šef zastupničkog kluba DS Goran Ćirić uzvratio je pozivom da se “više ne šalju te strijelice mržnje” i prijetnje, te pozvao ministra policije da reagira.
“Nažalost, nisam čuo osudu takvih prijetnji. Ovdje je ministar policije (Nebojša Stefanović) i ja njega pozivam da državna tijela poduzmu mjere zaštite naših kolega (Žigmanova i Čanka) koje su doživjele te prijetnje koje ja ne smatram bezazlenim”, naglasio je Ćirić.

Šešelj je, pak, novinarima u parlamentu Srbije rekao kako je spreman “razbiti njušku” svakome tko ga nazove ratnim zločincem.
“Došao sam da vidim da li će mi netko reći da sam ratni zločinac, da mu odmah njušku razbijem. Evo, nisu se ni pojavili ti kandidati, a kamoli da se netko usudio da to uradi. Nitko, jer odmah njuška pukne k’o od šale”, rekao je Šešelj.

Šef SRS i zastupnik u Skupštini Srbije Vojsilav Šešelj bi, kao osuđeni ratni zločinac, mogao ostati bez zastupničkog mandata nakon što su pojedine nevladine organizacije i zastupnici upozorili na odredbu zakona kojom se mandat može oduzeti izabranom zastupniku koji je pravomoćno osuđen na bezuvjetnu kaznu od najmanje šest mjeseci zatvora.
Prizivno vijeće Mehanizma za međunarodne kaznene sudove (MICT), kao pravni slijednik Haškog tribunala, 11. travnja pravomoćno je Vojislava Šešelja osudilo na kaznu zatvora od 10 godina zbog progona vojvođanskih Hrvata tijekom ’90-ih godina. Hina"

 KOMENTAR:


Koalicija "DOMOVINA" - Izbori 2019 - EU parlament!Politički Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI
Republika Hrvatska i Hrvatsko Iseljeništvo
GLAVNI ODBOR
Član odbora
mr.sc. Dražen Katić, dipl.ing.
 
Tražimo koalicijske partnere za Izbore - EU parlamenta 

2019!
Poštovane dame i gospodo,
Poštovane Političke stranke, poštovane Nezavisne liste

Politički Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI je vanparlamentarna opozicija u Republici Hrvatskoj. Naš pokret je utemeljen 2012. godine u Stuttgartu, a prvi puta je nastupio na Hrvatskoj političkoj sceni 2015. godine.
 
Napisali smo program našeg Pokreta te ga nakon skoro 2 godine izrade koncipirali u 28 točaka. Prvi puta smo program 2014. godine preko bloga "Patriam Croatian" prezentirali javnosti.

SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDEĆIM LINKOM:
Naš Politički Pokret nije i neće biti politička stranka, već skup Hrvatskih patriota od demokršćanske političke orijentacije, socijaldemokratske, liberalne, pravaške, konzervativne, ekološko-socijalne, pa do reformističke političke orijentacije.
Naš pokret nije i neće biti registriran, pa ga nemojte tražiti u registru stranaka. Naši kandidati nastupaju na lokalnim, državnim i EU izborima kao "nezavisni kandidati"!

Našim političkim Pokretom upravlja GLAVNI ODBOR (6 članova) koji demokratskim putem (jedan član-jedan glas) donosi sve bitne odluke vezane za Pokret. Članovi u GLAVNOM ODBORU su iz Domovine Hrvatske i Hrvatskog Iseljeništva.
 
 
Mi nemamo kao političke stranke "statut" koji nas povezuje i definira rad Pokreta te rad i kodeks pripadnika pokreta. Mi imamo "Program u 28 točaka" koji je ujedno i cilj našeg političkog rada. Međutim mi taj program nismo napisali za sebe, već za Hrvatski narod i za sve jedinice Lokalne samouprave koje ga žele primjenjivati. Naš program od 2014. godine stoji na raspolaganju svim političkim strankama i nezavisnim listama da ga primjene tamo gdje je to moguće i gdje postoji potreba. Naravno da je korištenje našeg programa "na dobrovoljnoj bazi"!

Naš Politički pokret nije zadovoljan radom premijera Plenkovića kao ni radom Hrvatske Vlade u cijelini. Trenutna Vlada nije izabrana "demokratskim putem" na slobodnim državnim izborima 2016. godine. "Političkim pučem" koji je izveo premijer Plenković otpuštajući 3 MOSTOVA ministra srušena je legitimna Hrvatska Vlada. Slijedila je ostavka predsjednika Hrvatskog Sabora Bože Petrova. Tri novo imenovana ministra nisu odabrani iz redova MOSTA, a samim time je ukinuta parlamentarna volja Hrvatskog naroda iz 2016. godine.
Imenujući novim predsjednikom Sabora stranačkog kolegu Jandrokovića (800 prefercijalnih glasova) premijer Plenković je udario temelj političkoj diktaturi u Domovini Hrvatskoj.

Ustav Republike Hrvatske kaže:
 
 
II. TEMELJNE ODREDBE
Članak 1.
(1) Republika Hrvatska jedinstvena je i nedjeljiva demokratska i socijalna država.
(2) U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.
(3) Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem.
Trenutna Vlast u Domovini Hrvatskoj ne proizlazi iz naroda kao što navodi Članak 1, stav 2. Ova Vlast nije nastala neposrednim odlučivanjem Hrvatskog naroda na slobodnim izborima 2016., već tzv. "političkim preslagivanjem", što nije demokratska metoda, već metoda "političkog inženjeringa"!

Naš Politički pokret je do sada nastupio na slijedećim političkim izborima u Republici Hrvatskoj:

2015. Državni izbori – mjesec dana prije samih izbora zbog "loših koalicijskih ponuda" odustali smo od kandidature naših nezavisnih kandidata i prekinuli predizbornu kampanju.
2016. U Koaliciji sa Hrvatskom Strankom Reda (HSR) i Hrvatskom nezavisnom listom Subotica izišli smo na Državne izbore u četiri izborne jedinice.
2017. - U Koaliciji sa HSS-om i SDP-om izišli smo na Lokalne izbore u gradu Duga Resa.  
- U Koaliciji sa Hrvatskom Demokratskom Strankom, HKDU-Marko Veselica, Pokretom
Zajedno i Ujedinjenom Strankom Prava izišli smo na Lokalne izbore u gradu Zagrebu. 
 
Naš politički pokret ne robuje niti jednoj političkoj ideologiji. Članovi našeg glavnog odbora su demokršćanske, socijaldemokratske i pravaške političke orijentacije koji se zalažu kao patrioti za dobrobit Domovine.
 
 
Tražimo koalicijske partnere za Izbore - EU Parlamenta 

2019 godine!
Naš Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI traži političke saveznike za iduće parlamentarne izbore EU u svibnju 2019 godine.
Politička orjentacija naših saveznika za nas je nebitna. Bitan je jedino program i bezuvjetna ljubav prema Domovini Hrvatskoj.
Prijaviti se mogu registrirane političke stranke, nezavisne liste, nezavisni kandidati koji su organizirani u neku vrstu Političkog pokreta te udruge. 

Koalicijski partneri NE mogu biti politički subjekti koji su participirali vlast u Hrvatskim Vladama zadnjih 28 godina.
Prijavu "Koalicijskog partnera" može podnijeti jedino Predsjednik političke stranke, Nosioc nezavisne liste ili Član glavnog odbora nekog političkog pokreta, kao i predsjednik udruge.
Nakon prijave krenuti će obadvije strane u intenzivne koalicijske razgovore. Mi smo zainteresirani za koaliciju većeg broja koalicijskih Partnera (10) koji će dati po jednog kandidata na zajedničku koalicijsku listu (ukupan broj kandidata na zajedničkoj listi za EU parlament iznosi 11).
Molimo da se zainteresirani Politički subjekti jave čim prije kako bi kvalitetno i na vrijeme mogli krenuti u koalicijske razgovore te potpisati koalicijski pred-ugovor. Mjesta na zajedničkoj listi osigurat će se po datumu potpisivanja koalicijskog pred-ugovora. Koalicijskom pred-ugovoru slijediti će potpisivanje zajedničkog koalicijskog ugovora.
Do svibnja 2019 biti će održana četiri koalicijska sastanka u Zagrebu. Velika Press konferencija na kojoj ćemo predstaviti koalicijske partnere, program i kandidate zajedničke liste održat će se u proljeće 2019.
Prvi koalicijski sastanak partnera održat će se početkom lipnja 2018 u Zagrebu!
Koalicijske ponude poslati na slijedeću email adresu:
Javite se bez ustručavanja. Mi ćemo Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku!
Lijep pozdrav
Politički Pokret
ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI
16.04. 2018


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen