četvrtak, 12. travnja 2018.

Željko Reiner: Neki će sigurno glasovati drukčije + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "politikaplus.com", 11.04.2018

http://www.politikaplus.com/novost/170098/neki-ce-sigurno-glasovati-drukcije

"Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner ocijenio je u srijedu da će neki HDZ-ovi zastupnici na izjašnjavanju u petak o ratifikaciji Istanbulske konvencije sigurno glasovati "protiv", ustvrdivši kako je to posljedica unutarstranačke demokracije, ali vjerojatno i pritisaka izvana.

"Teško je to reći, ne bih pokušavao licitirati s time. Neki će biti protiv, ali mislim da taj broj neće biti jako velik", rekao je Reiner gostujući u RTL-u Danas izravno iz Hrvatskoga sabora i iznoseći stajalište o tome kako će HDZ-ovi zastupnici u petak glasovati o Istanbulskoj konvenciji.
Na pitanje misli li da je 'odmetanje' HDZ-ovih zastupnika od stajališta čelništva stranke i Vlade posljedica pritisaka izvana, Reiner je potvrdio da su pritisci postojali, ali je odbio konkretizirati o kakvim se pritiscima radilo.

"S raznih strana su bili pritisci, prema tome sasvim sigurno to utječe na ljude. Ali, pritisaka je bilo i u nekim drugim situacijama pa, isto tako, nisu svi jednako glasovali. Ali ne možemo i ne moramo svi jednako ni misliti. Postoje ljudi koji iz određenih razloga misle malo drukčije", ustvrdio je.
Istaknuo je da je to posljedica unutarstranačke demokracije u HDZ-ovoj Vladi, te dodao da će zastupnici moći glasovati po savjesti.

"Stranačka tijela donijela su svoje stavove i preporučila zastupnicima da tako glasuju. Neki će vjerojatno glasovati i drukčije", ocijenio je Reiner.
Odgovarajući na pitanje hoće li Davor Ivo Stier ostati politički tajnik HDZ-a unatoč tome što se otvoreno protivi ratifikaciji, Reiner je ustvrdio kako se sve nastavlja kao i dosad te da je "Stierova pozicija u ovom času ista kakva je bila jučer, prekjučer ili prije mjesec dana"."

 KOMENTAR:

Sluzbeni stav Politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" o POTPISIVANJU ISTAMBULSKE KONVENCIJE!



Glavni odbor Politickog pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI je jucerasnjim glasanjem clanova odbora donio slijedecu odluku u vezi potpisivanja Istambulske konvencije:

Politicki pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI kao vanparlamentarna opozicija suprostavlja se potpisivanju Istambulske konvencije!

 OBRAZLOZENJE:

1. Do sada je manji broj zemalja potpisao Istambulsku konvenciju.

2. U zemljama koje su potpisale Istambulsku konvenciju nije doslo do smanjenja nasilja nad zenama. U nekim zemljama potpisnicama je povecano nasilje.

3. Republika Hrvatska je krscanska zemlja. Europska unija je krscanska zajednica zemalja.
Potpisivanje Istambulske konvencije je u suprotnosti s nacelima krscanstva i krscanske religije.

Glavni odbor 
Politicki pokret
ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

22.03.2018 

P.S. Pozivamo sve pripadnike Politickog pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI da se danas u 18 sati ako se nalaze u blizini Splita pridruze prosvjedu protiv potpisivanja IK. Takodjer pozivamo krscane te sve ljude dobre volje da danas kazu jedno odlucno NE uvodjenju rodne ideologije.
Pripadnici naseg Politickog pokreta iz grada Stuttgarta ce biti svojim srcem danas u Splitu.
Lijep pozdrav!
Drazen Katic




SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

Nema komentara:

Objavi komentar