utorak, 18. veljače 2020.

Mirovine nisu socijalna pomoc!



Tema koja prozima cijelu Hrvatsku su niske mirovine koje prima veliki broj umirovljenika. 
 

Mirovine Hrvatskih iseljenika su u Hrvatskoj jos uvijek visoko oporezivane i nas pokret predlaze porez na sve mirovine od 12 posto te znatno povecanje neoporezivog dijela kako domacih tako i Iseljenickih mirovina. 
 

Pored toga mi predlazemo njemacki model za mirovine, a to je kada jedan od supruznika umre drugi pored svoje mirovine automatski dodatno dobiva i 30 posto mirovine umrlog supruznika. 
 

Zasto je to bitno? 
 

Kada su dvije mirovine u kuci mogu se platiti rezije i kupiti hrana, mozda otici i na godisnji odmor. Kada jedan supruznik umre sve rezije se moraju platiti, mora se jesti, a pola novca u kuci fali. 
 

Tada umirivljenici zavrsavaju u puckim kuhinjama, a umjesto odlaska na godisnji odmor ostaje im samo svakodnevno kopanje po kontejnerima i potraga za plasticnim flasama. 
 

Nas mirovinski sistem je nehuman i nesocijalan. 
 

On se protivi glavnom postulatu odrzivosti, a to je medjugeneracijska solidarnist. 

 

Politicki pokret "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" podrzava  ocuvanje nacionalnog identiteta Republike Hrvatske u okvirima Europske unije te se zalaze za snaznu ekonomsko-socijalnu Hrvatsku!



SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE 2020 NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html


VISE O "KOALICIJI DOMOVINA" - ZA DRZAVNE IZBORE 2020 MOZETE POGLEDATI POD SLIJEDECIM LINKOM:


Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI utemeljen je u Stuttgartu 2012. godine, a 2014. godine objavili smo socijalno ekonomski program za razvoj Republike Hrvatske. Pripadnici naseg pokreta nalaze se na svih 5 kontinenata.

Nema komentara:

Objavi komentar