subota, 1. veljače 2020.

Politicki pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI - 9. Izborna jedinica - Program za Parlamentarne izbore 2020!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa Blog stranice gospodje Snjezane-Biance Misura, 30.01.2020

https://biancamisura.home.blog/2020/01/31/program-za-parlamentarne-izbore-2020

"PROGRAM ZA PARLAMENTARNE IZBORE 2020

IX Izborna Jedinica

UVOD 

IX. izborna jedinica obuhvaća Ličko-senjsku županiju, Zadarsku županiju, Šibensko-kninsku županiju i sjeverni dio Splitsko-dalmatinske županije i to:
– područje Ličko-senjske županije u cijelosti,
– područje Zadarske županije u cijelosti,
– područje Šibensko-kninske županije u cijelosti,
– sjeverni dio Splitsko-dalmatinske županije – gradovi i općine: Dicmo, Dugopolje, Hrvace, Kaštela, Klis, Lećevica, Marina, Muć, Okrug, Otok, Prgomet, Primorski Dolac, Seget, Sinj, Trilj, Trogir, Vrlika.

PROGRAM ZA PARLAMENTARNE IZBORE 2020

Županije u našoj izbornoj jedinici imaju znatno niži BDP u odnosu na prosjek na državnoj razini sa odstupanjem i do 30%: prosjek RH iznosi 12.640€ pro capite dok je prosjek u IX. i.j. 8.500 pro capite. U Zadarskoj i Šibensko kninskoj županiji  volan gospodarstva su turizam, trgovina i nekretnine.
Potražnja turističkog sektora uvelike je ispunjena uvozom osnovnih proizvoda kao što su voće, povrće, riba, meso i kobasice, koje se prodaju kroz distribucijske lance i međunarodne supermarkete, oni su ujedno i izvor državnom proračunu.

S druge strane, glavne grane Ličko-senjskog gospodarstva na županijskoj razini su građevinarstvo, drvna industrija, prerada prehrambenih proizvoda i turističke usluge. Zanimljiv podatak je da samo Ličko-senjska županija pokriva 9% zemljišnih resursa cijele države.

Ovi podaci nas upućuju na potrebu provedbe kvalitetnije regionalne politike radi poticanja snažnog i brzog gospodarskog rasta ovog teritorija. Ovo je vrijeme kada politika ne smije gledati samo BDP, Crobex i NASDAQ. Vrijeme je za hrabre odluke.

ZVD-ov prijedlog primjenom horizontalne strategije koja stavlja izgradnju, e-mobilnost, turizam, zapošljavanje i poljoprivredu u jedan jedinstveni program.izgradnja, mobilnost, turizam, zaposljavanje, poljoprivreda2

BRZI GOSPODARSKI RAST može se dostići primjenom javne strategije za jačanje teritorijalne infrasatrukture, zapošljavanje i zaustavljanje daljnje emigracije kroz ambiociozan poljoprivredno-stočarski plan; stvoriti sinergiju između gradova čija je gospodarska grana turizam, npr. u Zadarskoj županiji i Šibensko-kninskoj županiji, 9% BDPa, sa kapacitetima zaleđa ulaganjem u poljoprivredu, voćarstvo, vinogradarstvo i stočarstvo kojim zadovoljiti potrebe turizma u Zadru, Šibeniku, Trogiru, Vodicama, Primoštenu, Senju, Kaštelima i drugim turističkim sjedištima.

Racionalizacija: Potrebno je usmjeriti proizvodne kapacitete, provesti objedinjenje malih proizvodnih jedinica u kooperative koje, međutim, ne smiju biti nacionalizacija površina nego se koncentrirati na racionalizaciju kapaciteta djelatnika i obradivih površina. Isti princip se može prilagoditi na infrastrukture i privilegirati logistiku poznatu pod nazivom “0 Km – proizvodim i konzumiram lokalno”, čime bi se gospodarski program nadovezao sa drugim poglavljem programa– ekologijom.

EKOLOGIJA i EKO-MINISTARSTVO

Hrvatski gospodarski sistem trenutno računa na konkretnih 20% udjela turizma i usko povezanih djelatnosti nekretnine i trgovine. U nekim mjestima taj udio prelazi i 30%. Okoliš i turizam su usko povezani po logici stvari, stoga skrb o okolišu postaje konkretna i prioritetna tema na političkoj agendi. Globalne klimatske i ekološke promjene ne zaobilaze Hrvatsku ako mi ne razmišljamo o njima.

Nadolaze smjernice EU za energetske izvore, zbrinjavanje otpada, cirkularnu ekonomiju, model održivog rasta: potrebno je pomno pratiti agendu Europske Unije koja je još 2014. odaslala Članicama čitav niz odredbi koje će postati pravovaljane u narednih nekoliko godina, na primjer “Europa bez plastike” koja stupa na snagu 2021. Još jedan primjer su automobili sa benzinskim i dizelskim gorivom: Sjeverna Europa će putovati samo električnim automobilima ili s niskim emisijama CO2 u privatnom prijevozu, cilj koji su postavili za 2025. Spomenute zemlje su naši gosti koji tradicionalno dolaze osobnim automobilima u Hrvatsku, njihovi planovi su usko povezani sa našima, a mi kasnimo sa infrastrukturama za e-mobilnost.
Ovo je školski primjer kako se posljedice globalnih promjena, bez obzira je li Hrvatska uzrok ili nije, također šire prema nama.

SIGURNOST

Hrvatska je u tri godine odobrila veliki broj političkih azila i većini nositelja prava je omogućila solidan smještaj, škole hrvatskog jezika i ostalu skrb (kao svi hrvatski građani). Možemo podvući crtu, uradili smo kako nam je nalagala humanost i savjest ali svako daljnje primanje ekonomskih izbjeglica u Hrvatsku bez konkretnog plana kompenzacije troškova i još važnije, zaustavljanja emigracije našeg naroda, dovodi u opasnost sigurnost i neposrednu budućnost naše zemlje.

Pokret “Zauvijek Vijerni Domovini” stavlja prioritetno probleme Hrvata i Hrvatica i svih građana naše Domovine i Iseljeništva ispred potreba ostalih građana koji prebivaju u Hrvatskoj kao Azilanti.
Naš narod prije svega, a prijedlog je: Princip prvenstva “Prvo hrvatski građani”.

Kao drugu programsku točku mi želimo oformiti trogodišnji Campus za učenike iz Dijaspore i iz Iseljeništva za školovanje u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini, kroz dva ljetna mjeseca, sve tri godine ovog ciklusa. Ovim programom ćemo objediniti povezane probleme: povratak i naseljavanje opustjelih regija, gospodarski rast, očuvanje ruralnih naselja, skrb o autohtonim poljoprivrednim i stočarskim sortama i, najzad, povećanje nataliteta. Ovo je prvi prioritet za opstanak države. Mnogi su na ovaj prioritet ukazali no, do sada, nitko ništa nije uradio.

Projekt će privilegirati teritorij koji ćemo staviti u naš program IX. Izborne jedinice. Škole će početi sa učenjem hrvatskog jezika, povijesti i kulture. U drugom ciklusu će se učiti, alternirajući i u praksi, projekti za brz i efikasan rast gospodarstva. U trećem dijelu tim osobama će biti pripremni radovi za projekte. U ovaj treći tečaj će se moći uključiti i hrvatski građani, proporcionalno.

PRAVNA DRŽAVA I DRUŠTVO JEDNAKIH

Još jedan prioritet našeg pokreta je reforma pravosuđa, Ustavnog prava, ali i korekcija sustava (institucija) koje blokiraju snažniji rast gospodarstva, slobodnog kretanja roba i osoba. Analitičari iz zemlje i iz Svijeta ukazuju na negativnu ulogu lošeg pravosuđa i korupcije u direktnoj vezi sa nedovoljnim rastom BDP-a. Hrvatsko zakonodavstvo ima višak zakona i odredbi koje otežavaju život građanima i tvrtkama. Zakoni koji predstavljaju uteg, moraju se brisati. Pokret Zauvijek Vjerni Domovini okuplja i kvalificirane stručnjake iz pravosudnog područja.

Članovi političkog pokreta Zauvijek Vijerni Domovini
Stožernici po Izbornim jedinicama:
I. IZBORNA J. Tuga Tarle,
VII. IZBORNA J. Dražen Katić,
VIII. IZBORNA J. Lino Gorjan,
IX. IZBORNA J. Albert Jajaš
XI. IZBORNA J. Spasoje Raguz
_______________________________________________________________________________________
autor Snježana-Bianca Mišura
e-mail bmisura@hotmail.it
Linkedin: https://it.linkedin.com/in/biancamisura
BLOG https://biancamisura.wordpress.com
BLOG https://biancamisura.home.blog

Sva prava zadržana u sadržaju na ovoj internet stranici su autorsko pravo ili vlasništvo g. Snježane-Bianca Mišura  i političkog pokreta “Zauvijek Vijerni Domovini”, (Autori)."

Politicki pokret "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" podrzava  ocuvanje nacionalnog identiteta Republike Hrvatske u okvirima Europske unije te se zalaze za snaznu ekonomsko-socijalnu Hrvatsku!



SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE 2020 NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html


VISE O "KOALICIJI DOMOVINA" - ZA DRZAVNE IZBORE 2020 MOZETE POGLEDATI POD SLIJEDECIM LINKOM:


Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI utemeljen je u Stuttgartu 2012. godine, a 2014. godine objavili smo socijalno ekonomski program za razvoj Republike Hrvatske. Pripadnici naseg pokreta nalaze se na svih 5 kontinenata.

Nema komentara:

Objavi komentar