srijeda, 11. rujna 2019.

1100 POTPISA U PRVI TJEDAN DANA - POTPISI I TI!


Poštovane dame i gospodo,


Prije tjedan dana startali smo s peticijom za otvaranje Hrvtaskog Iseljeničkog Muzeja u Rijeci. Na upit gospođe Tuge Tarle naš politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI preuzeo je organizaciju peticije. Do danas prikupili smo ca. 1100 potpisa. Peticija završava 15.09.2019 u 24 sata. Nakon tog roka biti će upućena sa eleboratom Muzeja (Autor gospođa Tuga Tarle) predsjedniku Hrvatske Vlade.

Poštovani,
pozivamo Vas za digitalni potpis peticije za naš veliki nacionalni
projekt "MUZEJ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA U RIJECI"!

Za Vaš potpis kliknite na ovu poveznicu (link):


Vaš digitalni potpis se broji, ali temeljem zaštite podataka za
nikoga nakon Vašeg potpisa nije više vidljiv!


Molimo Vas, širite ovu peticiju
radi prikupljanja potpisa na sve
Vama dostupne adrese i društvene
mreže!


Lijep pozdrav

Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI
Član glavnog odbora
Dipl.-Ing. Dražen Katić, mr.sc.



Za Vaš potpis kliknite na ovu poveznicu (link):



PETICIJA


"Mi, Hrvati sa svih pet kontinenata, kao i naše obitelji i rođaci u Repblici Hrvatskoj iBosni i Hercegovini, odlučili smo pomoći Domovini Hrvatskoj jednim iznimno vrijednim kulturno-znanstvenim, turističkim i gospodarskim projektom pod radnim nazivom Hrvatski iseljenički muzejkoji planiramo ostvariti u najvećoj hrvatskoj luci – u Rijeci. Od vas tražimo da ovu dva desetljeća staru inicijativu (pogledajte: http://www.klub-susacana.hr/revija/clanak.asp?Num=66-67&C=4, https://www.bib.irb.hr/897764 kao i https://mojahrvatska.vecernji.hr/price/zasto-hrvatska-jos-uvijek-nema-iseljenicki-muzej-1073436), uz našu svesrdnu potporu, pretočimo u djelo kao spomenik zajedničkoj borbi za slobodnu, neovisnu i suverenu državu Hrvatskui mjesto izražavanja, čuvanja i kolektivnog sjećanja na naraštaje Hrvata koji su morali odlaziti u svijet gdje svojim znanjem, talentom i marljivošću desetljećima pridonose razvoju i svekolikoj baštini čovječanstva.


Stoga vas pozivamo da prihvatite projekt Hrvatski iseljenički muzej u Rijeci - koji bezrezrevno ističemo kao projekt osobitog nacionalnog značaja, kao temelj za čvršće i učinkovitije povezivanje Hrvata izvan Hrvatske s domovinom Hrvatskom, da sastavite posebno radno tijelo kojemućemo naš projekt predstaviti -da u to tijelo imenujetepo načelu pariteta predstavnike Hrvata izvan Republike Hrvatske i dazajedno razradimo plan aktivnosti, konstrukciju financijskih izvora, prikupljanje građe i ostalih potrebnih poslova i zadataka.


Hrvatski iseljeničkimuzeju Rijeci temelji sena inicijativi i elaboratu koji je Tuga Tarle 2002. godine predstavila javnosti i gradonačelniku Grada RijekeVojku Obersnelu te tadašnjem ministru kulture Boži Biškupiću od kojih je dobila pismenu podršku. Rijeka nije slučajan odabir s obzirom na geo-strateški položaj grada, kulturno nasljeđe, bogato prirodno zaleđe i blizinu otoka, simbolično značenje granice i luke, povijesno iskustvo selilaca i očuvan, a neiskorišten prostor austrougarske baštine (lučka skladišta). Kao takva Rijeka je idealan prostor za susretišteHrvata izvan Hrvatske, domovinskih Hrvata njihove rodbine i stranaca – simbločan zajednički Hrvatski Dom!


Mi niže potpisani spremni smo, sukladno svojim mogućnostima, pomagati u ostvarenju Hrvatskog iseljeničkog muzeja u Rijeci, a od vas očekujemo da preuzmete punu odgovornost za realizaciju ovog projekta od općenacionalnog značaja."


Link za potpisivanje peticije;



Nema komentara:

Objavi komentar