utorak, 17. rujna 2019.

Kolakušić pred EU parlamentom: U Hrvatskoj ne postoji vladavina prava + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti si sa online portala "gradjanizamislava.org", 17.09.2019

https://gradjanizamislava.org/video-kolakusic-pred-eu-parlamentom-u-hrvatskoj-ne-postoji-vladavina-prava

"U svom govoru na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta koja se ovog tjedna održava u Strasbourgu, Mislav Kolakušić se osvrnuo na ugroženost vladavine prava u Europskoj uniji, pri čemu je posebnu pažnju skrenuo na stanje u Republici Hrvatskoj.

Istaknuo je da u Republici Hrvatskoj preko 94% građana smatra da našom zemljom vlada korupcija, a preko 76% naših građana vjeruje da je naše pravosuđe loše ili jako loše. Velika većina hrvatskih građana uvjerena je da politika izravno utječe na ishode sudskih procesa , a da je tome uistinu tako svjedočimo gotovo svakodnevno."


KOMENTAR:


Zasto Nijemci vjeruju u svoj pravosudni sustav, a Hrvati ne u svoj?

Sama rijec "Pravosudje" znaci suditi ispravno, suditi pravo. 

Da li je Hrvatsko pravosudje nezavisno i oslobodjeno svakog politickog djelovanja?


U Hrvatskom pravosudju postoje suci koji su sudili u vrijeme bivseg komunistickog sistema. Ti suci poput starog kadra u policiji i vojsci su indoktrinirani jugoslavenskom ideologijom. Jedan primjer: 2016 godine politicki pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI je izisao u XI. izbornoj jedinici na izbore sa Hrvtaskom Strankom Reda. Za vrijeme izborne kampanje uocili smo 17 tocaka krsenja izbornog zakona po kojima smo mi bili osteceni.


Nakon zavrsetka izbora advokat Hrvatske Stranke Reda je podnio zalbu Ustavnom sudu Hrvatske. Posto odgovor dva mjeseca nismo dobili obratili smo se Europskoj komisiji. Spanjolska komesarka u Europskoj komisiji nam je odgovorila pismeno da se obratimo Ustavnom sudu Hrvatske. Upravo smo pisali pismo Europskoj komisiji zbog NE-odgovora Ustavnog suda Hrvatske.


Prosli smo kroz administrativni ping-pong, a odgovor Ustavnog suda Hrvatske do danas nije dosao! 

Ustav Hrvatske nam garantira odgovor na nase pismo koje smo uputili Ustavnom sudu. Znaci li to da su ustavni suci prekrsili Ustav ne-odgovarajuci na nase pismo? Znaci li to da bas oni koji su placeni iz drzavnog novca i koji imaju zadatak da stite ustavni poredak Hrvatske, taj isti Ustav krse?


Kako to objasniti? Zar misle suci u Hravtskoj da stoje iznad zakona? Napore bivseg suca Kolakusica u borbi za pravdu i zakon biljeze i danas mediji. 

Zar nije sramota za nasu Domovinu da se pred Europskim parlamentom suocavamo sa zloupotrebom zakona i polozaja?


Smatram da je tema koj je danas naceo predsjednicki kandidat Kolakusic bitna i da bi ostali predsjedncki kandidati trebali dati svoje misljenej o njoj. Hrvatsko pravosudje je neefikasno. Hrvatsko pravosudje ne sudi u ime Hrvatskog naroda koji ga placa! Hrvatsko pravosudje krsi Ustav RH!


Nas politicki pokret ocekuje od Predsjednickih kandidata, a ima ih za sada 12 da se izjasne o temi Hrvatskog pravosudja u medijima i da jasno izreknu svoj stav. 


U nasem politickom programu stoji da ce "Hrvatski suci suditi u ime Hrvatskog naroda te da ce poloziti Domovinsku zakletvu!"


Sto to zapravo znaci, odgovoriti cemo Vam u nekom od iducih postova!


Politicki pokret "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" podrzava  ocuvanje nacionalnog identiteta Republike Hrvatske u okvirima Europske unije te se zalaze za snaznu ekonomsko-socijalnu Hrvatsku!





SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE 2020 NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html


VISE O "KOALICIJI DOMOVINA" - ZA DRZAVNE IZBORE 2020 MOZETE POGLEDATI POD SLIJEDECIM LINKOM:


Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI utemeljen je u Stuttgartu 2012. godine, a 2014. godine objavili smo socijalno ekonomski program za razvoj Republike Hrvatske. Pripadnici naseg pokreta nalaze se na svih 5 kontinenata.

Nema komentara:

Objavi komentar