utorak, 10. rujna 2019.

"CENZURA & DIKTATURA" - POTPISI PETICIJU I TI!


Postovani dame i gospodo,

 

Prije tjedan dana startali smo s peticijom za otvaranje Hrvtaskog Iseljenickog Muzeja u Rijeci. Na upit gospodje Tuge Tarle nas politicki pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI preuzeo je organizaciju peticije. Do danas smo skupili cca. 1000 potpisa. Peticija zavrsava 15.09.2019 u 24 sata. Nakon tog roka biti ce upucena sa eleboratom Muzeja (Autor gospodja Tuga Tarle) predsjedniku Hrvatske Vlade.

 

CENZURA & DIKTATURA

 

Na dojavu mog prijatelja danas sam saznao da su u zadnjim postovima u blogu naseg pokreta blokirani plavi linkovi kojima se dolazi direktno na peticiju.

 

To ne da nije lijepo, to je grubo krsenje Ustava RH, odnosno temeljnih ljudskih prava i sloboda, to je kazneno djelo!

Za onaj dio ljudi koji zive jos duboko u komunizmu, koji sanjaju stafetu mladosti, slet i Jugoslaviju imam samo jednu poruku: "Jednog dana cemo vas pronaci preko vase IP adrese, prikupiti cemo dokaze te podnijeti kaznenu prijavu MUPu, DORHu te njemackom drzavnom odvjetnistvu.

Mozda je to sada nekom i zabavno, ali koliko dugo? 

 

2020 nas politicki pokret ulazi u Sabor. Dobit cemo toliko mandata da bez nasih zastupnika ni jedna politicka frakcija nece moci sastaviti Vladu!

Za nasu participaciju u Vladi zahtjevat cemo pored ostaloga ponovno uspostavljanje SZUPa u okvirima MUPa, Za one koji ne dolaze iz policije SZUP znaci "Sluzba za zastitu ustavnog poretka"!

Jedan od poslova SZUPa je nadzor nad CENZUROM koja je po Hrvatskom Ustavu te njemackom temeljnom zakonu (Grundgesetzbuch) nedopustiva i predstavlja kazneno djelo.

 

Nakon uspostave SZUPa mnogima ce spasti smjesak sa lica, a jugonostalgicarima i petoj koloni koja pokusava godinama blokirati ovaj blog slijediti ce kaznene prijave!

 

Nasu peticiju mozete poduprijeti Vasim potpisom. Potpisi su u potpunosti anonimni i nije moguce procitati potpisatelja.

Ako nas zelite snaznije poduprijeti u prikupljanja potpisa, tada ovaj email proslijedite vasim prijateljima svecenicima i poznanicima.

 

Lijep pozdrav iz Stuttgarta!

 

Politicki pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Clan glavnog odbora

Dipl.-Ing. Drazen Katic, mr.sc.

 

https://www.citizengo.org/hr/signit/173155/view

 

PETICIJA

 

"Mi, Hrvati sa svih pet kontinenata, kao i naše obitelji i rođaci u Repblici Hrvatskoj iBosni i Hercegovini, odlučili smo pomoći Domovini Hrvatskoj jednim iznimno vrijednim kulturno-znanstvenim, turističkim i gospodarskim projektom pod radnim nazivom Hrvatski iseljenički muzejkoji planiramo ostvariti u najvećoj hrvatskoj luci – u Rijeci. Od vas tražimo da ovu dva desetljeća staru inicijativu (pogledajte: http://www.klub-susacana.hr/revija/clanak.asp?Num=66-67&C=4, https://www.bib.irb.hr/897764 kao i https://mojahrvatska.vecernji.hr/price/zasto-hrvatska-jos-uvijek-nema-iseljenicki-muzej-1073436), uz našu svesrdnu potporu, pretočimo u djelo kao spomenik zajedničkoj borbi za slobodnu, neovisnu i suverenu državu Hrvatskui mjesto izražavanja, čuvanja i kolektivnog sjećanja na naraštaje Hrvata koji su morali odlaziti u svijet gdje svojim znanjem, talentom i marljivošću desetljećima pridonose razvoju i svekolikoj baštini čovječanstva.


Stoga vas pozivamo da prihvatite projekt Hrvatski iseljenički muzej u Rijeci - koji bezrezrevno ističemo kao projekt osobitog nacionalnog značaja, kao temelj za čvršće i učinkovitije povezivanje Hrvata izvan Hrvatske s domovinom Hrvatskom, da sastavite posebno radno tijelo kojemućemo naš projekt predstaviti -da u to tijelo imenujetepo načelu pariteta predstavnike Hrvata izvan Republike Hrvatske i dazajedno razradimo plan aktivnosti, konstrukciju financijskih izvora, prikupljanje građe i ostalih potrebnih poslova i zadataka.


Hrvatski iseljeničkimuzeju Rijeci temelji sena inicijativi i elaboratu koji je Tuga Tarle 2002. godine predstavila javnosti i gradonačelniku Grada RijekeVojku Obersnelu te tadašnjem ministru kulture Boži Biškupiću od kojih je dobila pismenu podršku. Rijeka nije slučajan odabir s obzirom na geo-strateški položaj grada, kulturno nasljeđe, bogato prirodno zaleđe i blizinu otoka, simbolično značenje granice i luke, povijesno iskustvo selilaca i očuvan, a neiskorišten prostor austrougarske baštine (lučka skladišta). Kao takva Rijeka je idealan prostor za susretišteHrvata izvan Hrvatske, domovinskih Hrvata njihove rodbine i stranaca – simbločan zajednički Hrvatski Dom!


Mi niže potpisani spremni smo, sukladno svojim mogućnostima, pomagati u ostvarenju Hrvatskog iseljeničkog muzeja u Rijeci, a od vas očekujemo da preuzmete punu odgovornost za realizaciju ovog projekta od općenacionalnog značaja."
 

Limk za potpisivanje peticije

 

https://www.citizengo.org/hr/signit/173155/view


Nema komentara:

Objavi komentar