subota, 28. rujna 2019.

Baka Ljuba (87) živi sa 900 kuna, a po vodu mora ići u šumu+ PITANJE PREDSJEDNICKIM KANDIDATIMA!

.

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "mirovina-hr", 27.09.2019

 

https://www.mirovina.hr/novosti/video-baka-ljuba-87-zivi-sa-900-kuna-a-po-vodu-mora-ici-u-sumu

 

"Umirovljenica Ljuba Ostojić nedaleko od Gline preživljava sa 900 kuna poljoprivredne mirovine. U kući iz Drugog svjetskog rata koja se urušava, sa zemljanim podom, popucalim zidovima i raspadnutom peći, živi s bratom koji ima 1.000 kuna mirovine. Dok joj je muž bio živ, dobivali su 800 kuna za drva, a sada više ne.

Vode u kući nemaju, a kada do šumskog izvora zimi nije moguće doći, baka topi snijeg i koristi ga za piće i kuhanje.

Akciju prikupljanja hrane, higijenskih i drugih potrepština za baku Ljubu pokrenula je inicijativa “Ljudi za ljude”. Brojni građani željni da pomognu odazvali su se apelu i donirali potrebne stvari".

 

 

PITANJE PREDSJEDNICKIM KANDIDATIMA:


Teski socijalni problemi u Hrvatskoj su i Vasi problemi - gospodje, gospodo predsjednicki kandidati!


Danas postoji starija populacija u Republici Hrvatskoj koja zivi u uvjetima koji su postojali u srednjem vijeku: bez struje, bez tekuce vode i bez kanalizacije.


Dok god se ne radi o nasim roditeljima nama je "svejedno". Tako i tako su to neki "nebitni" starci koji struju i vodu nisu nikad ni imali.


Po izvjescu njemacke udruge "Hrvatski Svjetskoi Kongres" Hrvatsko iseljenistvo je u periodu 1991-2011 poslalo u Domovinu 100 milijardi eura. Upravo je taj novac bio namjenjen za socijalnu i ekonomsku obnovu Domovine, za najsiromasnije koji nemaju jos dan danas ni struje ni vode u svojim kucama.


Mirovinu od 900 kn koju dobija gospodja Ljuba predsjednicki kandidati potrose na kavu mjesecno, ako ne i vise. Da li je to razlog zasto do sada bas nitko od predsjednickih kandidata ne govori o takovim socijalnim problemima u Domovini?


Zasto takve teme ne interesiraju predsjednicke kandidate?


Zar nisu bake i djedovi, poput bake Ljube svojih teskim radom izgradjivali Hrvatsku, slali nas u skolu, placali nam studiranje, socijalno osiguranje itd. Upravo nasa generacija u kojoj je vecina predsjednickih kandidata ubire plodove mukotrpnog rada bake Ljube.


I da se svi zajedno ne bi zanosili baka Ljuba  nije jedina osoba koja zivi u tim uvjetima. Kada prodjete Liku i Dalmatinsku zagoru takovih slucajeva ima malo vise!


Pitanje koje se u vezi mirovina dodatno postavlja su naslijedjene partizanske mirovine, a ona niti jedna ne iznosi 900 kn kao mirovina bake Ljube. 


Zasto postoje naslijedjene partizanske mirovine ako nemamo nasljedne mirovine supruznika kao u Njemackoj? U Njemackoj kada jedan od supruznika umre, drugi naslijedjuje 30% njegove mirovine, sto je i logicno jer jedna mirovina fali, a rezije se moraju dalje placati.


Da li nasljednici partizana jedini smiju dostojanstveno zivjeti u nasoj zemlji, posto nasljedjuju ne male partizanske mirovine?


Da li ca. 11.000 nasljedjenih partizanskih mirovina moze kompenzirati najmanje mirovine u Hrvatskoj, ako se partizanske nasljedjenej mirovine ukinu te taj novac raspodijeli na najmanje mirovine starih ljudi?



PITANJA ZA PREDSJEDNICKE KANDIDATE GLASE:


1. Sto cete Vi kao buduci predsjednik-predsjednica ako 2020 pobijedite na izborima uciniti za teske socijalne slucajeve poput bake Ljube?


2. Na koji nacin mislite sufinancirati najmanje mirovine u Hrvatskoj posebno za najstariju generaciju?


3. Milite li ukinuti naslijedne partizanske mirovine i taj ne mali novac usmjeriti na sufinanciranje najmanjih mirovina u Hrvatskoj?


4. Ako ne mislite ukinuti naslijedjene partizanske mirovine, objasnite zasto ih treba zadrzati u mirovinskom sustavu?


5. Mislite li istraziti kuda je "isparilo" 100 milijardi doniranog novca Hrvatskog iseljenistva koji je bio namjenjen za ekonomsku i socijalnu obnovu Domovine?


6. Ako utvrdite Vasom istragom da je novac Hrvatskog iseljenistva zavrsio u privatnim dzepovima, namjeravate li podnijeti kaznene prijave protiv tih osoba?

Vi ste predsjednik-predsjednica, ali i gradjanin nase Domovine i imate pravo kao i svatko drugi podnijeti kaznenu prijavu posebno za teska kaznena djela "Ratnog profiterstva"!


Predsjednicki kandidati mogu odgovore na gore postavljenih 6 pitanja poslati putem Emaila na sluzbenu Emal adresu Politickog pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI koja glasi: pswag@gmx.net

Hvala!


Politicki pokret "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" podrzava  ocuvanje nacionalnog identiteta Republike Hrvatske u okvirima Europske unije te se zalaze za snaznu ekonomsko-socijalnu Hrvatsku!





SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE 2020 NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html


VISE O "KOALICIJI DOMOVINA" - ZA DRZAVNE IZBORE 2020 MOZETE POGLEDATI POD SLIJEDECIM LINKOM:


Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI utemeljen je u Stuttgartu 2012. godine, a 2014. godine objavili smo socijalno ekonomski program za razvoj Republike Hrvatske. Pripadnici naseg pokreta nalaze se na svih 5 kontinenata.

 

 

Nema komentara:

Objavi komentar