srijeda, 25. rujna 2019.

DOVRŠENA ISTRAGA U VEZI ČETNIČKIH ZLOČINA NA BANOVINI! Policija objavila uznemirujući izvještaj o zlostavljanjima do smrti + PITANJE PREDSJEDNICKIM KANDIDATIMA!


Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa portala "priznajem,hr", 25.09.2019

https://priznajem.hr/novosti/dovrsena-istraga-u-vezi-cetnickih-zlocina-na-banovini-policija-objavila-uznemirujuci-izvjestaj-o-zlostavljanjima-do-smrti/101109/

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja kako su sada 47–godišnjak, 65-godišnjak i 66-godišnjak, kao članovi Operativnog štaba tzv. „Centra za obuku specijalnih jedinica milicije“, tzv. „SAO Krajine“ smještenog u prostorijama bivšeg Spomen-doma na Šamarici, a koji su imali i stvarne ovlasti zapovijedanja i nadzora nad svim pripadnicima jedinica u sklopu navedenog Centra za obuku, u spornom razdoblju u zatvoru na Šamarici zapovjedno i 61-godišnjak kao zamjenik zapovjednika Specijalne jedinice neposredno, odgovorni za ubijanje, nečovječno postupanje, nanošenje velikih patnji te ozljeda tjelesnog integriteta i zdravlja nad ukupno 31 osobom od čega 9 ratnih zarobljenika pripadnika MUP-a i Zbora narodne garde RH, i 22 civila s područja Petrinje, Sunje, Hrvatske Kostajnice, Siska, Gline, Velike Gorice i Dugog Sela."

 

PITANJE PREDSJEDNICKIM KANDIDATIMA:


Ratni zlocin ne zastarijeva!


Tko je do danas osudjen zbog ratnih zlocina u Domovinskom ratu nad Hrvatskom vojskom, zarobljenim civilima i ranjenicima?


 Kapetan Dragan koji je vec jednom nogom na slobodi i mozda jos netko, ali meni potpuno nepoznat.


Abolicija za Ratni zlocin ne postoji. Prije par godina Europska komisija je ukinula aboliciju u Hrvatskoj. Pociniocima kaznenih dijela i ratnog zlocina od strane JNA, vojske SAO Kraine i paravojnih postrojbi iz Srbije se moze suditi za zlocine koje su pocinili.


PITANJA ZA PREDSJEDNICKE KANDIDATE GLASE:


1. Sto cete Vi kao buduci predsjednik-predsjednica ako 2020 pobijedite na izborima uciniti sa pociniocima ratnog zlocina koji su u uniformi JNA ili vojske SAO Kraine, paravojnih postrojbi iz Srbije u periodu 1991-1995 nad zarobljenom  Hrvatskom vojskom, nad civilima, nad ranjenicima pocinili ratne zlocine?


2. Da li cete osobno podnijeti kaznene prijave protiv pocinioca tih najtezih kaznenih dijela DORHu, MUPU ako su Vam pocinioci poznati?


3. Kao sef / sefica Hrvatske obavjestajne agencije (SOA) da li cete utjecati da agenti SOAe pokrenu istragu nad pociniocima tih kaznenih djelia? Ako predsjednik-predsjednica zajedno sa predsjednikom Vlade imenuje direktora SOAe tada imaju i ovlasti utjecati na pokretanje istrage.


4. Kao sef / sefica Hrvatskih oruzanih snaga da li cete pokrenuti inicijativu u Hrvatskoj vojnoj obavjestajnoj sluzbi za pokretanjem istrage za pocinjene zlocine nad Hrvatim od 1991-1995?


Predsjednicki kandidati mogu odgovore na gore postavljenih 4 pitanja poslati putem Emaila na sluzbenu Emal adresu Politickog pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI koja glasi: pswag@gmx.net

Hvala!


Politicki pokret "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" podrzava  ocuvanje nacionalnog identiteta Republike Hrvatske u okvirima Europske unije te se zalaze za snaznu ekonomsko-socijalnu Hrvatsku!





SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE 2020 NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html


VISE O "KOALICIJI DOMOVINA" - ZA DRZAVNE IZBORE 2020 MOZETE POGLEDATI POD SLIJEDECIM LINKOM:


Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI utemeljen je u Stuttgartu 2012. godine, a 2014. godine objavili smo socijalno ekonomski program za razvoj Republike Hrvatske. Pripadnici naseg pokreta nalaze se na svih 5 kontinenata.

Nema komentara:

Objavi komentar