ponedjeljak, 1. kolovoza 2016.

Bogati Hrvat četverogodišnjem dječaku kupio protetsku nogu koju su mu ukrali na plaži!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "jutarnji.hr", 01.08.2016

http://www.jutarnji.hr/life/zivotne-price/video-bogati-hrvat-cetverogodisnjem-djecaku-kupio-protetsku-nogu-koju-su-mu-ukrali-na-plazi/4576589/#.V59R6DuA2Xo.facebook

"Četverogodišnji dječak iz Rancho Santa Margarita osvojio je srca mnogih kada je ABC7 objavio kako je njegova protetska noga ukradena s plaže.
Naime, Liam Brenes, koji je rođen bez lisne kosti i kojem su još kao jednogodišnjaku amputirali nogu do koljena, na plaži je skinuo novu protezu koju je htio zaštititi od slane vode.

- Bili smo u vodi dva sata, kad smo se vratili ničeg nije bilo. Ukrali su moju nogu – kazao je dječak, a njegova majka je dodala kako ne može vjerovati da se to dogodilo.

- To je potpuno bezdušno. Pa to je dječakova noga! Treba je da bi se mogao normalno kretati i funkcionirati – šokirano je kazala majka koja se tada pribojavala da neće moći skupiti za novu protezu koja košta nekoliko tisuća dolara.

Njegova priča dirnula je i jednog dobrog samaritanca hrvatskog podrijetla koji je odlučio dječaku kupiti novu protezu. Naime, kanadski poduzetnik Robert Herjavec (53), rođen u Varaždinu, koji se proslavio u poduzetničkom realityju 'Shark Tank ', a potom i u emisiji 'Ples sa zvijezdama', ponudio je Liamu Brenesu kupiti protetsku nogu.

- Priča mi je slomila srce. Samo kada pomislim kroz što je sve taj dječak morao proći… A i s obzirom na sve negativne stvari koje se događaju na ovom svijetu, jednostavno sam uvidio priliku da pokažem ovom dječaku kako ima i dobrih ljudi i da odrasta u toj spoznaji – kazao je Herjavec, koji je uz to za dječaka dogovorio i zabavni dan s obitelji u Disneylandu.

Inače, Herjavec je prodajom svoje informatičke kompanije Brak Systems zaradio prvih 100 milijuna dolara, a 2003. je osnovao Herjavec Group, tvrtku koja je danas vodeći integrator sustava sigurnosti na internetu.

 U američkom Plesu sa zvijezdama upoznao je australsku plesačicu Kym Johnson zbog koje je nakon 14 godina braka ostavio suprugu Diane Plese."


Nema komentara:

Objavi komentar