subota, 27. kolovoza 2016.

Policajci vraćeni s Jadrana zbog priprema za val migranata + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "vecernji.hr", 26.08.2016

http://www.vecernji.hr/hrvatska/policajci-vraceni-s-jadrana-zbog-priprema-za-val-migranata-1109147?utm_source=Facebook&utm_medium=Status&utm_content=1109147&utm_campaign=FB+page+statusi

"MUP: Zamjetan je porast pokušaja nezakonitog prelaska granice, ali se ne može govoriti o aktiviranju balkanske rute.


Policajci iz unutrašnjosti Hrvatske koji su ljeti raspoređeni u policijskim upravama na Jadranu, i koji su ondje trebali ostati do 1. rujna, iznenadno se vraćaju u matične uprave. I dok u PU vukovarsko-srijemskoj navode da se policajci ranije vraćaju radi uštede i zbog smanjenog opsega posla s približavanjem kraja turističke sezone, među policajcima se odluka objašnjava mogućim novim migrantskim valom. Već neko vrijeme u medijima se čuju informacije da je oko 2 milijuna izbjeglica smještenih u Turskoj spremno za pokret prema zemljama zapadne Europe. Podsjećaju i na nedavnu policijsku vježbu na mostu kod Batine kada je postavljena željezna ograda u slučaju dolaska migranata.

– U zadnjih mjesec i pol dana zamjetan je porast pokušaja nezakonitog prelaska državne granice, ali se još ne može govoriti o ponovnom aktiviranju zapadnobalkanske rute u odnosu na Hrvatsku. Granična policija izrađuje analize rizika te u skladu s njima angažira dostatan broj policijskih službenika i opreme na najugroženijim dijelovima državne granice. Ministarstvo unutarnjih poslova spremno je zaštititi državnu granicu, stoji u odgovoru MUP-a na pitanje o spremnosti na novi migrantski val.


U isto vrijeme mediji u Srbiji svakodnevno prenose informacije o dolasku migranata koji sada, vrlo često, i ilegalno prelaze državnu granicu. I u samim pograničnim mjestima moguće je vidjeti migrante kako slobodno hodaju gradom. Neki od njih pokušali su ilegalno prijeći i hrvatsku državnu granicu pa ih se nalazilo na kolodvoru u Vinkovcima pa čak i Slavonskom Brodu. U međuvremenu je i premijer Mađarske Viktor Orbán najavio podizanje još jedne ograde na granici s Srbijom.

Načelnica Općine Tovarnik Ruža Veselčić Šijaković kaže da zasad nema informacija o mogućem novom migrantskom valu: – Policija je, kao i obično, prilično škrta na riječima. Nemamo informacija, ali vidimo više policije, interventne policajce..."

KOMENTAR:

Ovaj komentar pisem kao kandidat HRVATSKE STRANKE REDA, za XI. izbornu jedinicu.
Tema migranata je jedna od bitnijih tema koja se proteze kroz medije i razmatra medju gradjanima posljednje dvije godine, a intenzivnije zadnju. Od zadnjeg velikog vala migranata u Europu (preko jednog milijuna prosle godine) dogodile su se diljem Europe mnogobrojne teroristicke akcije pripadnika ISILA. Jasno je da su meduju migrantima pripadnici teroristicke milicije kojima je zadatak destabilizacija Europe te sijanje straha i nesigurnosti.

Ja sam prvi kada covijeku treba pomoci. Ljude ne dijelim i ne cijnim prema boji koze, vjeroispovjesti, naciji, vec prema karakteru.

Posto zivim vec godinama u Stuttgartu moj krug  prijatelja je iz razlicitih naroda i nacija. Tu su katolici, protestanti, muslimani, teisti, ateisti,  Europljani, Azijci, Afrikanci itd. Mi svi zivimo u malom gradu Stuttgartu s oko 650.000 stanovnika. Grad je povrsinski nesto veci od Karlovca. Neki od mojih prijatelja su takodjer bivsi migranti npr. iz Irana, BiH, Africkih zemalja itd.

Kada razgovaramo o problemima izbjeglih svi smo pomalo zabrinuti. Nitko ne zeli da mu bomba otkine nogu ili da ga ubode netko nozem ili macetom.

Po mome misljenju Njemacka je dosegnula gornju granicu s izbjeglima i mora naredne godine investirati u integraciju izbjeglih u njemacko i europsko drustvo. Nijemci su u gotovo svemu svjetski majstori ali problem s izbjeglima ne ide im od ruke. Samo je manji dio izbjeglih zaposlen, ima jos djece koja nisu registrirana i nisu krenula u skolu iako je u Njemackoj skola zakonski obvezna. Integracijski kursevi i kursevi jezika slepaju itd. Zapravo poblem integracije samo sadasnjih migranata u Njemackoj ce se provlaciti najmanje slijedecih 10 godina.

Program integracije migranata koje smo do sada primili u Republiku Hrvatsku, HRVATSKA STRANKA REDA je definirala u slijedecih 9 tocaka, po meni jasnije i bolje od Nijemaca:


Puna integracija "izbjeglih migranata" u Republici Hrvatskoj u 9 točaka!

1. Radna obaveza za radno sposobne "izbjegle" 4 sata dnevno, pondejeljak-petak.

2. Obavezno učenje hrvatskog jezika za "sve izbjegle" 90 minuta dnevno, večernji kurs, ponedjeljak-petak. Učenje hrvatskog jezika održavati na državnim tečajevima jezika za "izbjegle".

3. Obavezno redovno pohađanje osnovne škole "djece izbjeglih" zajedno sa ostalom djecom u hrvatskim osnovnim školama.

4. Izbjeglima sa akademskim titulama i majstorskim ispitima omogućiti brže puno zaposlenje posebice u područjima medicine, turizma, poljoprivrede, informatike i programiranja.

5. "Izbjegle", a posebice izbjegle treće dobi hitno uključiti u kulturne udruge, sportske udruge, humanitarne udruge, umjetničke udruge, šahovske klubove, likovne radionice itd. s ciljem brže pune integracije u hrvatsko društvo te kvalitetnog rasporeda "slobodnog vremena".

6. "Izbjeglima" koji imaju završenu srednju školu, te nakon dobro savladanog hrvatskog jezika (tečaj u trajanju min. godinu dana) na zahtjev omogućiti studiranje na hrvatskim fakultetima po istim kriterijima kao i za hrvatske studente.

7. Nakon završetka rata u zemljama iz kojih su izbjegli migranti došli te nakon što su te zemlje proglašene "sigurnim za život" vratiti izbjegle u njihove zemlje da pomognu u ekonomskoj obnovi svojih zemalja.

8. Izbjegli koji su posebno dobro integrirani u hrvatsko društvo, koji imaju stalno, puno zaposlenje i zarađuju svojim rukama za život, kojima su djeca rođena u Republici Hrvatskoj i koji pokažu posebnu želju da ostanu dalje živiti i raditi u Republici Hrvatskoj omogućiti polaganje "Domovinskog ispita za prijem u hrvatsko državljanstvo" te nakon uspješno položenog ispita dodijeliti porodicama državljanstvo Republike Hrvatske".

9. "Izbjegle" proporcionalno rasporediti u svih 10 izbornih jedinica u Republici Hrvatskoj. Samim tim spriječiti stvaranje getho-a te onemogućiti vjersku radikalizaciju, onemogućiti kontakte sa "vehabijama" u Bosni i Hercegovini (preko 200 vehabija borilo se ili se još uvijek bori u redovima ISIS-a), onemogućiti širenje "šarije" te najvažnije onemogućiti terorizma u našoj Domovini!

Odlukom Europske unije do kraja 2017. godine Republika Hrvatska treba 

primiti 1617. izbjeglih migranta!

Svakog izbjeglog migranta koji se uhvati u planiranju izvršenja kaznenog djela, u pokušaju izvršenja kaznenog djela ili koji je počinio kazneno djelo u Republici Hrvatskoj u roku od 48 sati deportirati u zemlju iz koje je po nalogu Europske komisije "primljen" u našu zemlju. Deportiranim migrantima izdati doživotnu zabranu ulaska na područje Republike Hrvatske! Republika Hrvatska Ustavom garantira sigurnost svim građanima naše zemlje, a Ustav RH stoji iznad utjecaja Europske komisije!

To je nas prijedlog potpune integracije. Iduce vazno pitanje koje se postavlja je: Kuda sa izbjeglima koje Europa moze sigurno ocekivati u narednim godinama?
Najmanji broj izbjeglih je onih koji bjeze iz ratom zahvacenih podrucja. Vecina su ekonomski izbjeglice, izbjegli pred prirodnim katastrofama, pred neimastinom i pred neljudskim uvjetima zivota koje su im prouzrocili najvise strani koncerni koji eksploatiraju njihove zemlje.

Austrija je jasno rekla Njemackoj da nece biti "hot spot" Europske unije. Ja pretpostavljam da bi se iduce godine zbog jako kompleksne ekonomsko-politicke situacije u Aziji i Africi mogli ocekivati i to 5 milijuna migranata ako ne i vise. Kada bi bio necovjek, jednostavno bi rekao: "Dignut cemo zid ili zicu, postaviti vojsku i nitko nece proci". Medjutim mi moramo znati da su i Hrvati 1945 bili izbjegli u pustinji Egipta. Primili su nas Arapi, a ne krscani. Proveli smo u Egipatskoj pustinji pod satorima gotovo godinu dana.
Izgradnja velikih prihvatnih centara na samom sjeveru Afrike, na samom jugu Turske vidim kao rijesenje. Te prihvatne centre mi bi morali i financirati jer te zemlje nemaju novca za to. U tim centrima bi morali skolovati i osposobiti ljude da ih vratimo natrag u njihove zemlje te im pomoci da stanu na svoje noge.
Netko ce od vas reci: "Pa zasto da ih mi financiramo i pomazemo im". Odgovor je jasan. Zato jer su bas veliki koncerni iz Europe i Amerike unistili zivot tim ljudima u Africi i Aziji. Najpoznatiji Nestle, Schell, Monsanto. Ono sto smo unistili duzni smo i popraviti.

Ugodan dan
Drazen Katic


P.S. NAŠ PREDIZBORNI PROGRAM ZA XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKA STRANKA REDA) NALAZI SE POD SLIJEDEĆIM LINKOM:
http://drazenkatic.blogspot.de/2016/08/hrvatska-stranka-reda-hsr-xi-izborna.html



TV ZAPIS:


Nema komentara:

Objavi komentar