utorak, 30. kolovoza 2016.

'Naše poslanje nije političko': Biskup Mate Uzinić moli svećenike da se ne "petljaju" u izbornu kampanju + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "novi list.hr", 28.08.2016

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Nase-poslanje-nije-politicko-Biskup-Mate-Uzinic-moli-svecenike-da-se-ne-petljaju-u-izbornu-kampanju

"Dragi svećenici, u izbornoj kampanji ne „sjedajmo“ gdje nam nije mjesto, jer naše poslanje nije političko nego evangelizacijsko, objavio je danas Uzinić na svojem Facebook profilu.
Dubrovački biskup Mate Uzinić danas je poslao poruku kolegama svećenicima, apelirajući na njih da uoči predstojećih parlamentarnih izbora ne zauzimaju stranu i ne vrše političke propovijedi.


Prije samo nekoliko dana Uzinić se na sličan način obratio i političarima.
- Političari, nemojte pokazivati da ste katolici druženjem s nama svećenicima prije izbora, nego odgovornim radom za opće dobro nakon izbora, poručio je tada."

 KOMENTAR:

Ovaj komentar pisem u ime HRVATSKE STRANKE REDA, ciji sam kandidat u XI. izbornoj jedinici, te kao katolik i vjernik.

Prije vise godina bio sam na misi u crkvi u Stuttgartu. Izbori su bili tjedan dana kasnije. Nakon mise koja je jednim dijelom bila politicka propovjed, svecnik je rekao: "I sada dragi vjernici, iduci tjedan svi idemo na glasovanje i glasati cemo za nase"!

Naravo da je pod "nasima" svecenik podrazumijevao dati glas HDZ-u koji dominira XI. izbornom jedinicom vec 25 godina. Vjerovatno je u tom trenutku zaboravio da Hrvatsko iselejnistvo i HDZ nisu jedno te isto tijelo. Meni se to osobni nije svidjelo. Otisao sam sa mise direktno doma i te rijeci su mi brujile duze vrijeme u glavi.

Takodjer smatram poput biskupa Uzinica da se svecenstvo u doba predizborne kampanje treba suzdrzati i svoje osobne favorite podrzati jedino "vlastitim glasom" na izborima. Svi znamo da katolicka crkva i Hrvatske Katolicke Zajednice imaju ogroman utjecaj na Iseljenicko biracko tijelo. Crkva je oduvijek pomagala Hrvate, brine se od pruzanja jednokratne ili dugotrajnije financijske pomoci potrebitima, posreduje pri trazenju posla i stana posebice zadnjih godina kako u Stuttgartu tako i u drugim europskim i svjetskim gradovima, pomaze oko organiziranja kulturnih, sportskih i umjetickih priredbi, daje utjehu i oslonac iseljenom Hrvatu.

Sve to je ogroman doprinos koje daju Hrvatske Katolicke Zajednice. Medjutim na izborima se direktno odlucuje o sudbini Hrvatskog iseljenistva, o tome da li ce mu u buducnosti oduzeti i ta tri Saborska mandata koje sad ima ili ce dobiti natrag "Ministarstvo iseljenistva" te jednak broj Saborskih zastupnika kao u drugim izbornim jedinicama.

Shodno navedenom bio bih zahvalan kao kandidat da nam katolicki svecenici omoguce jednaku sansu u ovoj predizbornoj kampanji pa neka bolji pobijedi.

Ugodan dan i lijep pozdrav iz Stuttgarta.

Drazen Katic



P.S. NAŠ PREDIZBORNI PROGRAM ZA XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKA STRANKA REDA) NALAZI SE POD SLIJEDEĆIM LINKOM:
http://drazenkatic.blogspot.de/2016/08/hrvatska-stranka-reda-hsr-xi-izborna.html



TV ZAPISI:

Nema komentara:

Objavi komentar