četvrtak, 26. srpnja 2018.

Plenković na sjednici Vlade: "Otkad je naša Vlada preuzela dužnost, prosječna je plaća veća za 710 kuna" + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "dnevno.hr", 26.07.2018

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/na-vladi-danas-zakoni-o-otocima-potpomognutim-podrucjima-i-brdsko-planinskim-podrucjima---525054.html

"Vlada Republike Hrvatske na sjednici u četvrtak, između ostalog, raspravlja o "Nacrtu prijedloga zakona o brdsko-planinskim područjima" i o "Nacrtu prijedloga zakona o otocima".

Također, uz ostalo, na dnevnom je redu sjednice je i "Nacrt prijedloga zakona o potpomognutim područjima", kao i "Nacrt prijedloga zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima".
Na početku sjednice premijer Andrej Plenković izrazio je sućut grčkoj vladi i grčkom narodu zbog strašnih požara kod Atene te kazao kako je Hrvatska uvijek spremna pomoći u gašenju vatre. Iznova je podsjetio na nove zakone o otpisu dugova blokiranima te ponovio da je otpis učinjen bez ikakvog papira koji bi građani trebali podnijeti.

"Želim još jednom jasno reći da smo otvorili mogućnost da istu vrstu otpisa naprave i jedinice lokalne samouprave, telekomi i banke te da smo u zakonu predvidjeli neke porezne olakšice za one koji to učine. Time bismo postigli još veći efekt", kazao je Plenković. Dodao je kako idući tjedan treba stupiti na snagu drugi od tri zakona u paketu, koji bi trebao polučiti još veće učinke i obuhvatiti više od 80 tisuća ljudi. "Za desetak mjeseci imat ćemo cjeloviti uvid o ukupnim efektima ovih mjera", naveo je premijer.

Osvrnuo se i na situaciju u Slavoniji te naglasio kako Vlada planira popraviti situaciju u toj regiji nizom mjera. Nastavio je ponovivši podatke o rastu prosječne plaće: "Otkad je naša Vlada preuzela dužnost, prosječna je plaća veća za 710 kuna". Nadovezao se i podacima o padu stope nezaposlenosti, koja sad iznosi rekordno niskih 8,8 posto.

Čestitao je hrvatskim sportašima na sjajnim rezultatima na zadnjim natjecanjima, od nogometaša do odbojkašica, gluhih rukometaša i atletičara.
Potom je riječ prepustio ministrici regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijeli Žalac, koja je predstavila izmjene u Zakonu o brdsko-planinskim područjima. Naglasila je kako se ovim zakonom donose mjere kojima bi se trebala osigurati konkurentnost tih područja. Nastavila je predstavljanje novog Zakona o otocima, kojim se, kako kaže, "uvodi potpuno drugačija dimenzija no što smo imali do sada", i usklađuje se s novim propisima Europske unije, kao i novi pristup strateškom planiranju razvoja otoka. "Kroz ovaj zakon sigurno ćemo jačati pametne, održive projekte za otoke", dodala je ona.

Nastavila je s predstavljanjem Zakona o potpomognutim područjima, koja će sada prvi put dobiti "vlastiti" zakon. Zahvalila je posebno Ministarstvu financija, koje je u proračunu pronašlo prostora za planirane mjere.
Ministar financija Zdravko Marić kazao je da će se poreznom reformom jačati fiskalni kapaciteti jedinica lokalne i regionalne samouprave. Naglasio je kako se država odrekla prihoda od poreza na dohodak u korist JLS-a. U prvih 6 mjeseci ove godine jedinice lokalne samouprave dobile su po ovoj osnovi više od milijardu kuna više no lani.

Ministrica Nada Murganić kazala je i kako ovaj paket zakona ima doista veliko značenje za jačanje demografskog razvoja, bilo da se mladi ljudi potaknu da ostanu u Hrvatskoj, bilo da se njima potiču oni koji su već otišli da se vrate. Nadovezala se na predstavljenje mjere za stambeno zbrinjavanje i naglasila da je Vlada u sklopu resorne strategije uvela i stambeno zbrinjavanje žrtava nasilja u obitelji.
Članovi Vlade izglasali su potom sve predstavljene nacrte zakona."

 KOMENTAR:


Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Plenkovic neumorno nastavlja s politikom "Superhika" - uzmi siromasnom (porezni obveznici RH) i daj bogatom (ministri, ministarstva, uredi itd...)!

Prosjecne place su za vrijeme plenkovice vlade porasle, ali jedino saborskim zastupnicima, ministrima i visokim drzavnim duznosnicima. 


Koliko su porasle place medicinskim sestrama?

Koliko su porasle place policajcima pozornicima?

Koliko su porasle place vatrogascima?

Koliko su porasle place cistacicama u javnoj upravi?

Koliko su porasle place uciteljima i profesionalnim vojnicima?

Koliko su porasle place radnicima u javnoj cistoci?

I na kraju, koliko su porasle place radnicima u realnom sektoru (konobari, kuhari, pekari, gradjevinarci, poljoprivredni radnici,...)?  


Za Plenkovica je "Superhik iz Alan Forda" mala beba.


Javni antipatriotizam, narcisoidnost i politicki hedonizam premijera Plenkovica vodi nas u sigurnu propast iz koje mozda i nema vise povratka.


Kao odgovor na ponizavanje Hrvatskog naroda, potpuno unistenje Hrvatske ekonomije, veliki egzodus naroda iz Hrvatske, mi odgovaramo "Koalicijom DOMOVINA". Ako se osjecate pozvanim u Koaliciju "DOMOVINA" otvoreni smo za razgovore. Prijave za 2. skup Koalicije "DOMOVINA" su u toku! Vise o koaliciji mozete pogledati pod slijedecim linkom:



Nefunkcioniranje sadasnje Hrvatske vlade pokazuju slijedeci primjeri:


1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:



Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavnih-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI dao je prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  



SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske.

Nema komentara:

Objavi komentar