subota, 23. ožujka 2019.

Hrvatski suverenisti tribinom u Vukovaru krenuli u predkampanju: Protiv smo eura, to je prerano + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "tportal,hr", 15.03.2019

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/hrvatski-suverenisti-tribinom-u-vukovaru-krenuli-u-predkampanju-protiv-smo-eura-to-je-prerano

"Hrvatski suverenisti koje čine političke stranke Hrvatska kršćanska stranka (HKS), HRAST, građanske inicijative Istina o istambulskoj i Hrvatski bedem, u petak su javnom tribinom u Vukovaru krenuli u predkampanju za europarlamentarne izbore, pozvavši sve suvereniste na zajedništvo i zajednički nastup na njima. „Iz Vukovara krećemo u pohod ne samo prema Bruxellesu nego prema promjenama u Hrvatskoj“, poručio je predsjednik HRAST-a Ladislav Ilčić...."


KOMENTAR:


Predizborna kampanja se polako zahuktava. Mnogobrojne stranke, nezavisni kandidati, gradjanske inicijative i politicki pokreti stvaraju koalicije kako bi zajednickim snagama ostvarili pozitivne rezultate na izborima za EU parlament. 


Mnoge politicke stranke su jednostavno preslabe da bi same nastupile na izborima te je stoga stvaranje koalicija pozitivno jer ne razbija biracko tijelo, vec ga ujedinjuje. U Hrvatskoj je do sada registrirano preko 800 politickih stranaka. Mnogobrojne politicke stranke dovele su do rascijepljivanja birackog tijela, tako da jedino najjaci samostalno ostvaruju pozitivne politicke rezultate. Kao alternativa 800 osnovanih politickih stranaka u Hrvatskoj bi bilo 5-6 cvrstih koalicija. Tada bi birackom tijelu bili jasniji programi koalicija te se biracko tijelo ne bi gubilo u moru raznovrsnih programa hrvatskih stranaka koje ne citaju cak ni clanovi, a posebno ne biraci.


Da li su izbori za EU parlament vazni za narode koji zive u EU zajednici? 


EU je zamisljena kao ekonomska zajednica europskih naroda u kojoj djelomicno nestaju granice, carina te u kojoj narodi imaju sigurnost od izbijanja rata izmedju svojih clanica. Ako izuzmemo Domovinski rat EU zivi vec 70 godina u miru. 

Postupni gubitak identiteta naroda u zemljama EU je negativan aspekt zajednice. Mnogobrojni narodi poput Madjarske, Ceske, Poljske, Hrvatske su ponosni narodi i ne zele se jednostavno odreci svog nacionalnog identiteta te se u potpunosti podrediti europskoj politici. 

Na slijedecim izborima za EU parlament bira se 12 hrvatskih zastupnika.

Politicki pokret "Zauvijek Vjerni Domovini" podrzava ocuvanje nacionalnog identiteta Republike Hrvatske u okvirima Europske unije.




SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini utemeljen je u Stuttgartu 2012. godine, a 2014. godine je objavio svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske. Nas politicki pokret je trenutno u pristupnoj fazi koalicije "Suverenisti"!

Nema komentara:

Objavi komentar