ponedjeljak, 25. ožujka 2019.

RAZORUŽALA GA! Stanković podcijenio Ružu Tomašić: Na svakom pitanju mu ‘začepila usta’! + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "dnevno.hr", 24.03.2019

https://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/razoruzala-ga-stankovic-podcijenio-ruzu-tomasic-na-svakom-pitanju-mu-zacepila-usta-1294511/

"...Obzirom na činjenicu da je Tomašić ne samo najbolja predstavnica Hrvatske u EU, nego je proglašena jednom od najboljig parlamentaraca uopće, ideja da bude gošćom bila je više nego zaslužena....


Problem je nastao kada je Stanković, koji je  očito prepun predrasuda prema “desnoj” gošći pripremio sve vrste oružja, sam bio razoružan i to od samoga početka. Ova poznata pravašica na apsolutno sva njegova pitanja odgovarala je samouvjereno, trenutačno i smisleno.

Tako je voditelj, koji je u samom početku imao poprilično skeptičan, a na trenutke i neprijateljski “gard” prema Tomašić, na njezine odgovore sve više klimao glavom, a do kraja emisije se s većinom njezinig stajališta i složio..."


KOMENTAR:


Gospodja Tomasic je u emisiji davala realne odgovore. Njeno zalaganje za ocuvanje ribljeg fonda plave ribe je vrlo vazna tocka ekonomije Hrvatske. Cist Jadran pun plave ribe je ne samo temelj proizvodnje ribljih konzervi vec i pored poljoprivrede sigurnost prehrane hrvatskog naroda, posebno u kriznim situacijama poput prirodnih katastrofa, rata i sl.


Odgovore koje je dala gospodja Tomasic gospodinu Stankovicu o pozicioniranju Hrvatske u EU su ispravni. Hrvatska nije dovoljno dobro pozicionirana u Europi. Mi nedovoljno cijenimo nase potencijale te ne vodimo jednu proaktivnu hrvatsku politiku u Europskom parlamentu. Veca suradnja hrvatskih parlamentarca u Briselu bez obzira kojoj politickoj opciji pripadaju u narednom mandatu je neophodna i to ne samo putem emaila ili telefona. 


Odnos prema lobijima i lobistima u Europskom parlamentu mora biti vrlo odmjeren i oprezan od strane novoizabranih hrvatskih parlamentaraca. Kada udjete u Europski parlement u prvih mjesec dana vam se obrati oko 200 lobista koji lobiraju jedino za svoje tvrtke i zele korist jedino tim tvrtkama.

Gospodja Tomasic je govorila i o koaliciji "Suverenista" te mogucnosti daljnje integracije pravasa, Neovisnih za Hrvatsku i drugih gradjanskih inicijativau koaliciju.


Primanje novih koalicijskih partnera u "Suvereniste" mora biti odmjereno. Ako netko ima mandat u Saboru ne znaci da je automatski i dobar koalicijski partner. Mnogi zastupnici koji danas sjede u Saboru su mandate dobili kao zastupnici HDZ-a ili SDP-a. Dobar koalicijski partner je onaj koji mozda nije velika i poznata stranka ili poznata osoba vec onaj koji ce sa svojim timom odlicno odraditi predizbornu kampanju i boriti se iskljucivo za interese hrvatskog naroda bilo u Europskom parlamentu ili Saboru.


Gospodja Tomasic donira puno i to od vlastite place. Ona donira privatne osobe te razne udruge. Cesto nailazi na nezahvalnost. U njemackoj politickoj praksi to je nespojivo. Svatko radi za svoju placu, da od te place zivi. Financiranje udruga i osoba slabog imovinskog stanaj trebaju preuzeti opcine i gradovi. Mi u Njemackoj doniramo jako puno. Hrvatsko iseljenistvo je od Domovinskog rata doniralo preko 100 milijardi eura, medjutim rezultati su vidljivi jedino na osobnim imovinskim karticama, a ne na projektima za koje je novac bio namjenjen.


Da li su izbori za EU parlament vazni za narode koji zive u EU zajednici? 


EU je zamisljena kao ekonomska zajednica europskih naroda u kojoj djelomicno nestaju granice, carine te u kojoj narodi imaju sigurnost od izbijanja rata izmedju svojih clanica. Ako izuzmemo Domovinski rat EU zivi vec 70 godina u miru. 

Postupni gubitak identiteta naroda u zemljama EU je negativan aspekt zajednice. Mnogobrojni narodi poput Madjarske, Ceske, Poljske, Hrvatske su ponosni narodi i ne zele se jednostavno odreci svog nacionalnog identiteta te se u potpunosti podrediti europskoj politici. 

Na slijedecim izborima za EU parlament bira se 12 hrvatskih zastupnika.

Politicki pokret "Zauvijek Vjerni Domovini" podrzava ocuvanje nacionalnog identiteta Republike Hrvatske u okvirima Europske unije.




SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini utemeljen je u Stuttgartu 2012. godine, a 2014. godine je objavio svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske. Nas politicki pokret je trenutno u pristupnoj fazi koalicije "Suverenisti"!

Nema komentara:

Objavi komentar