subota, 30. ožujka 2019.

Eurozastupnica Ruza Tomasic u Bujici! - KOMENTAR!

Gostovanje eurozastupnice g. Ruze Tomasic u Bujici mozete pogledati pod linkom:

http://konzervativci.hr/2019/03/29/gostovanje-ruze-tomasic-u-bujici/


KOMENTAR:


Emisija Bujica je interesantno pocela prezentirajuci  politicke stranke u Hrvatskoj i njihove ambicije za EU parlament. HDZ koji izlazi na izbore sam, racuna na izbornu pobjedu te na 5-6 mandata. HDZ-ov uspijeh na slijedecim izborima je prije sveag rezultat razjedinjenosti hrvatske desnice. Gospodin Grmoja predstavljajuci Most te racuna na dva mandata. Zivi zid koji je protiv Europske unije, racuna na jednog zastupnika u parlamentu te po izjavi g. Sincica novac koji taj zastupnik zaradi biti ce jednim dijelom doniran. SDP ide po svoja moguca tri mandata, a racuna na snagu Mirele Holi koja je na listi socijaldemokrata. Amsterdamska koalicija nema ogromnu sansu za mandat jer je pracena aferama clanova koalicije. Neovisni za Hrvatsku izlaze sami na ove izbore. Hrvatska desnica se polako ujedinjuje i taj proces zahtjeva strpljenje i diplomatsku retoriku.


Koalicija "Suverenista" ima dobru sansu za jedan mandat koji bi trebala odnijeti najaktivnija hrvatske eurozastupnica Ruza Tomasic. Gospodja Tomasic je govorila da je u Europarlamentu u skupini "Konzervativaca" te da je imala priliku prosle se godine preko 1000 puta javiti se za rijec. Doduse europarlamentarci imaju mogucnost izjave od jedne minute pa stoga tekst mora biti precizan i strucno koncipiran.


Bilo je rijeci i o kandidaturi pravoslavnih gradjana (branitelja) na listi "Suverenista". Gospodja Tomasic je navela da su u Saboru sjedili srbski gradjani koji su se borili u Domovinskom ratu protiv RH pa je logicno da je na listi suverenista i netko od praoslavaca koji su branili Domovinu.

Slijedeca tema je bila "politicki Hrvat". Gospodja Tomasic govori da kada vas netko iz svijeta zapita: "Iz koje zemlje dolazite?", a vi odgovorite iz Hrvatske, ta osoba smatra da ste Hrvat. Naravno da malo ljudi zna da u Hravtskoj zivi veliki broj nacionalnih zajednica i narodnosti. Ustav garantira svima ravnopravnost. I to je ispravno. I tako treba ostati, medjutim ni Hrvati u Hrvatskoj ne smiju biti zanemareni i cesto gurani na marginu, kao sto su danas mnogi Nijemci u Njemackoj gurani naspram "trazioca azila" na marginu.


Gospodja Tomasic je govorila i o ratifikaciji Istambulske Konvencije. Ona se je suprostavila svojom izjavom u EU parlamentu potpisu, kao i mnogobrojni hrvatski gradjani. Zastupnica Tomasic govori da je glavni cilj IK bio jedino sprovesti ideju rodne ideologije, sto je uistinu stvarnost.

Bilo je rijeci i o gospodinu Pupovcu, g. Vucicu te o politickom biznisu u kome g. Pupovac gradi svoj politicki imperij i imovinu na ledjima srpskog naroda u Hrvatskoj. Gospodin Pupovac je zainteresiran jedini za sebe i svoju politicku karijeru. Gotovo je sudjelovao u svim hrvatskim vladama. Svoju osobnu "ugrozenost" pretvorio je u brend. O njegovoj stvarnoj imovini koja je proizisla pod sumnjivim financijskim izvorima mozemo drugom prilikom.


U emisiji je bilo rijeci i o Hrvatskom Iseljenistvu. Gospodja Tomasic je rodjena u Bosni i sa 5 godina se doselila u Slavoniju. Otisla je zivjeti u Kanadu, a u 40. godini se na poziv predsjednika Tudzmana vratila u Hrvatsku. 1990 godine bila je sefica osiguranja predsjednika Tudzmana. 

Uvrede od strane HSS-ovog predsjednika zbog "porijekla iz Bosne" zastupnica Tomasic prima olako. Vrijedjati nekoga zbog porijekla, a Hrvati su raseljeni na svih 5 kontinenata, nije takticno i tako se ne skupljaju politicki bodovi. 

Gospodja Tomasic je u Briselu govorila i o temi obespravljenosti Hrvata u BiH, posebno uoci proslih izbora gdje Hrvati nemaju mogucnost sami birati svoje zastupnike. Naravno da to nije normalno. Hrvatski narod koji se prvi doselio na podrucje BiH (nakon starosjedioca Ilira) danas vodi borbu za golo prezivljavanje. 


O temi da gospodja Tomasic govori hrvatski jezik u Europskom parlamentu, a ne engleski, ona navodi da je ona Hrvatica i da se ponosi svojom hrvatskom nacionalnoscu. To je ispravno. Postoje prevodioci i svaki parlamentarac moze preko slusalica cuti tekst. Medjutim kojoj kvalitetom i tocnoscu je govor preveden, ostaje pitanje. Iako je u Eu parlamentu engleski sluzbeni jezik, vecinom se govori njemacki.

Takodjer je bilo rijeci o problemima koristenja hrvatskog jezika  i u trecem sazivu Hrvata u Europskom parlamentu, gdje hrvatski jezik nece  "za sada" dobiti prevodioce koji su mu potrebni. Gospodja Tomasic izjavljuje da smo po toj temi gradjani treceg reda u Europskom parlamentu. Takodjer da postoji mogucnost da nas zguraju u neki "zajednicki jezik" nakon ulaska Srbije, Crne Gore, Makedonije i BiH u EU.


U mnogim razgovorima koje sam do danas vodio kako sa Nijemcima tako i drugim strancima vecina njih nikada nije razumjela Domovinski rat te raspad SFRJ. Vecina smatra da je to bio "nepotreban" gradjanski rat, da je u Jugoslaviji bilo super i da je Tito do danas velikan. Sve to govori da hrvatski EU parlamentarci imaju jos jako puno posla za odraditi u Briselu te prezentirati istinu o borbi hrvatskog naroda za svoju politicku nezavisnost.

O temi gospodina Tajanija, novinara po struci koji je u predizbornoj kampanji u Italiji apelirao na hrvatski teritorij gospodja Tomasic izjavljuje da je govor koristen u predizborne svrhe.


Kuna ili Euro?

 O toj temi gospodja Tomasic je izjavila da "Suverenisti" u svakom slucaju zagovoravaju Kunu za razliku od HNB-a i sluzbene hrvatske politike. Dodao bi da je Kuna godinama stabilna valuta, da u Hrvatskoj ne postoji hiperinflacija koja bi se mogla dogoditi uvodjenjem Eura, kao sto se dogodilo u Grckoj. Od uvodjenja Eura profitirale su samo Francuska i Njemacka.


Tema Bleiburga i zabrana mise!

Zastupnica Tomasic zeli ove godine posjetiti Bleiburg te o zabrani mise kaze da je instruirana.

O toj temi se ne moze na jednostavan nacin raspravljati. Zemljiste na kome se odrzava komemoracija u Bleiburgu je privatno vlasnistvo kupljeno od austrijskih Hrvata. Slicno je i sa svakom crkvom koja je takodjer izgradjena na privatnom zemljistu. Zabraniti misu u crkvi ili na Bleiburgu je isto kao da vam netko zabrani da gledate televiziju u svome stanu, a placate pretplatu. Zabrana mise na Bleiburgu je zaista politicki instruirana. Interesantno je da na Bleiburgu postoje spomenici palim austrijskim vojnicima koji su se borili za naciste. Kako to da lokalna vlast u Bleiburgu ne porusi te spomenike, ako se protivi odaje pocasti pobijenom hrvatskom narodu. Pored hrvatskih vojnika na Bleiburgu su pobijeni i njemacki vojnici te svi bosnjacki vojnici. Pored vojnika pobijeno je i civilno stanovnistvo koje je sa vojskom bjezalo pred partizanima.

Emisija je zavrsila najavom skupa "Suverenista" u Splitu na kome ce prisustvovati i gospodja Tomasic.


Na izborima birajmo prema svojoj savjesti, ali birajmo one zastupnike koji su se dokazali i koji su radili u interesima Hrvatske. Rad i zalaganje dobro je uvijek nagraditi. Time osiguravamo i razvoj nase zemlje.


Da li su izbori za EU parlament vazni za hrvatski narod?

Na slijedecim izborima za EU parlament bira se 12 hrvatskih zastupnika. Njima poklanjamo povjerenje u narednih 5 godina. Ako izaberemo krive zastupnike Hrvatska nece ici u narednih 5 godina u pravcu razvoja!

Politicki pokret "Zauvijek Vjerni Domovini" podrzava ocuvanje nacionalnog identiteta Republike Hrvatske u okvirima Europske unije te se zalaze za ekonomsko-socijalni razvoj nase zemlje.




SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini utemeljen je u Stuttgartu 2012. godine, a 2014. godine je objavio svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske. Nas politicki pokret je trenutno u pristupnoj fazi koalicije "Suverenisti"!

Nema komentara:

Objavi komentar