četvrtak, 28. ožujka 2019.

Ruža Tomašić o svojoj popularnosti: ‘Ja sam se dokazala…’ + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "dnevno.hr", 26.03.2019

https://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/ruza-tomasic-o-svojoj-popularnosti-ja-sam-se-dokazala-otkrila-i-sto-bi-bilo-da-je-na-hdz-ovoj-listi-1295283/

"Urednica vanjske politike N1 televizije Ivana Dragičević u Strasbourgu je razgovarala s europarlamentarkom Ružom Tomašić....

Na listi za Europski parlament okupili ste desne stranke i pokrete, što je, čini se, trn u oku premijeru Plenkoviću – sinoć je u Rijeci kritizirao suverenista, kako ste se prozvali.
“Prozvali su nas i drugi tako. Danas, u ovo doba globalizma imate suvereniste i globaliste. Oni kojima je stalo do naroda, običaja, nacije, države svrstat će se u suvereniste. Oni koji žele europsku super državu, bit će globalisti.”...

Na koje teme ćete se fokusirati u kampanji za europske izbore?
“Opet ćemo ići na ribarstvo, poljoprivredu, regionalni razvoj.”..."


KOMENTAR:


Ribarstvo, poljoprivreda i regionalni razvoj su teme koje je gospodja Tomasic navela kao kljucne za Hrvatsku. Zasto su te teme bitne?

Pocnimo sa ribarstvom. Stoljecima je hrvatski narod u dalmaciji zivio od ribarstva te ribom hranio sebe i razmjenjivao (prodavao) visak ulovljenog. Danas ribari imaju mnogobrojne probleme sa kojima se srecu: visoka cijena plavog dizela, nedovoljne subvencije za ribarstvo, smanjivanje kolicine ribe u Jadranu itd. Hravtska jedan dio ribe nudi kao turisticku ponudu u restoranima, jedan dio konzervira i prodaje. Plava riba je za nas vrlo bitna. Nju narod rado kupuje jer nije skupa, a kvalitetna je kao i druge vrste. Nelogicno je da je u Hrvatskoj oslic postao poput domace ribe, a da ljudi gotovo ni ne znaju da se radi o uvoznoj ribi sjevernih mora. Uzgoj tune u Jadranu jos je jedna mogucnost dobre zarade jer se ta riba kompletno moze izvesti posebno u Japan gdje se koristi za "susi". Kod uzgoja tune mora se paziti da se Jadran ne zagadjuje i da se strogo ekoloski kontrolira uzgoj te ribe. Posto mi imamo more ribarstvo pored turizma mora biti znacajan izvor domaceg BDP-a. Ribari moraju od ribarstva solidno zivjeti. Riba ne smije biti preskupa tako da na jelovnik dodje jednom tjedno, a ne jednom mjesecno ili godisnje. 


Poljoprivreda je druga tema koju navodi gospodja Tomasic. Iako je Slavonija prazna, kao i Lika poljoprivreda se mora dalje razvijati. Mi trebamo poljoprivredne proizvode za prehranu domaceg stanovnistva. Takodjer zdravu hranu moramo ponuditi u turizmu, bilo da se radi o Jadranu ili o seoskom turizmu. Medjutim kakve proizvode trebamo?

Hrvatska u konvencionalnoj poljoprivredi ne moze konkurirati na europskom trzistu. U Spanjolskoj rade na poljima "moderni robovi", a Nizozemska poljoprivreda je visoko sofisticirana. Samim time u njemackim trgovinama mozete kupiti rajcicu ili krastavac iz Spanjolske, Nizozemske ali ne iz Hrvatske. Mi nikada necemo moci ponuditi toliko nisku cijenu konvencionalnih proizvoda poput gornje dvije zemlje. 

Hrvatskoj treba ekoloska poljoprivreda i stocarstvo, kako za potrebe domaceg trzista tako i za izvoz. U ekoloskim proizvodima mozemo biti konkurentni. Nase zemljiste je u Domovinskom ratu bilo posijano minama, tako da se je godinama "odmaralo" i zadrzalo visoku kolicinu minerala. Europska zemljista su iscrpljena od neprekidne proizvodnje. Mi mozemo proizvesti visoko kvalitetan ekoloski proizvod, a ono sto sami ne potrosimo mozemo izvesti.

Svaka bogata zemlja ima jaku poljoprivredu. Gospodja Tomasic je potpuno u pravu potencirajuci vaznost poljoprivrede u Hrvatskoj.


Treca tema o kojoj gospodja Tomasic govori je regionalni razvoj. Za regionalni razvoj posebno u podrucju turizma i poljoprivrede presudnu ulogu igraju OPG-ovi. Mala i srednja poljoprivredna dobra, mali i srednji obrt temelj su ekonomske snage i stabilnosti svake razvijene zemlje. U Njemackoj postoji puno tvornica, medjutim njemacka ekonomija temelji se na malom i srednjem obrtu. 

Kako pomoci regionalni razvoj?

Hrvatska je prije nekoliko godina imala akciju "Kupujmo hrvatsko"! Akcija je bila dobro zamisljena medjutim pala je u zaborav. U nasim trgovinama dominiraju strani proizvodi. 

Slijedecu akciju koju treba startati u Hrvatskoj je "Kupujmo domace - kupujmo regionalno"! Upravo OPG u nasoj neposrednoj blizini treba biti nasa omiljena trgovina. Tu trebamo kupovati zimnicu, meso, mlijeko.

Lidl, Aldi, Kaufland, Metro, Spar mozda i ima koju lipu jeftiniji krumpir od naseg susjednog OPG-a, medjutim kupovinom u tim velikim lancima mi pomazemo izvlacenje kapitala iz Hrvatske te upropastavamo domacu proizvodnju. Takodjer mali i srednji obrt trebamo pomoci. Regionalnim razvojem malog i srednjeg obrta udariti cemo temelj gospodarskom oporavku Hrvatske.

I na kraju razlika izmedju globalista i suverenista koju gospodja Tomasic navodi je jednostavna. Suverenisti vole svoje, a cijene tudje. Globalistima je nacionalni identitet, Domovina, regionalni razvoj manje bitan. Globalisti se rado vide kao "svjetski gradjani" i skladu s tim se ponasaju. Svijet je postao globalno selo. Medjutim to globalno selo smo doveli na rub propasti. Nikada nije bilo vise gladi u svijetu i nikada se toliko hrane nije bacalo u smece. Nikada se nije vodilo istovremeno toliko ratova kao danas. Nikada priroda nije bila toliko unistena kao danas. Sve je to globalizam.


Da li su izbori za EU parlament vazni za hrvatski narod?

Na slijedecim izborima za EU parlament bira se 12 hrvatskih zastupnika. Njima poklanjamo povjerenje u narednih 5 godina. Ako izaberemo krive zastupnike Hrvatska nece ici u narednih 5 godina u pravcu razvoja!

Politicki pokret "Zauvijek Vjerni Domovini" podrzava ocuvanje nacionalnog identiteta Republike Hrvatske u okvirima Europske unije te se zalaze za ekonomsko-socijalni razvoj nase zemlje.




SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini utemeljen je u Stuttgartu 2012. godine, a 2014. godine je objavio svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske. Nas politicki pokret je trenutno u pristupnoj fazi koalicije "Suverenisti"!

Nema komentara:

Objavi komentar