četvrtak, 14. ožujka 2019.

Žalac bi mogla dobiti posao u Bruxellesu za 100.000 kuna mjesečno + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "poslovni.hr, 14.03.2018

http://www.poslovni.hr/hrvatska/zalac-bi-mogla-dobiti-posao-u-bruxellesu-za-100000-mjesecno

"Žalac je relativno mlada, Plenkovića zna već godinama...

Plenković je mjesto za EU perspektivu Gabrijele Žalac oslobodio (pro)maknuvši Brkićevu mezimicu Ivanu Maletić, koja nije spadala u Plenkovićev 'krug povjerenja' u kojemu Žalac kotira prvorazredno, doznaju 24 sata.
Konačno, odlazak u Bruxelles bio bi joj velika nagrada, prije svega materijalno: EU povjerenici imaju plaće od 13.000 eura neto, odnosno 100.000 kuna (na što idu mnogi dodaci), a zastupnici u parlamentu imaju više od 3700 eura neto (to je oko 30.000 kuna).
- Žalac je relativno mlada, Plenkovića zna već godinama, uvijek su dobro surađivali i samo je pitanje želi li ona otići u Bruxelles. Čini se da je Mladen Pavić ušao u Vladu kao rezerva za Žalac - rekao je izvor iz 24 sata."


KOMENTAR:

Zemlje clanice EU bore se za svoje interese te za ukupne europske interese u EU parlementu preko svojih zastupnika. Neki zastupnici su aktivniji u svom radu, a neki manje. Neki zastupnici su vise privrzeni EU, a neki vise svojim maticnim zemljama u toj borbi.


Za 12 hrvatskih zastupnika u EU parlamentu u svibnju ove godine kandidirati ce mnogobrojne politicke stranke u RH te neke nezavisne liste (pr. lista suca Kolakusica). 

Tih 12 hrvatskih zastupnika donijeti ce mnogobrojna radna mjesta. Svaki zastupnik u EU parlamentu ima mjesecni budzet od oko 24.000 eura kojim financira pretezno svoje djelatnike. 


Tim djelatnika svakog EU parlamentarca cine prije svega parlamentarni asistenti. Oni se dijele na "akreditirane" asistente koji rade direktno u Briselu, "lokalne asistente" koji rade u maticnim zemljama parlamentaraca.

Takodjer vecina parlamentaraca ima i vjezbenike koji odredjuju svoju praksu u EU.

Prosjecno EU Parlamentarac ima u svome timu od 5-15 parlamentarnih asistenata, koje sam odredjuje ali i financira. 


Place u Briselu nisu male pa je borba za radna mjesta vrlo ostra. Nakon sto neki parlamentarac nije vise izabran u EU parlament, njegovi djelatnici se natjecu za nova radna mjesta s nadom da ce ih netko uzeti pa makar i ne pripadao njihovoj politickoj stranci.

Poznanstva i preporuke igraju znacajnu ulogu kod zaposljavanja u EU. Neki politicari koji u svojim maticnim zemljama imaju probleme, nerijetko budu upuceni u Brisel da se i dalje mogu baviti politickim radom. To je praksa u mnogobrojnim EU zemljama.


Nas politicki pokret je pokusao pronaci adekvatnog partnera za EU izbore, za sada neuspjesno. Ako postoji zelja za suradnjom na izborima, obratite se bez ikakve obaveze.





SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

Nema komentara:

Objavi komentar