četvrtak, 21. ožujka 2019.

Ruža Tomašić: Dajte glas onome tko je radio za hrvatske interese + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "vecernji.hr, 15.03.2019

https://www.vecernji.hr/vijesti/ruza-tomasic-dajte-glas-onome-tko-je-radio-za-hrvatske-interese-1307113

"...-Hrvatskoj je potrebna suverenistička politika u Europskom parlamentu. Protiv smo uvođenja eura jer je to prerano, a Hrvatska se krvavo izborila za svoju državu pa i nacionalnu valutu da bi je se tako lako odrekla. Potrebno je oštrije nastupiti prema Srbiji i njenom pristupu Europskoj uniji dok god se ne riješe sva otvorena pitanja, od granica do pitanja nestalih, povrata kulturnog blaga i ratne odštete, rekao je predsjednik HKS-a Marijan Pavliček. Govoreći pred okupljenim građanima dodao je kako je eurozastupnica HKS-a Ruža Tomašić najaktivnija zastupnica koja je pokazala kako se za Hrvatsku bori u Europskom parlamentu. Siguran je kako će poslije europarlamentarnih izbora imati barem jednoga eurozastupnika i da će to biti upravo Ruža Tomašić. Na tribini je bila i europarlamentarna zastupnica i potpredsjednica HKS-a Ruža Tomašić koja je Vukovarce da daju glas “onome tko je radio za hrvatske interese, onome tko nije išao u Bruxelles po mišljenje nego sa svojim mišljenjem...”.

KOMENTAR:


Uvodjenjem eura su profitirale jedino Njemacka i Francuska kao voditeljice EU. Grcka je bila najveci gubitnik zamjenivsi drahmu eurom. Iako mnogi politicki krugovi u Hrvatskoj zagovaraju uvodjenje eura, on bio doveo do poskupljenja proizvoda i pada zivotnog standarda. Kuna je stabilna i zasto mijenjati ono sto je dobro.


Da li su izbori za EU parlament vazni za narode koji zive u EU zajednici? 


EU je zamisljena kao ekonomska zajednica europskih naroda u kojoj djelomicno nestaju granice, carina te u kojoj narodi imaju sigurnost od izbijanja rata izmedju svojih clanica. Ako izuzmemo Domovinski rat EU zivi vec 70 godina u miru. 

Postupni gubitak identiteta naroda u zemljama EU je negativan aspekt zajednice. Mnogobrojni narodi poput Madjarske, Ceske, Poljske, Hrvatske su ponosni narodi i ne zele se jednostavno odreci svog nacionalnog identiteta te se u potpunosti podrediti europskoj politici. 

Na slijedecim izborima za EU parlament bira se 12 hrvatskih zastupnika. Oni zastupnici koji do danas nisu odradili svoj posao kao valja ne bi trebali biti ponovo birani. Oni zastupnici koji su se u Briselu borili za hrvatske nacionalne interese trebali bi biti nagradjeni slijdecim mandatom. 

Politicki pokret "Zauvijek Vjerni Domovini" podrzava ocuvanje nacionalnog identiteta Republike Hrvatske u okvirima Europske unije.




SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

1 komentar:

  1. nas politicki pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI koristi termin "hrvatski narod", pod tim terminom mi podrazumjevamo hrvate te sve pripadnike nacionalnih zajednica u republici hrvatskoj. razlika pojmova izmedju hravtskog naroda i hrvatske nacije morate potraziti kod nekog jezikoslovca, strucnjaka za hravtski jezik, ja sam po zanimanju inzenjer te sam postdiplomski zavrsio na poslovnoj ekonomiji tako da vam ne mogu precizno odgovoriti na vase pitanje. lijep pozdrav (:

    OdgovoriIzbriši