ponedjeljak, 11. ožujka 2019.

Đuro Sessa, Nino Radić i Jutarnji list u koordiniranoj akciji protiv suca Kolakušića + KOMENTAR

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "antikorupcija.hr", 10.03.2019

https://antikorupcija.hr/duro-sessa-nino-radic-i-jutarnji-list-u-koordiniranoj-akciji-protiv-suca-kolakusica/?fbclid=IwAR0oRrDZcdfL29kj1jilta3Qvj9SmazULWaKC0rg1LcXsvLJ7H9PCRziQ5E

"Po neovisnosti pravosuđa smo gori od Srbije i Mozambika

Hrvatsko pravosuđe je po jednoglasnim ocjenama stručnih tijela i javnosti jedan o najgorih sektora hrvatskog društva. Stalne sumnje na korupciju, sporost, sulude odluke, neujednačenost prakse, samo su neki od epiteta koji se pripisuju jednom od tri stupa vlasti u Republici Hrvatskoj. Za takvu sliku odgovorni su svi oni koji su na najistaknutijim pravosudnim položajima zadnih 25 godina, od Državnog sudbenog vijeća do Vrhovnog suda. U tu otužnu sliku savršeno se uklapa i Ustavni sud, iako formalno ne pripada sudskoj vlasti.

Đuro Sessa-fingirani potpis i zapošljavanje sina

U tom i takvom pravosudnom sustavu, oni koji upozoravaju na neodrživo stanje i donose odluke sukladno savjesti i ustavnim normama ne prolaze dobro. Savršeni primjeri za to su sutkinja Zorka Ćaćić Zagrajski i sudac Mislav Kolakušić koji su zbog svog stručnog rada prepoznati kao remetilački faktori i nastoji ih se marginalizirati, ocrniti i izgurati iz sustava.
Ključnu ulogu u današnjem hrvatskom pravosudnom sustavu igra sudac Vrhovnog suda, Đuro Sessa koji je na poziciju predsjednika najvišeg suda u RH sjeo 2017. godine blagoslovom predsjednice Kolinde Grabar- Kitarović. Stupanje na dužnost započelo je znakovito, potpisivanjem prisege praznim nalivperom, tj. fingiranjem potpisa ispod teksta prisege. U kratkom razdoblju od imenovanja do danas, Sessa je u više navrata uspio privući pažnju javnosti, a zadnji put javnim prozivkama da je pritiscima na sutkinju Žigante Živković pokušavao utjecati na izbor vlastitog sina za suca Trgovačkog suda u Zagrebu. Istovremeno, dok Sessa dijeli savjete i prodike svojim kolegama, na Vrhovnom sudu pod njegovom palicom u ladicama leži preko 16.000 predmeta u kojima nikad nije postupano.

Nino Radić-veliki zagovornik predstečajnih nagodbi i protivnik slobode govora sudaca

Nino Radić, još jedan visoko rangirani sudac i prijatelj Đure Sesse, čelnik je najvažnijeg Trgovačkog suda u zemlji, onog u Zagrebu. Poznat kao veliki zagovaratelj predstečajnih nagodbi o kojima je svojedobno govorio s ushitom, pokrenuo je protiv suca Kolakušića prošle godine stegovni postupak. I Nino Radić se spominje u operaciji zapošljavanja Sessinog sina na Trgovački sud u Zagrebu.  Zanimljivo, sutkinja Žigante Živković, koja je javno progovorila o pritiscima na sebe u vezi sa zapošljavanjem Sessinog sina, kao sudionika istih spomenula je još jednog “slavnog” suca, Ivana Turudića. Turudić, poznat po tome što mu je zbog proceduralnih grešaka pala presuda Ivi Sanaderu, još je jedan iz plejade “zaslužnih” sudaca koji bi se rado obračunali sa sucem Kolakušićem.
Posljednji napadi na suca Kolakušića posljedica su uigrane akcije Radić, Sessa u kojima bezuspješno, fabrikacijama pokušavaju naštetiti sucu Kolakušiću. Što govori činjenica da sam vrh  sudske vlasti, vlasti koja se ocjenjuje u javnosti kao katastrofalna, istovremeno, udruženim snagama napada suca Kolakušića? Takva činjenica govori sama za sebe i o Kolakušiću i o Sessi i o Turudiću i o Radiću. O Kolakušiću da je izabrao pravu stranu, stranu prava i poštivanja Ustava i građana Hrvatske, a o Sessi, Turudiću i Radiću govori upravo ono što o njima govore građani. Slika koju su o sebi izgradili u javnosti najvjerniji je prikaz njihovih stručnih i moralnih dostignuća."


KOMENTAR:

Republika Hrvatska je nakon izbora u Lici na pragu slijedecih Izbora za EU parlament. Izbori u Lici su pokazali da je HDZ na drzavnom nivou najjaca stranka bez obzira sto se dogodilo i koje politicke afere prate clanove stranke. SDP je kao najjaca opozicijska stranka znatno oslabio te ga je u zadnje vrijeme napustilo nekoliko vaznih clanova. Pobjedom u Ogulinu SDP dobiva tracak nade za daljnju politicku borbu. Zivi zid se profilirao kao moguca alternativa SDPa te sa MOSTom predstavljaju mogucu novu politicku opoziciju. 


Demokracija - Demos (narod), Kratos (vladavina) funkcionira jedino ako narod preko svojih parlamentarnih zastupnika ostvaruje svoje interese. Vlade koje rade protiv interesa vlastitog naroda ne mogu se svrstati u demokratske. Svaka jaka demokracija ima vrlo jaku opoziciju koja stalno prati rad vlade, korigira ga te upucuje na propuste i greske. 


Da li su izbori za EU parlament vazni za narode koji zive u EU zajednici? 


EU propisuje mnogobrojne zakone svojim clanicama. Clanice EU uplacuju sredstva u zajednicku blagajnu iz koje se novac preko projekata vraca natrag clanicama. Neke clanice uplate vise nego sto dobiju, a neke manje. Sve ovisi o kvaliteti projekata koje clanice EU salju u Brisel.


EU je zamisljena kao ekonomska zajednica europskih naroda u kojoj djelomicno nestaju granice, carina te u kojoj narodi imaju sigurnost od izbijanja rata izmedju clanica. Ako izuzmemo Domovinski rat EU zivi vec 70 godina u miru, sto nije samorazumljivo. 


Postupni gubitak identiteta naroda u zemljama EU je negativan aspekt zajednice. Mnogobrojni narodi poput Madjarske, Ceske, Poljske, Hrvatske su ponosni narodi i ne zele se jednostavno odreci svojih nacionalnih obiljezja te se u potpunosti podrediti europskom mentalitetu. 


Zemlje clanice bore se za svoje interese te za ukupne europske interese u EU parlementu preko svojih zastupnika. Hrvatska ce uskoro birati svoje zastupnike. Dosadasnje ankete pokazuju da bi hrvatske politicke stranke mogle osvojiti slijedeci broj mjesta u EU parlamentu:


HDZ - 5 / 6 mjesta

SDP - 3 mjesta

MOST - 1 / 2 mjesta 

Zivi zid - 1 mjesto   

Pravaska koalicija - 1 mjesto

Amsterdamska koalicija - 1 mjesto

Nezavisne liste - ?


Od 12 hrvatskih zastupnika u EU parlamentu za nezavisne liste po gornjoj prognozi ne ostaje niti jedno jedino mjesto. Nezavisna lista sudca Kolukusica pokazuje ambicije u osvajanju jednog mandata u EU. Da li ce vise puta u medijima napomenutih 100.000 simpatizera liste sudca Kolukusica biti dovoljno za osvajanje mandata, pokazat ce izbori.


Svaka politicka kampanja pa tako i kampanja za EU parlament nosi sa sobom visoke troskove. Sudac Kolukusic je napomenuo da ce kampanju financirati vlastitim sredstvima te donacijama. Politicke stranke koje od drzavnog proracuna ostvaruju godisnji budzet za politicki rad su u odredjenoj prednosti ispred nezavisnih lista jer imaju osigurana odredjena sredstva za vodjenej kampanje. Politika je kao nogomet. Ne mozete je voditi bez novca. Ako nemate novca da kupite najbolje igrace, tesko da cete biti prvak. Medjutim internetski medij je zadnjih godina omogucio da se politicke kampanje vode i preko drustvenih mreza pa tako i oni koji imaju manje financijskih sredstava mogu sudjelovati u kampanji.


Politicki pokret "Zauvijek Vjerni Domovini" je pokusao pronaci adekvatnog partnera za EU izbore, za sada neuspjesno. Ako postoji zelja za suradnjom, obratite se bez ikakve obaveze. O svemu mozemo porazgovarati. Konkretan program za EU izbore se moze zajednicki dogovoriti.





SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

Nema komentara:

Objavi komentar