utorak, 26. ožujka 2019.

Milijuni za izbornu kampanju + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa facebook profila g. Hrvoja Zekanovica, 26.03.2019

https://www.facebook.com/hzekanovic/photos/a.289630191462917/614947462264520/?type=3&theater


"Uzbuna kod globalista!
Samo naprijed gospodine Plenkoviću, pokušajte opet uvjeriti narod da ste vjerodostojni!"



KOMENTAR:


Svaka izborna kampanja kosta novac porezne obveznike. Kada vec kampanju moraju platiti gradjani Hrvatske tada i ocekuju da se taj novac svrsishodno i na racionalan nacin potrosi.


Na ovim izborima politicke stranke, udruge i inicijative predstavljaju svoje kandidate koji ce uci u utrku za EU parlament. Pozeljno je da se 12 kandidata na svakoj prijavljenoj listi predstavi biracom tijelu prije svega svojim zivotopisom i kvalitetnim programom koji nudi odredjena politicka opcija.


Programi trebaju biti temelj dobre izborne kampanje. Medjutim realnost je na zalost drugacija. U nedostatku kvalitetnih programa kojima bi privukli biracko tijelo pojedine politicke opcije naginju neutemeljeno i bez argumenata napadati i vrijedjati politicku konkurenciju. 

Vrlo cesto se iznose neistine u predizbornoj kampanji, vrlo cesto se koristi i laz kao najjace oruzje u kampanji. Doduse "laganje" u predizbornoj kampanji nije zakonom zabranjeno ali je neeticno i obmanjuje izborno tijelo.

Poznato je da se najvise laze na izborima i nakon lova!


Kao sto naslovna slika govori, neke politicke opcije zele ciljano ocrniti politicku konkurenciju. Kako to zele izvesti nije navedeno. Ocrnjivanje politicke konkurencije nije zabranjeno ali nije eticno i pokazuje da se novac poreznih obveznika trosi na krivi nacin.

Nadmetanje  kvalitetnim izbornim programima bio bi ispravan nacin izbornog nastupa. Na kraju je i cilj da izabrani predstavnici u EU parlamentu imaju za cilj sprovodjenje izbornih programa, odnosno izbornih obecanja.


Osobno sam sudjelovao u nekoliko izbornih kampanja. Vrijedjanja, prijetnji, omalovazavanja bilo je u izobilju. Nedostatak kreativnih ideja o razvoju Republike Hrvatske obiljezile su te kampanje.


Pozivam sve politicke opciju u RH da ovu kampanju provedemo u nadmetanju ideja, planova, znanja  za ekonomski i socijalni oporavak Republike Hrvatske. U Briselu se odlucuje ne samo o europskim zakonima, vec i o tome koliko ce koja clanica novaca dobiti, koji programi su kvalitetni i koji ce biti od strane Brisela financirani itd.

Ako na taj nacin budemo vodili kampanju imati cemo zahvalnost i respekt hrvatskog naroda, a neka u Brisel odu najbolji. Najbolje ce narod prepoznati i nagraditi svojim glasovima!


Da li su izbori za EU parlament vazni za narode koji zive u EU zajednici? 


EU je zamisljena kao ekonomska zajednica europskih naroda u kojoj djelomicno nestaju granice, carine te u kojoj narodi imaju sigurnost od izbijanja rata izmedju svojih clanica. Ako izuzmemo Domovinski rat EU zivi vec 70 godina u miru. 

Postupni gubitak identiteta naroda u zemljama EU je negativan aspekt zajednice. Mnogobrojni narodi poput Madjarske, Ceske, Poljske, Hrvatske su ponosni narodi i ne zele se jednostavno odreci svog nacionalnog identiteta te se u potpunosti podrediti europskoj politici. 

Na slijedecim izborima za EU parlament bira se 12 hrvatskih zastupnika.

Politicki pokret "Zauvijek Vjerni Domovini" podrzava ocuvanje nacionalnog identiteta Republike Hrvatske u okvirima Europske unije.




SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini utemeljen je u Stuttgartu 2012. godine, a 2014. godine je objavio svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske. Nas politicki pokret je trenutno u pristupnoj fazi koalicije "Suverenisti"!

Nema komentara:

Objavi komentar