petak, 29. ožujka 2019.

Uvjerljivo najaktivnija zastupnica u Europskom parlamentu + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "vecernji.hr", 15.12.2018

https://www.vecernji.hr/vijesti/uvjerljivo-najaktivnija-zastupnica-u-europskom-parlamentu-1288707

"...U dosadašnjem tijeku mandata usvojeno je 5 njezinih izvješća i još 28 na kojima je radila kao izvjestiteljica u sjeni, prihvaćena su 573 njezina amandmana, 293 rezolucije, na plenarnoj sjednici svoja je stajališta iznosila više od 1000 puta i poslala je 146 zastupničkih pitanja Komisiji i Vijeću...."
 KOMENTAR:


Gospodja Tomasic je sudjelovala u raspravi vise od 1000 puta na sjednicama EU parlamenta i to samo do kraja 2018. godine.


U Europskom parlamentu je slicno kao i u Saboru. Neki zastupnici su glasovima birackog tijela svojih politickih stranaka usli u parlamente bez posebno velikog truda. Neki poput nezavisnih kandidata su voljom naroda usli u parlament i za to mjesto su se izuzetno potrudili.

Kada zastupnik udje u parlament dobiva zagarantirano svoju novcanu naknadu. Kazne za izostajanje sa sjednica su u Hrvatskoj vrlo male, nesto oko 1500 kn. U EU parlementu su kazne za izostajanje oko 300 eura, ali je i placa nekoliko puta veca nego u Saboru.


Neki zastupnici doslovno "prespavaju" svoj mandat, neki se gotovo u mandatu ni ne pojave na sjednicama. S druge strane neki poput gospodje Tomasic vrlo aktivno sudjeluju u radu odbora, kontaktu sa svojim strankama (birackim tijelom - gradjanima), aktivno sudjeluju u raspravama na sjednicama, amandmanima, rezolucijama itd. 

Zalosna je i cinjenica da zastupnici posto osvoje mandat mogu lako napustiti politicku stranku (koja im je mandat donijela) te kao nezavisni kandidati nastaviti rad u parlamentu primajuci za to placu. Vrlo cesto ti "odbjegli" zastupnici brzo se prikljuce nekoj drugoj politickoj opciji ili sami osnuju svoju stranku. Sve je to zakonski dozvoljeno, ali nije fer prema politickim strankama koje su tim zastupnicima "osigurale" mandate.


Gospodja Tomasic u svom programu za narednih 5 godina prije svega zeli raditi na zastiti Jadranskog mora, ribara i plave ribe. Takodjer tema razvoja poljoprivrede i regionalnog razvoja su na dnevnom redu iduceg mandata g. Tomasic. Sve tri teme su vrlo vazne za Hrvatsku. 

Na izborima birajmo prema svojoj savjesti, ali birajmo one zastupnike koji su se dokazali i koji su radili. Rad i zalaganje dobro je uvijek nagraditi. Time osiguravamo i razvoj nase zemlje.


Da li su izbori za EU parlament vazni za hrvatski narod?

Na slijedecim izborima za EU parlament bira se 12 hrvatskih zastupnika. Njima poklanjamo povjerenje u narednih 5 godina. Ako izaberemo krive zastupnike Hrvatska nece ici u narednih 5 godina u pravcu razvoja!

Politicki pokret "Zauvijek Vjerni Domovini" podrzava ocuvanje nacionalnog identiteta Republike Hrvatske u okvirima Europske unije te se zalaze za ekonomsko-socijalni razvoj nase zemlje.




SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini utemeljen je u Stuttgartu 2012. godine, a 2014. godine je objavio svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske. Nas politicki pokret je trenutno u pristupnoj fazi koalicije "Suverenisti"!


Nema komentara:

Objavi komentar