Mittwoch, 20. Dezember 2017

Danas potpisivanje ugovora: Hrvatska daje 40 mil. kuna SKB-u Mostar" + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "politika24.net", 20.12.2017

http://www.politika24.net/2017/12/20/danas-potpisivanje-ugovora-hrvatska-daje-40-mil-kuna-skb-u-mostar/#prettyPhoto

"Hrvatski ministar zdravstva Milan Kujundžić i ravnatelj SKB-a Mostar prof. dr. sc. Ante Kvesić danas će u Zagrebu potpisati ugovor na temelju kojega će mostarska bolnica dobiti značajna sredstva iz proračuna Republike Hrvatske, piše Večernji list BiH.

Iako jučer nitko nije želio precizirati o kojem je iznosu riječ, neslužbene informacije govore kako će SKB Mostar na temelju tog ugovora dobiti 40 milijuna kuna iz hrvatskog proračuna.

Velika pomoć Hrvatske

– Ugovor ćemo potpisati u srijedu (danas, op. a.) i tada će biti otkriveni njegovi detalji. Samo mogu reći kako je ovo velika pomoć Hrvatske mostarskoj bolnici, osobito jer se događa u trenutku koji je iznimno težak za SKB Mostar zbog velikih dugovanja. Jedan od uvjeta koji su nam postavljeni je bio da se taj novac utroši na izmirivanje obveza prema dobavljačima i to će biti urađeno – rekao nam je jučer u telefonskom razgovoru ravnatelj Kvesić.

 Ističe kako dugovanja prema pojedinim dobavljačima traju više od deset godina te kako, uz sve poteškoće s plaćanjem, ti ljudi nikada nisu odustali od potpore SKB-u Mostar. – Svjesni smo kako ovo neće riješiti sve naše probleme, ali će riješiti dio problema s dobavljačima i osigurati normalnu opskrbu lijekovima tijekom iduće godine. Bolnica će funkcionirati znatno bolje nego što je to bio slučaj do sada i sigurno je kako će poboljšanje osjetiti i pacijenti – zaključio je Kvesić u izjavi za Večernji list.

 Današnje potpisivanje ugovora je realizacija obećanja koje je hrvatski premijer Andrej Plenković dao mostarskoj bolnici prije nekoliko mjeseci tijekom posjeta toj instituciji. – Razgovori koje su s nama vodili predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović i čelnici hrvatske države na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem su realizirani na ovaj način.

Politika je svakako potpomogla ovaj proces i tako pokazala da nisu zaboravili na SKB Mostar. Ono što je naša želja je da se bh. politika ponaša na sličan način i pokaže više zanimanja za rješavanje problema u zdravstvu. Ne mislim pri tome samo na SKB Mostar nego i na sve bolnice u Bosni i Hercegovini koje imaju velikih problema s izmirivanjem svojih obveza i pružanjem kvalitetnih usluga pacijentima – ističu naši sugovornici. Inače, prema službenim podacima, dug prema dobavljačima na kraju prošle godine bio je gotovo 50 milijuna maraka. To znači kako će kroz veliku pomoć iz proračuna RH sada biti riješena petina tog dugovanja, a naši sugovornici poručuju kako se nastavljaju tražiti rješenja za rješavanje ostalih dugovanja.

Način plaćanja usluga

– Naš konačni cilj je dovesti poslovanje SKB-a Mostar na pozitivnu nulu. Ovakvim potezima odgovornih politika bili bismo blizu toga cilja. Također, kada bi bolnica naplatila sve usluge koje obavi, naše poslovanje bilo bi pozitivno. Nadamo se kako će s promjenom načina plaćanja bolničkih usluga to pitanje biti riješeno – zaključili su naši sugovornici. Kao jedan od najvećih dužnika prema mostarskoj bolnici spominje se Zapadnohercegovačka županija. – Od 2010. do 2016. godine osiguranicima Zavoda zdravstvenog osiguranja Zapadnohercegovačke županije pruženo je usluga u iznosu od 155,270.969 KM, s tim da je naplaćeno 66,200.738 KM, iz čega proizlazi razlika između pruženih i naplaćenih zdravstvenih usluga za razdoblje od 2010. do 2016. u iznosu od 89,070.231 KM – navode revizori u izvješću koje je nedavno objavljeno u medijima. Pomoć koju danas daje službeni Zagreb SKB-u Mostar je i više nego dobrodošla. Ipak, trajno rješavanje problema će se dogoditi onda kada bolnici bude omogućeno naplatiti sve usluge koje obavi."

KOMENTAR:

Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Izdaja Hrvatskih generala i Hrvatske vojske od sluzbene politike RH kompenzira se zadnjih dana novcem poreznih obveznika Republike Hrvatske (financiranje crkve i bolnice u Bosni i Hercegovini).

Svako zdravo razuman ce se zapitati od kuda novac da RH financira drugu drzavu, a sama je na rubu bankrota. Da li je to podmazivanje birackog tijela Bosne i Hercegovine za nove Parlamentarne izbore u RH?

Vlada premijera Plenkovica je direktni krivac za zadnji egzodus Hrvata i pripadnika Nacionalnih zajednica iz Domovine Hrvatske. Premijer Plenkovic je na celu nehrvatske, nesocijalne i nesposobne vlade ucinio od Hrvatske ekonomsku pustinju. Bugarska i Rumunjska su nas ekonomski i socijalno odavno pretekli. Nasa Domovina je zaduzena sa preko 300 milijardi kuna.

Politicki pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI nakon slijedecih parlamentarnih izbora ce preko svojih zastupnika u Saboru pokusati sprovesti ono sto stoji u nasem izbornom programu. Medjutim za to nam je potrebna Vasa pomoc. Bez obzira kojoj politickoj orjentaciji pripadate, ako imate "cisto srce" dobrodosli ste u nas pokret. Koristite nas program za unapredjenje vasih opcina i gradova. Nas program nije napisan za politicko profiliranje naseg pokreta vec za cijeli Hrvatski narod.

Sadasnje vodstvo HDZ-a ne pokazuje patriotske, vec macehinske ocjecaje prema Domovini Hrvatskoj. Stranka je napustila demokrscanstvo te ide cudnim politickim putem. Hrvatski narod je direktna zrtva te politike.

SUMMA SUMMARUM: Premijer Plenkovic i njegovi Ministri direktni su krivci za socijalno-ekonomsku kataklizmu u Domovini. Oni krse zakone i Ustav Republike Hrvatske gdje god to mogu.

Pogoduju krupnom kapitalu te odmazu Hrvatskom obrtu i OPG-ovima. Rasprodaju prirodne resurse Domovine bez razmisljanja o sutrasnjici. Klanjaju se europskoj diktatorskoj politici koja pokusava zatrti nacionalnu svijest zemalja clanica Unije.

Ukratko: Premijer Plenkovic sa Vladom vodi antihrvatsku, antisocijalnu, neeticnu i podanicku politiku!

Premijer Plenkovic, predsjednik Hrvatske Vlade  pokazuje da je jedino jak kada treba nekog zbog "sitnog vrijedjanja" uhapsiti ili mu stisnuti prekrsajnu prijavu. Premijer Plenkovic nema status Hrvatskog branitelja jer nije sudjelovao u Domovinskom ratu. Mozda zbog zdravstvenih problema nije mogao biti na prvoj crti obrane Domovine, ali je mogao duznost odsluziti u logistici ili vojnoj administraciji.Kao sin rezervnog majora JNA i vojne doktorice naucio je da "cvrstom rukom" i "zapovjedanjem" ima situaciju pod kontrolom. Medjutim nasa Domovina nije SFRJ i demokracija nije totalitarizam CKSKJ. 
 
Od ubojstva Kralja Zvonimira nas narod trpi razlicite diktature i diktatore. 
Premijer Plenkovic nema Hrvatsku unutarnju i vanjsku politiku, ministre, a niti svoju stranku pod kontrolom. Njegova kontrola je upotreba sile putem politicke diktature. Jednini koji placa ceh njegovog nekompetentnog i diktatorskog vodstva je Hrvatski narod.

Premijer Plenkovic je pokazao "jasnu namjeru" u slijedeca cetiri slucaja, gdje nije zastupao interese Hrvatskog naroda, kao sto slijedi:

1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavno-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI daje prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen