Freitag, 22. Dezember 2017

Plenković zbrinuo sestričnu, ujaka i kuma pa zaradio prijavu za sukob interesa + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "index.hr", 22.12.2017

http://www.index.hr/vijesti/clanak/permalink/1015180.aspx

"TRI su prijave zaprimljene protiv premijera Andreja Plenkovića, potvrdili su Indexu u Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa kojim predsjeda Dalia Orešković.

U prvoj se prijavi problematizira Plenkovićevo imenovanje Igora Pokaza, njegova  vjenčanog kuma, na mjesto veleposlanika u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske. Plenkovića je prijavio Mostov Miro Bulj, potvrdili su Indexu u toj stranci, smatrajući da je veleposlaničko mjesto u Londonu dobio preko kumske veze. Pokaz je dugogodišnji diplomat, ranije je bio veleposlanik u Moskvi, no prije isteka mandata 2014. godine iznenada je dao ostavku jer je htio nastaviti karijeru u privatnom biznisu. Oko imenovanja veleposlanika moraju se usuglasiti predsjednica i premijer. Povjerenstvo će odlučiti hoće li pokrenuti postupak zbog ovog, kao i još dva slučaja.

U drugoj je premijer prijavljen sa svojim ministrom turizma - zbog sestrične. Gari Cappelli kao predsjednik Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice imenovao je Neru Miličić, sestričnu dužnosnika Andreja Plenkovića, koji mu je izravno nadređen, na mjesto voditeljice Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj. Plaće voditelja HTZ-ovih ureda u inozemstvu iznose više od 3000 eura i imaju niz povlastica, kao što je plaćanje stanarine. Nera Miličić je kći Marka Raosa, brata Plenkovićeve majke Vjekoslave Raos. I ujaka iz treće prijave.

Plenkovićevog ujaka prvo zbrinula stranka pa postao član uprave Parka prirode Biokovo

U trećem slučaju prijavljeni su premijer i ministar energetike Tomislav Ćorić koji je imenovao Marka Raosa, Plenkovićeva ujaka za člana Upravnog vijeća ustanove Park prirode Biokovo. Raos je na prošlim izborima postao vijećnik HDZ-a u Makarskoj. Prvo je najavljivao da će se natjecati kao neovisni kandidat na lokalnim izborima, da bi na kraju osvanuo drugi na listi nećakove stranke.

"Moj nećak je predsjednik HDZ-a, a ja nisam ni član njegove stranke. Pa kako bih onda uopće mogao ići u ime HDZ-a na izbore. Još uvijek nisam odlučio idem li na izbore ili ne jer i bez politike imam dosta svog posla. Ja sam svog nećaka Andreja odgajao i čujemo se skoro svaki dan.  On mi je sve i gledam ga poput sina, tako da naravno da ću se i s njim konzultirati o kandidaturi. Ako mi nećak kaže: 'Barba, nemoj ići, neću ići kontra HDZ-a'", govorio je za Slobodnu Dalmaciju.

Povjerenstvo je već odbacilo jednu prijavu protiv Plenkovića koji je žureći u Split sa stranačkog skupa u Zagrebu koristio vladin avion. Procijenili su da se njegovo ranije sudjelovanje na stranačkom skupu ne može promatrati u smislu ograničavanja njegova prava na korištenje vladina zrakoplova."

  KOMENTAR:

Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

"Zakon se mora postovati" rece premijer Plenkovic nakon hapsenja starca prije nekoliko mjeseci zbog tzv. prijetnje.

Da li se zakon postuje u gore navedena tri slucaja - zbrinjavanja rodbine premijera?

Ne samo da se ne postuje, vec se gazi.  Sto ceka Ustavni sud? Zbog jednog jedinog sukoba interesa u drugim europskim zemljama politicki duznosnici daju ostavku.

Dokle ce Hrvatski narod cekati? Ili ce radije kompletno iseliti iz Domovine pa da premijer vlada sam drzavom!?

Pogledajmo druge europske zemlje. Kod nas ne prodje niti jedan jedini tjedan da netko iz Vlade nije skuhao neku aferu. I Hrvatski narod suti. Suti a sutra nece imati sta jesti.

Vlada premijera Plenkovica je direktni krivac za zadnji egzodus Hrvata i pripadnika Nacionalnih zajednica iz Domovine Hrvatske. Premijer Plenkovic je na celu nehrvatske, nesocijalne i nesposobne vlade ucinio od Hrvatske ekonomsku pustinju. Bugarska i Rumunjska su nas ekonomski i socijalno odavno pretekle. Nasa Domovina je zaduzena sa preko 300 milijardi kuna.

Ljudi koji su napustili u zadnje vrijeme Domovinu vecinom izjavljuju da "Nepravdu vise nisu mogli trpiti"! Da li je iseljavanje dio politickog programa premijera Plenkovica kako bi osigurao Iseljenickim novcem place i povlastene mirovine politickoj oligarhiji?

U jednom trenutku da Hrvatsko Iseljenistvo kompletno blokira dostavu novca i potrosnju u Domovini Republika Hrvatska bi bankrotirala. Iseljenistvo kada ode u mirovinu oporezuje se u Domovini sa 40%. Najveci porez na svijetu placa Hrvatsko Iseljenistvo. Sada svima moze bit jasno od kuda se placaju policija, lijecnici, ucitelji, vojska, politicari, od kuda se isplacuju mirovine.

Politicki pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI nakon slijedecih parlamentarnih izbora ce preko svojih zastupnika u Saboru pokusati sprovesti ono sto stoji u nasem izbornom programu. Medjutim za to nam je potrebna Vasa pomoc. Bez obzira kojoj politickoj orjentaciji pripadate, ako imate "cisto srce" dobrodosli ste u nas pokret. Koristite nas program za unapredjenje vasih opcina i gradova. Nas program nije napisan za politicko profiliranje naseg pokreta vec za cijeli Hrvatski narod.

Sadasnje vodstvo HDZ-a ne pokazuje patriotske, vec macehinske osjecaje prema Domovini Hrvatskoj. Stranka je napustila demokrscanstvo te ide cudnim politickim putem. Hrvatski narod je direktna zrtva te politike.

SUMMA SUMMARUM: Premijer Plenkovic i njegovi Ministri direktni su krivci za socijalno-ekonomsku kataklizmu u Domovini. Oni krse zakone i Ustav Republike Hrvatske gdje god to mogu.

Pogoduju krupnom kapitalu te odmazu Hrvatskom obrtu i OPG-ovima. Rasprodaju prirodne resurse Domovine bez razmisljanja o sutrasnjici. Klanjaju se europskoj diktatorskoj politici koja pokusava zatrti nacionalnu svijest zemalja clanica Unije.

Ukratko: Premijer Plenkovic sa Vladom vodi antihrvatsku, antisocijalnu, neeticnu i podanicku politiku!

Premijer Plenkovic, predsjednik Hrvatske Vlade  pokazuje da je jedino jak kada treba nekog zbog "sitnog vrijedjanja" uhapsiti ili mu stisnuti prekrsajnu prijavu. Premijer Plenkovic nema status Hrvatskog branitelja jer nije sudjelovao u Domovinskom ratu. Mozda zbog zdravstvenih problema nije mogao biti na prvoj crti obrane Domovine, ali je mogao duznost odsluziti u logistici ili vojnoj administraciji.Kao sin rezervnog majora JNA i vojne doktorice naucio je da "cvrstom rukom" i "zapovjedanjem" ima situaciju pod kontrolom. Medjutim nasa Domovina nije SFRJ i demokracija nije totalitarizam CKSKJ. 
 
Od ubojstva Kralja Zvonimira nas narod trpi razlicite diktature i diktatore. 
Premijer Plenkovic nema Hrvatsku unutarnju i vanjsku politiku, ministre, a niti svoju stranku pod kontrolom. Njegova kontrola je upotreba sile putem politicke diktature. Jednini koji placa ceh njegovog nekompetentnog i diktatorskog vodstva je Hrvatski narod.

Premijer Plenkovic je pokazao "jasnu namjeru" u slijedeca cetiri slucaja, gdje nije zastupao interese Hrvatskog naroda, kao sto slijedi:

1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavno-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI daje prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen