Samstag, 23. Dezember 2017

KOLIBRIĆI PORUČILI PLENKOVIĆU "NOVI AUTI I MOBITELI VAŽNIJI OD BOLESNE DJECE?" ‘Vlada je odbacila odgovornost i obvezu liječenja vlastitih građana’+KOMENTAR!

Gornja slikai citirani tekst preuzeti su sa online portala "net.hr", 23.12.2017

 http://net.hr/danas/hrvatska/novi-auti-i-mobiteli-vazniji-od-bolesne-djece-vlada-je-odbacila-odgovornost-i-obvezu-lijecenja-vlastitih-gradana/?utm_source=Facebook&utm_medium=post&utm_campaign=NetSocialFeed

"Na prijedlog Vlade da se novac za nabavu skupih lijekova u buduće prikuplja donacijama građana, a da o njegovoj dodjeli pacijentima odlučuje povjerenstvao, oštro je reagirala udruga Kolibrići koja okuplja roditelje vitalno ugrožene djece.

‘Želimo iskazati nezadovoljstvo inicijativom Ministarstva zdravstva za pokretanje aktivnosti vezanih za prikupljanje financijskih sredstava namijenjenih nabavi lijekova za liječenje rijetkih ili teških bolesti koji se ne nalaze na listama lijekova HZZO-a, te samim odnosom Vlade i njenih ministara prema oboljelima.

Vlada ne želi financirati liječenje svojih građana

Naime, iako je oboljelima pomoć nužno i hitno potrebna, prijedlog da će se novac za lijekove osiguravati uplatama pravnih i fizičkih osoba na račun proračuna s posebnim pozivom na broj neprihvatljiv je iz više razloga.


Smatramo da je Vlada ovime odbacila odgovornost i obavezu financiranja liječenja vlastitih građana koji, kao i većina, plaćaju sve svoje obaveze državi u vidu različitih poreza i davanja, a ta sredstva se usmjeravaju u druge svrhe. Ne možemo prihvatiti da su životi teško oboljelih manje važni od novih automobila, mobitela, aviona i svih drugih potrošača za koje se pronašao način financiranja iz državnog proračuna. U taj proračun otišli su i naši novci – mi, dakle, umjesto da smo 100, 1000 ili 10 000 kuna sačuvali za lijek svojoj djeci i obitelji, moći ćemo ih gledati u obliku najnovijeg modela mobitela na vašem uhu.

Prebacuje se odgovornost na građane

S druge strane, našim sugrađanima prebacujete svoju odgovornost i namećete osjećaj krivnje da uplate još novca za oboljele. Vrlo dobro ste svjesni činjenice da će i oni koji jedva preživljavaju od 1. do 1. oduzeti sebi od usta kako bi pomogli osobama u nevolji, jer se nebrojeno puta dokazalo da kad država nema razumijevanja, građani imaju srca.
Ipak, zašto bi dobročinitelji imali povjerenja još svog teško zarađenog novca poslati u vaše ruke kad svakog dana gledaju loše rezultate vaših politika, kršenje obećanja, pa i zakona u pojedinim slučajevima? Kako je moguće da ministar Kujundžić obećaje da će Vlada sudjelovati u jednakom iznosu, a ministar Marić ga demantira? Oboljeli trebaju lijek ODMAH, neće dočekati dok se pojedini ministri usuglase koliko im vrijede životi osoba na listi.

Još jednom apeliramo da počnete djelovati sukladno svojim pozicijama i odgovornosti koju ste preuzeli kad i fotelje. Sjetite se da u brojnim, razvijenijim zemljama političari vašeg ranga na posao putuju biciklom i bez tjelohranitelja, iako su automobili ustvari tek banalan i gotovo jeftin primjer u moru stvari koje država pojedincima financira novcem svih građana. Ukoliko u najkraćem mogućem roku ne pronađete prikladno rješenje financiranja lijekova za liječenje rijetkih i teških bolesti, a inicijativa Ministarstva zdravstva koju ste jučer prihvatili to nije, svim oboljelima oduzimate priliku za boljim životom ili životom uopće. Za kraj obraćam vam se kao roditelj roditelju, znate li da naša djeca žele samo jedno – živjeti’, poručila je Ana Alapić, predsjednica udruge ‘Kolibrići’"

KOMENTAR:


Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Ako vlada Republike Hrvatske nije duzna placati lijecenje bolesne djece tada Hrvatski narod nije duzan placati socijalno osiguranje.

Hrvatski narod je progutao u godini dana vlade premijera Plenkovica sve sto jedan normalan narod progutati nece. Medjutim i za onog koji nema ni trunke samopostovanja i ponosa ovaj akt oko bolesne djece bio bio previse. I taj bi reagirao. 

Sto vam jos treba uciniti ova vlada da prekinete sutnju?

Prisjetite se kako su prije dvije godine reagirali Slovenci kada ih je njihova vlada pokusala gaziti! Izisli su masovno na ulice sa transparantima "Nismo mi Hrvati da nas mozete jeba.i"!

Hrvatski narode probudi se jer ce sutra biti prekasno. Probuditi ces se u tudjoj zemlji i vidjeti oko sebe samo starce. Kada upitas gdje su mladi, tvoj stari susjed ce ti reci: "Svi su u Irskoj i Njemackoj"!

Vlada premijera Plenkovica je direktni krivac za zadnji egzodus Hrvata i pripadnika Nacionalnih zajednica iz Domovine Hrvatske. Premijer Plenkovic je na celu nehrvatske, nesocijalne i nesposobne vlade ucinio od Hrvatske ekonomsku pustinju. Bugarska i Rumunjska su nas ekonomski i socijalno odavno pretekle. Nasa Domovina je zaduzena sa preko 300 milijardi kuna.

Ljudi koji su napustili u zadnje vrijeme Domovinu vecinom izjavljuju da "Nepravdu vise nisu mogli trpiti"! Da li je iseljavanje dio politickog programa premijera Plenkovica kako bi osigurao Iseljenickim novcem place i povlastene mirovine politickoj oligarhiji?

U jednom trenutku da Hrvatsko Iseljenistvo kompletno blokira dostavu novca i potrosnju u Domovini Republika Hrvatska bi bankrotirala. Iseljenistvo kada ode u mirovinu oporezuje se u Domovini sa 40%. Najveci porez na svijetu placa Hrvatsko Iseljenistvo. Sada svima moze bit jasno od kuda se placaju policija, lijecnici, ucitelji, vojska, politicari, od kuda se isplacuju mirovine.

Politicki pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI nakon slijedecih parlamentarnih izbora ce preko svojih zastupnika u Saboru pokusati sprovesti ono sto stoji u nasem izbornom programu. Medjutim za to nam je potrebna Vasa pomoc. Bez obzira kojoj politickoj orjentaciji pripadate, ako imate "cisto srce" dobrodosli ste u nas pokret. Koristite nas program za unapredjenje vasih opcina i gradova. Nas program nije napisan za politicko profiliranje naseg pokreta vec za cijeli Hrvatski narod.

Sadasnje vodstvo HDZ-a ne pokazuje patriotske, vec macehinske osjecaje prema Domovini Hrvatskoj. Stranka je napustila demokrscanstvo te ide cudnim politickim putem. Hrvatski narod je direktna zrtva te politike.

SUMMA SUMMARUM: Premijer Plenkovic i njegovi Ministri direktni su krivci za socijalno-ekonomsku kataklizmu u Domovini. Oni krse zakone i Ustav Republike Hrvatske gdje god to mogu.

Pogoduju krupnom kapitalu te odmazu Hrvatskom obrtu i OPG-ovima. Rasprodaju prirodne resurse Domovine bez razmisljanja o sutrasnjici. Klanjaju se europskoj diktatorskoj politici koja pokusava zatrti nacionalnu svijest zemalja clanica Unije.

Ukratko: Premijer Plenkovic sa Vladom vodi antihrvatsku, antisocijalnu, neeticnu i podanicku politiku!

Premijer Plenkovic, predsjednik Hrvatske Vlade  pokazuje da je jedino jak kada treba nekog zbog "sitnog vrijedjanja" uhapsiti ili mu stisnuti prekrsajnu prijavu. Premijer Plenkovic nema status Hrvatskog branitelja jer nije sudjelovao u Domovinskom ratu. Mozda zbog zdravstvenih problema nije mogao biti na prvoj crti obrane Domovine, ali je mogao duznost odsluziti u logistici ili vojnoj administraciji.Kao sin rezervnog majora JNA i vojne doktorice naucio je da "cvrstom rukom" i "zapovjedanjem" ima situaciju pod kontrolom. Medjutim nasa Domovina nije SFRJ i demokracija nije totalitarizam CKSKJ. 
 
Od ubojstva Kralja Zvonimira nas narod trpi razlicite diktature i diktatore. 
Premijer Plenkovic nema Hrvatsku unutarnju i vanjsku politiku, ministre, a niti svoju stranku pod kontrolom. Njegova kontrola je upotreba sile putem politicke diktature. Jednini koji placa ceh njegovog nekompetentnog i diktatorskog vodstva je Hrvatski narod.

Premijer Plenkovic je pokazao "jasnu namjeru" u slijedeca cetiri slucaja, gdje nije zastupao interese Hrvatskog naroda, kao sto slijedi:

1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavno-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI daje prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen