Samstag, 23. Dezember 2017

Ukinuli Registar branitelja: 'Nije ispunio svoju svrhu' + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "vecernji.hr", 22.12.2017

https://www.vecernji.hr/vijesti/ukinuli-registar-branitelja-tomo-medved-predrag-matic-1215883

"Točno pet godina otkako je u prosincu 2012. uz veliku pompu objavljen, Registar hrvatskih branitelja uklonjen je s interneta. Kako doznajemo u resornom ministarstvu, stupanjem na snagu novog Zakona o hrvatskim braniteljima 14. prosinca Registar mijenja naziv u Evidenciju hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, koja više nije javna, odnosno od sada će “služiti javno-pravnim tijelima u postupcima kod ostvarivanja prava hrvatskih branitelja”. 
 
Ministar branitelja Tomo Medved Pojasnili detalje Ministarstvo branitelja: Za novi zakon planiramo dodatnih 219,2 mil. kn Broj branitelja s kojim Registar postaje prošlost, odnosno prerasta u Evidenciju koja će služiti isključivo u službene svrhe, na današnji je dan 505.694, a od tog broja njih 440 tisuća još je živućih. Ministar Tomo Medved kazao je da javni registar nije ispunio svoju svrhu te da branitelji od toga nisu imali ništa jer i dalje za dokazivanje statusa moraju ići po potvrde u županijske urede državne uprave. – Želimo omogućiti lakše ostvarivanje statusnih pitanja – kaže ministar Medved. 
 
 Inače, pri objavi tadašnji ministar Predrag Matić ocijenio je Registar, u kojemu je tada bilo 489 tisuća imena, kao “najčasniji popis u hrvatskoj povijesti”. 
 
Objavom Registra javnosti su u elektroničkom obliku postali dostupni ime i prezime branitelja, ime jednog roditelja, godina i mjesto rođenja, ukupan broj dana sudjelovanja u Domovinskom ratu, pripadnost borbenom ili neborbenom sektoru prikazana po broju dana te pripadnost MUP-u, odnosno MORH-u. U prve tri godine objave podneseno je 2449 anonimnih prijava zbog navodnih lažnih statusa. Pri donošenju novog zakona, oporba je u Saboru nedavno upozorila da će se uklanjanjem Registra prikriti broj “novih PTSP-ovaca”, “novih logoraša”, “novih zahtjeva za priznavanje statusa ratnog vojnog invalida”. – Sada kada je Registar zamračen za dvije godine vidim sliku kako milijuntom branitelju premijer Plenković i ministar Medved uručuju cvijeće i bombonijeru – komentira Matić. Na pitanje hoće li ukupan broj branitelja od sada postati tajna, iz Ministarstva tvrde da će, na temelju Zakona o pravu na pristup informacijama, takvi podaci na upit zainteresirane javnosti i dalje biti dostupni."

KOMENTAR:

Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

"Registrom Hrvatskih Branitelja" mogli ste sve saznati o meni i o svakom drugom branitelju. Npr. o meni ste mogli saznati da sam sudionik Domovinskog rata od rujna 1991. do ozujka 1993. godine, sve dane proveo u borbenom sektoru. Nisam morao nikom dokazivati niti se pravdati da sam Hrvatski dobrovoljac, da sam otisao sa fakulteta direktno na ratiste, jer sam smatrao da fakultet moze pricekati, a obrana mojih roditelja, susjeda, moga rodnog grada Duge Rese, Karlovca, Turnja, Logorista ne moze. I bio sam u pravu. Mi smo pobjedili agresora, a fakultet sam kasnije zavrsio.

Te podatke je svako mogao vidjeti u internetu te me postediti optuzbi pripadnika pete kolone da sam bio u stuttgart ili münchen bojnoj. Kome to nije bilo dovoljno mogao sam mu priloziti i skenirani opis mog ratnog puta i tada bi prica bila zavrsena.

Medjutim, kako ja danas mogu dokazati pripadnicima pete kolone da sam branio Domovinu, a ne bio u Stuttgart-bojnoj?

Nikako.

"Ukidanje registra Hrvatskih Branitelja" je podmukli cin antihrvatske vlade sa ministrom Medvedom. Ukidanjem registra moze se dopisati jos nekoliko 1000 laznih branitelja i nikom nista. Kako vi kao "normalan" covijek mozete ista dokazati. Prije nekoliko tjedana sam sa punim pravom napao ministra Medveda i ostale bivse ministre Hrvatskih branitelja. Bilo je negodovanja onih koji vec preko 20 godina uzivaju braniteljske mirovine, a nisu bili izlozeni oruzanoj agresiji. Moja mama je puni radni vijek provela u Pamucnoj industriji, a danas ima 1500 kn mirovine. Odredjeni broj branitelja je proveo "Nula" dana na ratistu, a vec 20 godina primaju braniteljsku minimalnu ili visoku mirovinu. I mirno spavaju bez da ih jednog jedinog trenutka pece savjest. 

Medjutim tko placa cijenu te "kurvinj..e" politike? 

Djeca branitelja. 

Zbog branitelja koji 27 godina podrzavaju destruktivne vlade HDZ-a, SDP-a i njihovih satelita, djeca vam se danas iseljavaju. A kada ostanete u Domovini sami sa drugim starcima shvatiti cete koliko je gorak kruh koji nije zaradjen vec otudjen od socijalnog sistema Republike Hrvatske.

Mojim komentarom su izuzeti svi branitelji koji su na prvoj crti bojisnice izgubili fizicko i psihicko zdravlje.

Vlada premijera Plenkovica je direktni krivac za zadnji egzodus Hrvata i pripadnika Nacionalnih zajednica iz Domovine Hrvatske. Premijer Plenkovic je na celu nehrvatske, nesocijalne i nesposobne vlade ucinio od Hrvatske ekonomsku pustinju. Bugarska i Rumunjska su nas ekonomski i socijalno odavno pretekle. Nasa Domovina je zaduzena sa preko 300 milijardi kuna.

Ljudi koji su napustili u zadnje vrijeme Domovinu vecinom izjavljuju da "Nepravdu vise nisu mogli trpiti"! Da li je iseljavanje dio politickog programa premijera Plenkovica kako bi osigurao Iseljenickim novcem place i povlastene mirovine politickoj oligarhiji?

U jednom trenutku da Hrvatsko Iseljenistvo kompletno blokira dostavu novca i potrosnju u Domovini Republika Hrvatska bi bankrotirala. Iseljenistvo kada ode u mirovinu oporezuje se u Domovini sa 40%. Najveci porez na svijetu placa Hrvatsko Iseljenistvo. Sada svima moze bit jasno od kuda se placaju policija, lijecnici, ucitelji, vojska, politicari, od kuda se isplacuju mirovine.

Politicki pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI nakon slijedecih parlamentarnih izbora ce preko svojih zastupnika u Saboru pokusati sprovesti ono sto stoji u nasem izbornom programu. Medjutim za to nam je potrebna Vasa pomoc. Bez obzira kojoj politickoj orjentaciji pripadate, ako imate "cisto srce" dobrodosli ste u nas pokret. Koristite nas program za unapredjenje vasih opcina i gradova. Nas program nije napisan za politicko profiliranje naseg pokreta vec za cijeli Hrvatski narod.

Sadasnje vodstvo HDZ-a ne pokazuje patriotske, vec macehinske osjecaje prema Domovini Hrvatskoj. Stranka je napustila demokrscanstvo te ide cudnim politickim putem. Hrvatski narod je direktna zrtva te politike.

SUMMA SUMMARUM: Premijer Plenkovic i njegovi Ministri direktni su krivci za socijalno-ekonomsku kataklizmu u Domovini. Oni krse zakone i Ustav Republike Hrvatske gdje god to mogu.

Pogoduju krupnom kapitalu te odmazu Hrvatskom obrtu i OPG-ovima. Rasprodaju prirodne resurse Domovine bez razmisljanja o sutrasnjici. Klanjaju se europskoj diktatorskoj politici koja pokusava zatrti nacionalnu svijest zemalja clanica Unije.

Ukratko: Premijer Plenkovic sa Vladom vodi antihrvatsku, antisocijalnu, neeticnu i podanicku politiku!

Premijer Plenkovic, predsjednik Hrvatske Vlade  pokazuje da je jedino jak kada treba nekog zbog "sitnog vrijedjanja" uhapsiti ili mu stisnuti prekrsajnu prijavu. Premijer Plenkovic nema status Hrvatskog branitelja jer nije sudjelovao u Domovinskom ratu. Mozda zbog zdravstvenih problema nije mogao biti na prvoj crti obrane Domovine, ali je mogao duznost odsluziti u logistici ili vojnoj administraciji.Kao sin rezervnog majora JNA i vojne doktorice naucio je da "cvrstom rukom" i "zapovjedanjem" ima situaciju pod kontrolom. Medjutim nasa Domovina nije SFRJ i demokracija nije totalitarizam CKSKJ. 
 
Od ubojstva Kralja Zvonimira nas narod trpi razlicite diktature i diktatore. 
Premijer Plenkovic nema Hrvatsku unutarnju i vanjsku politiku, ministre, a niti svoju stranku pod kontrolom. Njegova kontrola je upotreba sile putem politicke diktature. Jednini koji placa ceh njegovog nekompetentnog i diktatorskog vodstva je Hrvatski narod.

Premijer Plenkovic je pokazao "jasnu namjeru" u slijedeca cetiri slucaja, gdje nije zastupao interese Hrvatskog naroda, kao sto slijedi:

1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavno-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI daje prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen