ponedjeljak, 18. prosinca 2017.

PLENKOVIĆ ISELJENICIMA 'Identificirao sam tri ključna problema s kojima se susrećete' + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "croexpress.eu", 18.12.2017

"Premijer Plenković objavio je tri ključna problema s kojima se susreo kroz razgovore s hrvatskim iseljenicima, konstituirajuću sjednicu 2. saziva Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH. Riječ je o administraciji, nejednakosti glasovanja i suradnji u kulturi, očuvanju baštine i jezika.

'Hrvatsko pitanje prostire se na sva tla gdje Hrvati žive'

Sjednica se održava danas i sutra u Zagrebu, a uz izbor predsjednika i potpredsjednika Savjeta, razmatrat će se mogućnosti unapređenja i jačanja suradnje na gospodarskom, znanstvenom, kulturnom i svim drugim poljima između RH i Hrvata koji žive izvan njezinih granica.

Državni tajnik Zvonko Milas članovima Savjeta poručio je da je njihova dužnost dolaziti svake godine. Kazao je kako nedavni događaju potvrđuju potrebu jačanja hrvatskog zajedništva na svim razinama te o podizanja svijesti da se 'svako hrvatsko pitanje prostire na sva tla na kojima Hrvati žive'.

Plenković je izrazio nadu da će se članovi savjeta upoznati i povezati jer su se prvi put našli u ovom sastavu. Kazao je da je važno da se u konkretnim projektima vidi uloga hrvatske države koja 'pomaže aktivnosti organizacija i udruga diljem svijeta'. Podsjetio je da se na svojim putovanjima u inozemstvu uvijek susreće s predstavnicima hrvatske zajednice koja tamo živi.

Napisao pismo s tri 'problematične' točke

'Moj dojam je da je problematika koja se obično ističe u tom dijalogu uvijek vrlo slična i vrlo zajednička. Zato sam napisao jedno pismo u kojem smo definirali tri točke. Jedna su ona pitanja koja se tiču administrativnog dijela, primjerice postupka stjecanja hrvatskog državljanstva i općenito pitanje konzularnih usluga, njihove brzine i učinkovitosti. Drugo je pitanje ostvarivanja biračkoga prava jer znate i sami da zbog izmjena Ustava iz 2010. godine, da se glasovanje može organizirati isključivo u gradovima gdje postoje sjedišta diplomatskih misija i konzularnih ureda i to mnogim našim sunarodnjacima stvara velike prepreke da bi sudjelovali na izborima (...) Taj problem moramo adresirati. Nije jednakost ako netko mora ići do biračkog mjesta dvije minute, a netko mora preći tisuću kilometara. To baš ne djeluje jednako. I treća točka je poboljšanje naše suradnje kada je riječ o kulturi i kada je riječ o jeziku, promicanju hrvatske baštine, svega onog što mnogi od vas čine i svojim sredstvima i svojim vremenom i angažmanom, a prije svega privrženošću domovini', kazao je Plenković.

Na sjednici će poseban naglasak biti na dio vezan uz mogućnosti unapređenja sustava učenja hrvatskog jezika za Hrvate izvan Republike Hrvatske, mogućnostima suradnje u okviru EU fondova, postupak dobivanja državljanstva i druga statusna pitanja."


KOMENTAR:

Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Vlada premijera Plenkovica je direktni krivac za zadnji egzodus Hrvata i pripadnika Nacionalnih zajednica iz Domovine Hrvatske. Premijer Plenkovic je na celu nehrvatske, nesocijalne i nesposobne vlade ucinio od Hrvatske ekonomsku pustinju. Bugarska i Rumunjska su nas ekonomski i socijalno odavno pretekle. Nasa Domovina je zaduzena sa preko 300 milijardi kuna.

Ljudi koji su napustili u zadnje vrijeme Domovinu vecinom izjavljuju da "Nepravdu vise nisu mogli trpiti"! Da li je iseljavanje dio politickog programa premijera Plenkovica kako bi osigurao place i povlastene mirovine politickoj oligarhiji jedino on zna.

U jednom trenutku da Hrvatsko Iseljenistvo kompletno blokira dostavu novca i potrosnju u Domovini RepublikaHrvatska bi bankrotirala. Iseljenistvo kada ode u mirovinu oporezuje se u Domovini sa 40%. Najveci porez na svijetu placa Hrvatsko Iseljenistvo. Iseljenistvo posalje u Domovinu u godini dana novca u visini jednog drzavnog proracuna. Sada svima moze bit jasno od kuda se placaju policija, lijecnici, ucitelji, vojska, politicari, od kuda se isplacuju mirovine.

Politicki pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI nakon slijedecih parlamentarnih izbora ce preko svojih zastupnika u Saboru pokusati sprovesti ono sto stoji u nasem izbornom programu. Medjutim za to nam je potrebna Vasa pomoc. Bez obzira kojoj politickoj orjentaciji pripadate, ako imate "cisto srce" dobrodosli ste u nas pokret. Koristite nas program za unapredjenje vasih opcina i gradova. Nas program nije napisan za politicko profiliranje naseg pokreta vec za cijeli Hrvatski narod.

Sadasnje vodstvo HDZ-a ne pokazuje patriotske, vec macehinske ocjecaje prema Domovini Hrvatskoj. Stranka je napustila demokrscanstvo te ide cudnim politickim putem. Hrvatski narod je direktna zrtva te politike.

SUMMA SUMMARUM: Premijer Plenkovic i njegovi Ministri direktni su krivci za socijalno-ekonomsku kataklizmu u Domovini. Oni krse zakone i Ustav Republike Hrvatske gdje god to mogu.

Pogoduju krupnom kapitalu te odmazu Hrvatskom obrtu i OPG-ovima. Rasprodaju prirodne resurse Domovine bez razmisljanja o sutrasnjici. Klanjaju se europskoj diktatorskoj politici koja pokusava zatrti nacionalnu svijest zemalja clanica Unije.

Ukratko: Premijer Plenkovic sa Vladom vodi antihrvatsku, antisocijalnu, neeticnu i podanicku politiku!

Premijer Plenkovic, predsjednik Hrvatske Vlade  pokazuje da je jedino jak kada treba nekog zbog "sitnog vrijedjanja" uhapsiti ili mu stisnuti prekrsajnu prijavu. Premijer Plenkovic nema status Hrvatskog branitelja jer nije sudjelovao u Domovinskom ratu. Mozda zbog zdravstvenih problema nije mogao biti na prvoj crti obrane Domovine, ali je mogao duznost odsluziti u logistici ili vojnoj administraciji.Kao sin rezervnog majora JNA i vojne doktorice naucio je da "cvrstom rukom" i "zapovjedanjem" ima situaciju pod kontrolom. Medjutim nasa Domovina nije SFRJ i demokracija nije totalitarizam CKSKJ. 
 
Od ubojstva Kralja Zvonimira nas narod trpi razlicite diktature i diktatore. 
Premijer Plenkovic nema Hrvatsku unutarnju i vanjsku politiku, ministre, a niti svoju stranku pod kontrolom. Njegova kontrola je upotreba sile putem politicke diktature. Jednini koji placa ceh njegovog nekompetentnog i diktatorskog vodstva je Hrvatski narod.

Premijer Plenkovic je pokazao "jasnu namjeru" u slijedeca cetiri slucaja, gdje nije zastupao interese Hrvatskog naroda, kao sto slijedi:

1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:



Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavno-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI daje prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  



SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  



Nema komentara:

Objavi komentar