Mittwoch, 20. Dezember 2017

TUŽNA PRIČA BRAĆE HORVAT: ‘Za Božić želimo tek malo hrane…’+ KOMENTAR!

Gornjaslikai citirani tekst preuzeti su sa online portala "dnevno.hr", 20.12.2017

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/tuzna-prica-brace-horvat-za-bozic-zelimo-tek-malo-hrane-1108107/

“Nemamo puno želja za Božić, ali voljeli bismo imati barem nešto hrane na stolu”, svoju skromnu želju priznaje Dragutin Horvat iz žumberačkog Pokleka. S bratom Juricom sjedi u kući koja samo što se nije raspala. Vjetar piri na sve strane. Hladnoća će obilježiti i ovaj Božić.

U sobi u kojoj braća provode najviše vremena društvo im pravi samo kokoš koju su im dali susjedi kako bi imali barem nešto hrane. Čuvat će je dokle god će moći nesti jaja.

U kući koju je njihov pradjed sagradio 1891. godine nekad su živjele dvije obitelji, a danas jedva preživljavaju braća Jurica (46) i Dragutin Horvat (49). Nemaju vode, struje ni grijanja. Za grijanje koriste drva koja sami posijeku u šumi u okolici kuće, dok po vodu odlaze kod najbližih susjeda. Priču o njima donosi 24sata.

Teško su bolesni

U jednoj sobi tek je prastara peć iz koje u prostoriju ulazi više dima nego topline. Nema ni televizora.
– Neko vrijeme smo imali radio, ali se pokvario prije nekoliko godina – govori nam Dragutin.

Pljesnivi zidovi na kući su goli. Krase ih samo dva kalendara. Krov prokišnjava, a na krevetima su otrcane deke. Nemaju za bolje. Zbog problema sa zdravljem ni jedan od braće ne radi. Dragutin nema oko, a Jurica ima teške epileptične napadaje i probleme s nogama.

– Nemamo nikakva primanja – kaže nam Dragutin.
Ni Jurica ni njegov stariji brat nisu završili srednju školu. Dragutin je pokušao steći dodatno obrazovanje. 
- U sklopu socijalne skrbi poslali su me u Mali Lošinj kako bi završio za bravara, ali morao sam se vratiti pomoći obitelji – objašnjava Dragutin. Kad je bio manji, jedan od susjeda gađao ga je kamenom u glavu, pa je ostao bez oka.
Cijeli život nesretnu braću prate tragedije. U obitelji je bilo šestero braće i četiri sestre. Jedan brat objesio se ispred prostorije koju Jurica i Dragutin danas koriste kao spavaću sobu.

Prate ih tragedije

– Dvojica su se objesila ispred kuće, u štalama, koje su usput i zapalili. Donedavno je s nama živio još jedan brat, stariji je od nas, ali je prije nekoliko dana nestao. Ne znamo ni je li živ – kaže Dragutin.

Dan braći Horvat počinje prvim zrakama sunca, koje im donosi svijetlo. Iscjepkaju drva i zagriju peć. Svakog jutra nadaju se da će im doći netko iz sela s nekim poslom. Kako zimi sunce nestaje već oko pet popodne, braća Horvat u to doba su u krevetu. Susjedi im daju hranu. Braću opisuju kao dobre ljude od kojih je sustav odustao.

– Svatko zaslužuje priliku, pa tako i njih dva – kaže susjed.
Uz hranu braći uvijek nedostaje odjeće, drva, a najviše bi voljeli imati pravu peć, kojom bi se mogli zagrijati kako treba.
Veliki problem predstavlja im i prijevoz. Rijetki suseljani koji su ostali živjeti u selu imaju automobile pa tako mogu doći do posla. Braća Horvat nikad nisu imali ni auto ni vozačku. Ako bi i dobili posao izvan sela, ne bi imali kako doći do tamo.
- Ovim krajem vozi još samo jedan autobus, ali još koliko dugo, to ne znamo. U okolici nema više nijednog dućana. Jednostavno nemamo realne šanse – govori Dragutin.

Izlaz iz situacije pokušali su naći uz pomoć socijalne skrbi. Naišli su na zatvorena vrata.
– Tražili smo socijalnu pomoć, ali odbili su nas s obrazloženjem da sam sposoban za rad. Ali gdje ću raditi s jednim okom i ovoliko godina – pita se Dragec.
Robert Anic Pixsell
Nemaju ni žiroračun
U centru za socijalnu skrb Samobor kažu da su prije dvije godine obitelji odobrili jednokratnu pomoć i pravo na zdravstvenu zaštitu.
– I ove godine odrađeni su poslovi iz naše nadležnosti za gospodina Jurja.
U srpnju ove godine napravljen je terenski izvid radi obilaska obitelji, no nitko nije zatečen kod kuće – rekli su iz centra te ponovili da su članovi obitelji poslovno sposobne osobe.
Braća nemaju ni žiroračun, pa svi koji im žele pomoći pakete hrane, odjeće ili drva za ogrjev mogu poslati na adresu: Poklek 12."

 KOMENTAR:

Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Dok se premijer Plenkovic razbacuje novcem Hrvatskih poreznih obveznika kupujuci mobitele drzavnoj oligarhiji gornji clanak nam jasno pokazuje sto je to danas Hrvatska.

Da sam tu sliku vidio u nekim drugim novinama mislio bih da se radi o nekome slamu u Indiji ili Etiopiji. Gdje smo mi to dosli?

Nasa Domovina je postala anti-socijalna drzava koja nema niti trunke osjecaja za bolesnu djecu, socijalno slabe, umirovljenike, opcenito potrebite.

Ministri koji se ponasaju u skladu gore navedenih epiteta zloupotrebljavaju polozaj i krse temeljna ljudska prava opisana Hrvaskim ustavom. Ocekujemo od istraznih tijela Republike Hrvaske (Uskok, DORH, Krim Policija) da podnesu kaznene prijave protiv Ministara RH koji zloupotrebljavaju polozaj te da se pokrenu istrazni postupci. Ministri nisu Saborski zastupnici i nemaju imunite.

Vlada premijera Plenkovica je direktni krivac za zadnji egzodus Hrvata i pripadnika Nacionalnih zajednica iz Domovine Hrvatske. Premijer Plenkovic je na celu nehrvatske, nesocijalne i nesposobne vlade ucinio od Hrvatske ekonomsku pustinju. Bugarska i Rumunjska su nas ekonomski i socijalno odavno pretekli. Nasa Domovina je zaduzena sa preko 300 milijardi kuna.

Politicki pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI nakon slijedecih parlamentarnih izbora ce preko svojih zastupnika u Saboru pokusati sprovesti ono sto stoji u nasem izbornom programu. Medjutim za to nam je potrebna Vasa pomoc. Bez obzira kojoj politickoj orjentaciji pripadate, ako imate "cisto srce" dobrodosli ste u nas pokret. Koristite nas program za unapredjenje vasih opcina i gradova. Nas program nije napisan za politicko profiliranje naseg pokreta vec za cijeli Hrvatski narod.

Sadasnje vodstvo HDZ-a ne pokazuje patriotske, vec macehinske ocjecaje prema Domovini Hrvatskoj. Stranka je napustila demokrscanstvo te ide cudnim politickim putem. Hrvatski narod je direktna zrtva te politike.

SUMMA SUMMARUM: Premijer Plenkovic i njegovi Ministri direktni su krivci za socijalno-ekonomsku kataklizmu u Domovini. Oni krse zakone i Ustav Republike Hrvatske gdje god to mogu.

Pogoduju krupnom kapitalu te odmazu Hrvatskom obrtu i OPG-ovima. Rasprodaju prirodne resurse Domovine bez razmisljanja o sutrasnjici. Klanjaju se europskoj diktatorskoj politici koja pokusava zatrti nacionalnu svijest zemalja clanica Unije.

Ukratko: Premijer Plenkovic sa Vladom vodi antihrvatsku, antisocijalnu, neeticnu i podanicku politiku!

Premijer Plenkovic, predsjednik Hrvatske Vlade  pokazuje da je jedino jak kada treba nekog zbog "sitnog vrijedjanja" uhapsiti ili mu stisnuti prekrsajnu prijavu. Premijer Plenkovic nema status Hrvatskog branitelja jer nije sudjelovao u Domovinskom ratu. Mozda zbog zdravstvenih problema nije mogao biti na prvoj crti obrane Domovine, ali je mogao duznost odsluziti u logistici ili vojnoj administraciji.Kao sin rezervnog majora JNA i vojne doktorice naucio je da "cvrstom rukom" i "zapovjedanjem" ima situaciju pod kontrolom. Medjutim nasa Domovina nije SFRJ i demokracija nije totalitarizam CKSKJ. 
 
Od ubojstva Kralja Zvonimira nas narod trpi razlicite diktature i diktatore. 
Premijer Plenkovic nema Hrvatsku unutarnju i vanjsku politiku, ministre, a niti svoju stranku pod kontrolom. Njegova kontrola je upotreba sile putem politicke diktature. Jednini koji placa ceh njegovog nekompetentnog i diktatorskog vodstva je Hrvatski narod.

Premijer Plenkovic je pokazao "jasnu namjeru" u slijedeca cetiri slucaja, gdje nije zastupao interese Hrvatskog naroda, kao sto slijedi:

1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavno-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI daje prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen