Samstag, 23. Dezember 2017

MARIĆEV HBOR IZGUBIO NA SUDU Morat će objaviti sve detalje tajnih kredita + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "index.hr", 22.12.2017

http://www.index.hr/vijesti/clanak/maricev-hbor-izgubio-na-sudu-morat-ce-objaviti-sve-detalje-tajnih-kredita-/1015260.aspx

"VISOKI upravni sud odbio je tužbu Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) kojom je bila odbijena predaja informacija o sjednicama Nadzornog odbora HBOR-a tijekom 2015. i posredno o kreditiranju hrvatskih poduzetnika, uz obrazloženje da je ''kontrola korištenja sredstava iz državnog proračuna u interesu svih građana''.

Sud je odbio tužbu HBOR-a protiv zahtjeva zagrebačkog poduzetnika Hrvoja Šimića za navedenim informacijama, ističući i kako je HBOR kao razvojna i izvozna banka u 100 postotnom vlasništvu Republike Hrvatske. Navodi se i da je zakonom propisano da temeljni kapital HBOR-a uplaćuje država iz proračuna te da država jamči za obaveze HBOR-a ''bezuvjetno, neopozivo i na prvi poziv''. Naglašava se i kako vlada preko te banke oblikuje politiku državnih potpora određujući njome prioritetne ciljeve i svrhu učinkovitog korištenja novca iz državnog proračuna.

''Valja navesti da se ne radi o malim sredstvima iz proračuna koja su dodijeljena tužitelju i da sredstva iz državnog proračuna spadaju u javna sredstva. Kontrola korištenja sredstava iz državnog proračuna u interesu je svih građana pa korisnik i svaka druga osoba ima pravo saznanja o potrošnji javnih sredstava'', stoji u presudi.

Dodaje se i da, iako o učinkovitosti poslovanja HBOR-a odlučuje Nadzorni odbor i Hrvatski sabor, navedeno ne umanjuje pravo fizičke ili pravne osobe da traži takvu informaciju od HBOR-a.

Presuda Upravnog suda uslijedila je nakon rješenja povjerenice za informiranje kojim se HBOR-u nalaže objava popisa i iznos kredita danih u 2017., uključivši i kredite Agrokoru od 48 milijuna eura odobrene u prosincu prošle godine, ali i dnevne redove sjednica Nadzornog odbora HBOR-a počevši od onih tijekom 2013. i 2014."


 KOMENTAR:

Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Nas politicki pokret sluzbeno je zatrazio ostavku ministra Marica 09. kolovoza 2017. godine uz kompletno obrazlozenje. Do danas ministar Maric nije cak ni pismeno odgovorio iako ga na to obavezuje Ustav Republike Hrvatske. On Republiku Hrvatsku financijski unistava iz dana u dan, gura je u potpuno robovlasnistvo zvano "valuta euro", a Hrvatski narod i dalje suti.

Kompletan zahtjev za ostavku ministra Marica mozete pogledati pod slijedecim linkom:

https://drazenkatic.blogspot.de/2017/08/prijedlog-ostavka-ministra-financija.html

Vlada premijera Plenkovica je direktni krivac za zadnji egzodus Hrvata i pripadnika Nacionalnih zajednica iz Domovine Hrvatske. Premijer Plenkovic je na celu nehrvatske, nesocijalne i nesposobne vlade ucinio od Hrvatske ekonomsku pustinju. Bugarska i Rumunjska su nas ekonomski i socijalno odavno pretekle. Nasa Domovina je zaduzena sa preko 300 milijardi kuna.

Ljudi koji su napustili u zadnje vrijeme Domovinu vecinom izjavljuju da "Nepravdu vise nisu mogli trpiti"! Da li je iseljavanje dio politickog programa premijera Plenkovica kako bi osigurao Iseljenickim novcem place i povlastene mirovine politickoj oligarhiji?

U jednom trenutku da Hrvatsko Iseljenistvo kompletno blokira dostavu novca i potrosnju u Domovini Republika Hrvatska bi bankrotirala. Iseljenistvo kada ode u mirovinu oporezuje se u Domovini sa 40%. Najveci porez na svijetu placa Hrvatsko Iseljenistvo. Sada svima moze bit jasno od kuda se placaju policija, lijecnici, ucitelji, vojska, politicari, od kuda se isplacuju mirovine.

Politicki pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI nakon slijedecih parlamentarnih izbora ce preko svojih zastupnika u Saboru pokusati sprovesti ono sto stoji u nasem izbornom programu. Medjutim za to nam je potrebna Vasa pomoc. Bez obzira kojoj politickoj orjentaciji pripadate, ako imate "cisto srce" dobrodosli ste u nas pokret. Koristite nas program za unapredjenje vasih opcina i gradova. Nas program nije napisan za politicko profiliranje naseg pokreta vec za cijeli Hrvatski narod.

Sadasnje vodstvo HDZ-a ne pokazuje patriotske, vec macehinske osjecaje prema Domovini Hrvatskoj. Stranka je napustila demokrscanstvo te ide cudnim politickim putem. Hrvatski narod je direktna zrtva te politike.

SUMMA SUMMARUM: Premijer Plenkovic i njegovi Ministri direktni su krivci za socijalno-ekonomsku kataklizmu u Domovini. Oni krse zakone i Ustav Republike Hrvatske gdje god to mogu.

Pogoduju krupnom kapitalu te odmazu Hrvatskom obrtu i OPG-ovima. Rasprodaju prirodne resurse Domovine bez razmisljanja o sutrasnjici. Klanjaju se europskoj diktatorskoj politici koja pokusava zatrti nacionalnu svijest zemalja clanica Unije.

Ukratko: Premijer Plenkovic sa Vladom vodi antihrvatsku, antisocijalnu, neeticnu i podanicku politiku!

Premijer Plenkovic, predsjednik Hrvatske Vlade  pokazuje da je jedino jak kada treba nekog zbog "sitnog vrijedjanja" uhapsiti ili mu stisnuti prekrsajnu prijavu. Premijer Plenkovic nema status Hrvatskog branitelja jer nije sudjelovao u Domovinskom ratu. Mozda zbog zdravstvenih problema nije mogao biti na prvoj crti obrane Domovine, ali je mogao duznost odsluziti u logistici ili vojnoj administraciji.Kao sin rezervnog majora JNA i vojne doktorice naucio je da "cvrstom rukom" i "zapovjedanjem" ima situaciju pod kontrolom. Medjutim nasa Domovina nije SFRJ i demokracija nije totalitarizam CKSKJ. 
 
Od ubojstva Kralja Zvonimira nas narod trpi razlicite diktature i diktatore. 
Premijer Plenkovic nema Hrvatsku unutarnju i vanjsku politiku, ministre, a niti svoju stranku pod kontrolom. Njegova kontrola je upotreba sile putem politicke diktature. Jednini koji placa ceh njegovog nekompetentnog i diktatorskog vodstva je Hrvatski narod.

Premijer Plenkovic je pokazao "jasnu namjeru" u slijedeca cetiri slucaja, gdje nije zastupao interese Hrvatskog naroda, kao sto slijedi:

1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavno-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI daje prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen