utorak, 5. prosinca 2017.

Vlada troši 270 milijuna kuna na skupe aute, a nema pet milijuna za djecu invalide + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "slobodnadalmacija.hr", 27.05.2013

http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/202390/vlada-trosi-270-milijuna-kuna-na-skupe-aute-a-nema-pet-milijuna-za-djecu-invalide

"Kupujete vozni park od 270 milijuna kuna, smartphone službenicima za 40 milijuna kuna, a ne možete pronaći pet milijuna kuna da bi 650 djece s teškoćama u razvoju dobilo puni iznos invalidnine od 1250 kuna! Ministarstva samo na poštu potroše 80 milijuna kuna, od čega na dopisivanje između sebe 30 milijuna kuna, a djeci s respiratornim poteškoćama naplaćuju PDV na kisik. Plaćamo PDV na zrak! Samo 400 djece s invaliditetom ima asistente na nastavi, a što je s ostalima?

To su samo neka od bolnih pitanja roditelja djece s invaliditetom i posebnim potrebama, koja ni nakon drugoga po redu javnog prosvjeda u nekoliko hrvatskih gradova ne vide hoće li, i kada, omogućiti dostojanstven život svojoj djeci i sebi. Umorni od borbe s birokracijom i obećanjima da će prestati diskriminacija njihove djece, odlučni su, kako kazuju neki od njih, da krajem godine, ako institucije u Hrvatskoj ne ispune njihove zahtjeve, pokucati na vrata Europskog suda za ljudska prava i podnijeti kolektivnu tužbu protiv RH zbog diskriminacije osoba s invaliditetom.


Kazna za 10 minuta

– Borimo se za uključenost, a ne isključenost naše djece iz zajednice. Cijeli sustav teži da djecu s teškoćama isključi iz društva i da mi kao roditelji odustanemo od njih – ogorčen je Siniša Bosanac iz Koprivnice, roditelj 21-godišnjeg sina s Downovim sindromom. Koliko je zakonska legislativa neumoljiva prema djeci s teškoćama, Bosanac navodi citirajući članak 67. Zakona o socijalnoj skrbi, koji, među ostalim, propisuje da ako dijete boravi u vrtiću, školi ili zdravstvenoj ustanovi dulje od četiri sata ima pravo na tek polovinu osobne invalidnine. Umjesto ionako mizernih 1250 kuna, dijete tako ima pravo na 625 kuna. Danas je to slučaj sa 650 djece.

– To je diskriminacija. Taj članak treba u cijelosti ukinuti i djeci s invaliditetom bezuvjetno omogućiti puni iznos invalidnine, što bi im barem donekle omogućilo kvalitetniji život, kvalitetnije sadržaje i skrb – kaže Bosanac.

– Ustanove u kojima su djeca smještena dužne su voditi evidenciju o tome koliko dijete u njima boravi. Ako zakasnite po njega deset minuta nakon četiri dopuštena sata, to vam se već računa kao prekoračenje. Ako se takve situacije ponove, za dva-tri mjeseca zbog tih deset minuta možete ostati bez polovine invalidnine. Kako da roditelj koji na poslu mora biti četiri sata stigne na vrijeme po dijete? – pita se Vesna Golemac iz Splita, majka 12-godišnjeg sina s autizmom.

– Sramotno je da roditelj-njegovatelj dobiva 2500 kuna naknade, ili 3,62 kune po satu, a pita li se netko ima li taj roditelj pravo na bolovanje, kad je bio na godišnjem odmoru.

Nema više prosvjeda, idemo u Sabor

O borbi s birokracijom da ne govorim, mi svojoj djeci moramo biti i pravnici, i odvjetnici, i logopedi, i socijalni, i zdravstveni radnici. Potpisali su sve moguće konvencije, a ni ustanove nisu prilagodili osobama s invaliditetom – nabraja nelogičnosti sustava Vesna Golemac.

– Nije nama samo stalo do naknada. Pitamo mjerodavne što je s ranom dijagnostikom za djecu s teškoćama, nema psihološke pomoći, nema dječje i adolescentske psihijatrije, nema dovoljno institucija za rehabilitaciju.

U Centru za autizam edukacija djece svodi se na šetnje, nekakve glazbene ili likovne radove. Nemaju ni učeničke knjižice, a tek odnedavno dobivaju svjedodžbe u kojima otprilike stoji da su naučili prati ruke. To je integracija u sustav? Ministar Željko Jovanović dosad je više puta bio u Splitu, a nikada nije posjetio Centar za autizam za koji je mjerodavno njegovo ministarstvo – kaže ta majka.

Roditelji, koji su se s tri ministra zadužena za skrb o njihovoj djeci (socijalna politika, zdravlje i obrazovanje) zadnji put susreli u siječnju, do danas nisu dobili odgovore na svoje zahtjeve.

– Trećeg prosvjeda neće biti. Naš je sljedeći korak ući u Sabor i nećemo odande izići dok nam ne zajamče prava za našu djecu. Hoćemo pravo na ljudskost! – kaže Golemac. Siniša Bosanac podsjeća da su roditelji još u ožujku zatražili od premijera Zorana Milanovića smjenu troje ministara, Milanke Opačić, Željka Jovanovića i Rajka Ostojića, a sada poziva:

– Neka bilo koja od televizija organizira susret tih troje ministara s predstavnicima roditelja, pa neka u našoj nazočnosti javno kažu što su to učinili za bolji život naše djece."

KOMENTAR:

Prijasnja socijaldemokratska i sadasnja tzv. demokrscanska Vlada nemaju sluha za najslabije u nasem drustvu. Narodi koji su se ponasali poput Hrvatskih dosadasnjih vlada su nestali ili bar rezimi koji su obiljezavali nesocijalnu i neeticnu politiku su nestali. Stari narodi sjevernoamerickih indijanaca su svoje stare ostavljali da se smrznu u snijegu. Danas ih gotovo nema. Maye i Inke su prakticirali obredna zrtvovanja, danas ih gotovo nema. Nacisti su ubijali bolesne, invalide i to pripadnike svog naroda. Nacizam je nestao nakon 12 godina vladavine. Komunizam je nestao. Premijer Plenkovic je u Briselu u 20 godina doktorirao na temi: "Nesocijalna, neeticna i nedemokratska Europa"! Medjutim da li ce svoju briselsku doktorsku dizertaciju u Domovini sprovesti u djelo odlucuje Hrvatski narod. Mislim da je vrijeme "Hrvatske sutnje" za Hrvatski narod zavrseno.

Sadasnje vodstvo HDZ-a ne pokazuje patriotske, vec macehinske ocjecaje prema Domovini Hrvatskoj. Stranka je napustila demokrscanstvo te ide cudnim politickim putem. Hrvatski narod je direktna zrtva te politike.

SUMMA SUMMARUM: Premijer Plenkovic i njegovi Ministri direktni su krivci za socijalno-ekonomsku katastrofu u Domovini. Oni krse zakone i Ustav Republike Hrvatske gdje god to mogu.

Pogoduju krupnom kapitalu te odmazu Hrvatskom obrtu i OPG-ovima. Rasprodaju prirodne resurse Domovine bez razmisljanja o sutrasnjici. Klanjaju se europskoj diktatorskoj politici koja pokusava zatrti nacionalnu svijest zemalja clanica Unije.

Ukratko: Premijer Plenkovic sa Vladom vodi antihrvatsku, antisocijalnu, neeticnu i podanicku politiku!

Premijer Plenkovic, predsjednik Hrvatske Vlade  pokazuje da je jedino jak kada treba nekog zbog "sitnog vrijedjanja" uhapsiti ili mu stisnuti prekrsajnu prijavu. Premijer Plenkovic nema status Hrvatskog branitelja jer nije sudjelovao u Domovinskom ratu. Mozda zbog zdravstvenih problema nije mogao biti na prvoj crti obrane Domovine, ali je mogao duznost odsluziti u logistici ili vojnoj administraciji.Kao sin rezervnog majora JNA i vojne doktorice naucio je da "cvrstom rukom" i "zapovjedanjem" ima situaciju pod kontrolom. Medjutim nasa Domovina nije SFRJ i demokracija nije totalitarizam CKSKJ. 
 
Od ubojstva Kralja Zvonimira nas narod trpi razlicite diktature i diktatore. 
Premijer Plenkovic nema Hrvatsku unutarnju i vanjsku politiku, ministre, a niti svoju stranku pod kontrolom. Njegova kontrola je upotreba sile putem politicke diktature. Jednini koji placa ceh njegovog nekompetentnog i diktatorskog vodstva je Hrvatski narod.

Premijer Plenkovic je pokazao "jasnu namjeru" u slijedeca cetiri slucaja, gdje nije zastupao interese Hrvatskog naroda, kao sto slijedi:

1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:



Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavno-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI daje prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  



SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de


Nema komentara:

Objavi komentar