Samstag, 9. Dezember 2017

'POKLONE ZA SIROMAŠNE NISU DOBILA DJECA U KATOLIČKOM VRTIĆU, ALI NE SMIJEM ODATI TKO JEST' Tko je državna tajnica iz 'afere paketići' + KOMENTAR!


Gornja slika i citirani tekst preuzeti su saonline portala "Jutarnji.hr", 08.12.2017

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/poklone-za-siromasne-nisu-dobila-djeca-u-katolickom-vrticu-ali-ne-smijem-odati-tko-jest-tko-je-drzavna-tajnica-iz-afere-paketici/6827691/#.WiugVzGx-PA.facebook

"Ministrica demografije Nada Murganić i državna tajnica Margareta Mađerić, koje su na blagdan Svetog Nikole posjetile privatni katolički vrtić Blažena Hozana na zagrebačkim Krugama, nisu djeci u vrtić donijele nikakve paketiće niti su ih planirale darivati, već su vrtiću - a ne djeci - donirale dvije kutije slatkiša, bojanki i higijenskog materijala, vrijednih oko 2000 kuna, s naljepnicama Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), kako bi ih časne sestre podijelile najpotrebitijima.
Kaže to državna tajnica Mađerić, dodajući da nisu postojali nikakvi paketići niti namjera darivanja djece.
Tehnička pomoć
- Ti artikli su imali na sebi naljepnice FEAD-a jer su nabavljeni iz sredstava za promociju tog Fonda. Kutije smo predale vrtiću, a na stolić u dvorani izvadili smo 15-ak artikala, upravo za promociju. Prisustvovali smo dječjoj predstavi, a nakon toga je, u organizaciji vrtića, djecu posjetio Sveti Nikola i dijelio im paketiće koje je kupio vrtić, a financirali su ih roditelji - objašnjava Mađerić.
Kome su na kraju artikli koje je doniralo Ministarstvo podijeljeni javnost, ističe, neće moći doznati zbog jasnih načela samog FEAD-a.
- Prema načelu nediskriminacije i zaštite korisnika, ne smijemo otkrivati imena obitelji kojima su ti artikli podijeljeni - kaže Mađerić.
Što znamo o Margareti Mađerić, državnoj tajnici koja je preživjela sve šefove
Margareta Mađerić karijeru u HDZ-u počela je graditi početkom 90-ih. U stranku se učlanila sa 16 godina i sve što je do sada postigla može zahvaliti HDZ-u, u kojem je “preživjela” sve smjene i šefove. U vrijeme Ive Sanadera bila je šefica HDZ-ove mladeži, dok joj je suprug, odvjetnik Luka Mađerić, bio predstojnik ureda za ljudska prava u Sanaderovoj vladi. Bila je i članica Predsjedništva, predsjednica Zajednice žena za grad Zagreb te HDZ-ova tajnica za iseljeništvo. Kad je na čelo stranke i Vlade došla Jadranka Kosor, brzo joj se priklonila, ali joj je još brže, kažu HDZ-ovci, okrenula leđa kad je na scenu stupio Tomislav Karamarko. U to vrijeme njezina sestra Ana Kosec postala je Karamarkova tajnica pa je i Mađerić imala privilegije te je postavljena u jedan od stranačkih odbora. Bila je i zastupnica u Gradskoj skupštini te je poslušno izvršavala stranačke zadatke, što joj je osiguralo pozicije u nadzornim odborima tvrtki poput Gradske plinare gdje je bila četiri godine i primala naknadu. Pristala je biti i HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, unatoč tome što su svi znali da je očekuje težak poraz od Milana Bandića. Na tim izborima ostvarila je jedan od najlošijih rezultata osvojivši u prvom krugu tek nešto više od pet posto glasova. No zauzvrat joj je, kako su tada pričali u stranci, bilo osigurano mjesto na listi za Sabor, a kratko je vrijeme bila i šefica saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva. Opstala je i kad je došao Andrej Plenković jer joj je on omogućio mjesto državne tajnice iako Mađerić nema završen fakultet, nego višu stručnu spremu. Mađerić je i osnivačica tvrtke za izgradnju A.G.M. Kosec, a ona i suprug imaju pozamašnu imovinu, kuću i nekoliko stanova u Zagrebu, kuću na Pašmanu, automobile... (R. Vuković)
 U Ministarstvu ponavljaju da se sredstva iz FEAD-a i Europskog socijalnog fonda dodjeljuju udrugama i ustanovama na temelju natječaja za pojedine projekte, od kojih je najpoznatiji osiguravanje besplatne školske prehrane za djecu iz socijalno ugroženih obitelji, a Ministarstvo dobiva tek novac za tehničku pomoć, odnosno promociju projekata i fondova. Ta se sredstva, ističu, također troše namjenski, pa su proteklih mjeseci organizirane brojne informativne radionice diljem Hrvatske, za što je potrošeno oko 75.000 kuna, zatim je tiskan promotivni materijal u vrijednosti oko 13.000 kuna, te je na raspolaganju ostalo još oko 55.000 kuna. Umjesto tiskanja i dijeljenja blokova, kišobrana i majica s logom fondova, u Ministarstvu su, tvrde, odlučili kupiti slatkiše, lektirnu građu, higijenske potrepštine i bojanke te ih donirati ustanovama kao što su dječji domovi, škole i vrtići.
Rasprava 
Međutim, čini se da oporbeni zastupnici, koji su jučer, tijekom planirane raprave o izmjenama Zakona o socijalnoj skrbi, u Saboru veći dio vremena resornu ministricu Murganić pozivali na odgovornost zbog “afere paketići”, u to nisu povjerovali.
- Kažete da paketići ne postoje i nema afere, a svi smo vidjeli na TV-u da paketići postoje i da ste ih dijelili. Možete reći: ‘Da, pogriješili smo’, ali raditi od zastupnika budale, tu ste nadmašili samu sebe - rekao je SDP-ovac Nenad Stazić."
KOMENTAR:

Da premijer Plenkovic ima imalo moralno-etickog nacela i socijalne osjetljivosti sutra bi ministrica Murganic i drzavna tajnica Madjeric bile na burzi rada.

Ova Vlada kao da se natjece tko ce od ministara napraviti vise stete Domovini i najslabijoj socijalnoj skupini Hrvatskih gradjana. Kod nas je postala praksa, gotovo zakon "Pojeo vuk magare i nikom nista". Medjutim u jednom trenutku ce se magareca kost zaglaviti u vucojoj celjusti. U tome trenutku ce se pozvati na odgovornost oni i to ne samo za milijune koji su zamraceni, nego i za jednu jedinu kunu. Prije ili kasnije Hrvatski sudci ce suditi u ime Hrvatskog naroda ili ce traziti drugi posao. Prije ili kasnije ce Hrvatska policija stititi Hrvatski narod. Prije ili kasnije ce Sabor nadgledati rad obavjestajnih Hrvatskih sluzbi, a ne predsjednica koja to uopce ne radi. Jednom je sud proglasio stranku HDZ - kriminalnom organizacijom. Ja ne volim generalizirati. Naravno da ima u HDZ-u casnih ljudi kao i u drugim strankama. Poruka vladajucima i parlamentarnoj opoziciji: "Odvojite zrno od kukolja ili cete kao politicki subjektu u potpunosti nestati".

Sadasnje vodstvo HDZ-a ne pokazuje patriotske, vec macehinske ocjecaje prema Domovini Hrvatskoj. Stranka je napustila demokrscanstvo te ide cudnim politickim putem. Hrvatski narod je direktna zrtva te politike.

SUMMA SUMMARUM: Premijer Plenkovic i njegovi Ministri direktni su krivci za socijalno-ekonomsku katastrofu u Domovini. Oni krse zakone i Ustav Republike Hrvatske gdje god to mogu.

Pogoduju krupnom kapitalu te odmazu Hrvatskom obrtu i OPG-ovima. Rasprodaju prirodne resurse Domovine bez razmisljanja o sutrasnjici. Klanjaju se europskoj diktatorskoj politici koja pokusava zatrti nacionalnu svijest zemalja clanica Unije.

Ukratko: Premijer Plenkovic sa Vladom vodi antihrvatsku, antisocijalnu, neeticnu i podanicku politiku!

Premijer Plenkovic, predsjednik Hrvatske Vlade  pokazuje da je jedino jak kada treba nekog zbog "sitnog vrijedjanja" uhapsiti ili mu stisnuti prekrsajnu prijavu. Premijer Plenkovic nema status Hrvatskog branitelja jer nije sudjelovao u Domovinskom ratu. Mozda zbog zdravstvenih problema nije mogao biti na prvoj crti obrane Domovine, ali je mogao duznost odsluziti u logistici ili vojnoj administraciji.Kao sin rezervnog majora JNA i vojne doktorice naucio je da "cvrstom rukom" i "zapovjedanjem" ima situaciju pod kontrolom. Medjutim nasa Domovina nije SFRJ i demokracija nije totalitarizam CKSKJ. 
 
Od ubojstva Kralja Zvonimira nas narod trpi razlicite diktature i diktatore. 
Premijer Plenkovic nema Hrvatsku unutarnju i vanjsku politiku, ministre, a niti svoju stranku pod kontrolom. Njegova kontrola je upotreba sile putem politicke diktature. Jednini koji placa ceh njegovog nekompetentnog i diktatorskog vodstva je Hrvatski narod.

Premijer Plenkovic je pokazao "jasnu namjeru" u slijedeca cetiri slucaja, gdje nije zastupao interese Hrvatskog naroda, kao sto slijedi:

1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavno-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI daje prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen