petak, 15. prosinca 2017.

Projekt "2761" HR-branitelji!



Poštovani članovi i simaptizeri HIT&E-zajednice,

Svjedoci smo svakodnevne tragedije kroz koje prolazi naša braniteljska populacija, čiji sam i sam bio pripadnik i svjedok tih početnih 90-godina i znam kroz što se prolazilo i čemu i komu smo bili izloženi.

Danas nam interesne grupe izvana i iznutra slobodno, preko svoji pera ili poplavi tkz. nevladinih udruga pišu i izvještavaju, što hoće i kako hoće, za ovaj ili onaj interes, svakim danom sve jače i snažnije obezvrjeđuju branitelje i za ono što su se borli.

Danas ih već nazivaju ekstremnom desnicom, nacionalistima, šatorašima i sličnim zločestim nazivima imputirajui im nazadnost i kočničarima razvoja.
Oni slobodno pišu, o svemu i svačemu, jer su im to branitelji omogućili i zajednica kojom danas pripadamo. Njima nije problematična povijest u kojoj nisu mogli sve i svašta pisati ili svjedočit, njih ne inetersiraju tisuće grobova i neistraženih masovnih grobnica totalitarnih režima , oni to sve selektivno zaboravljaju i selektivno optužuju, uglavnom od pojedinaca i skupina koji su do jučer tu slobodu ograničavali drugima.

Pred tim streljačkim redom od olovaka i riječnika, nepoznatom interesu medijske Hrvatske, stoje naši branitelji bez adekvatne zaštite i pomoći.

Nije samo njima izostala pomoć, izostaje i zdrastvu, kulturi, sportu i korijenu svih glavobolja GOSPODARSTVU, te svatko od nas može svjedočiti da tonemo sve više, bez naznaka i volje za odlučnijim zaokretom.

Oni koji bi trebali to činiti ili neće ili neznaju. Prema onom čemu svakodnevno svjedočimo,  pomaže se sebi i svojim umreženim prijateljima.
Nedostatak pozitivne kritike i promicanje izvrsnosti je nažalost naš recept siromašenja i zaostajanja za drugima.

Ovim,  bi vam predstavio jedan projekt, koji se odupire ovom generalnom trendu i promovira izvrsnost u pokušaju zaštite naših branitelja.

Naziv projekta: 2761
                               (Broj samoubojstava branitelja od završetka domovinskog rata)               

Tip projekta: film u režiji gosp. Jakov Sedlar


Cilj ovog poziva: skupljanje novčanih potpora da se isti realizira


Ja vas molim da prema svojim mogućnostima sa 5, 10, 20, 50 ili onoliko koliko možete, poduprite ovaj projekt i pokušamo branitelje odvratiti od dizanja ruke na sebe, ohrabriti ih i aktivnije uključiti u mirnodobski razvoj naše zajednice.
Za doniranje sredstava idite na naznačeni link, pod „više o projektu“.

Osim toga zamolio bi vas da ovaj poziv dalje širite medju svojim prijateljima i hrvatskim zajednicima.



Srdačan pozdrav / Mit freundlichen Grüßen

Žarko Tomasić, Dipl. Ing.
Kroatische Ingenieure, Techniker und Ökonomen e.V.
Vorsitzender

VDI - Haus, Hamletstr 11
D-70563 Stuttgart
Tel: +49 8221/ 27 68 111
Fax: +49 8221/ 27 68 112
Mob. +49 (0)173 35 25 218
E-Mail: zarko.tomasic@tomasic.de

Nema komentara:

Objavi komentar