četvrtak, 19. svibnja 2016.

Hrvati Frankfurta su svim srcem večeras uz braću Kovač!

Gornja slika i citirani tekst u cijelosti su preuzeti iz online portala "fenix-magazin.de", 18.05.2016

"Eintrachta iz Frankfurta i FC Nürnberg igraju večeras u Frankfurtu, na Commerzbank Areni, prvu utakmicu doigravanja za zadnjeg sudionika Bundeslige u idućoj sezoni. Navijačka atmosfera koja vlada u Frankfurtu za tu utakmicu je na vrhuncu. Sve karte za stadion, koji prima 53.000 mjesta, su odavno rasprodane.

Trener Eintrachta Niko Kovač, kojemu mnogi odaju priznanje da je razbudio momčad i doveo je na korak do opstanka u Bundesligi, izjavljuje kako äe njegovi igrači dati sve od sebe u dvije utakmice odluke.
– Neće nam biti lako nakon nesretnog poraza u Bremenu, gdje su nas samo dvije minute djelile od ostanka u ligi. Sada moramo biti jaki i pokazati snagu. Pred nama su dvije utakmice protiv Nürnberga kojeg uvažavanje ali čvrsto vjerujem da ih možemo preskočiti kako bi i iduće godine igrati u prvoj ligi, ponavlja Kovač svoju optimističnu izjavu koju dijele i mnogi navijači Eintrachta.

Hrvati koji žive u Frankfurtu, a njih je samo na području grada službeno više od 17 tisuća, navijat će svim srcem večeras za Eintracht. Ponajviše će to biti zbog Nike i Roberta Kovača koji će, u slučaju uspjeha, biti upisani kao hrvatski treneri koji su spasili Eintracht. U suprotnom, u što nitko od Hrvata ni ne pomišlja, neće im biti produžen ugovor i morat će napustiti Frankfurt. Frankfurtski Hrvati željeli bi braću Kovač viđati i iduće godine kako u Commerzbank Areni vode Eintracht protiv Bayerna, Borussije, Schalkea i ostalih njemačkih velikana u Bundesligi."

Nema komentara:

Objavi komentar