subota, 23. prosinca 2023.

Biskup Košić napao sam vrh EU - Dražen Katić


 Cititani tekst preuzet je sa online portala "jutarnji.hr", 22.12.2023

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/biskup-kosic-okomio-se-na-debelog-djeda-i-orasara-pa-napao-na-sam-vrh-eu-pogledajte-samo-njihovu-preporuku-

"Biskup Košić okomio se na ‘debelog djeda‘ i Orašara pa napao na sam vrh EU: ‘Pogledajte samo njihovu preporuku!‘
 
 - Iz neke „političke /ili religijske (?) korektnosti“ čak čelnici EU preporučuju da se ne upotrebljava naziv Božić nego samo neka se čestitaju sretni blagdani! Iz ukrasa koji se ovih adventskih dana raskošno razlijevaju po ulicama, trgovima i izlozima izbačen je Isus. Njega zamjenju neki debeli u crveno obučeni djedovi s dugom bijelom bradom, okruženi nekim vilama i upregnuti u neke saonice i zaprege glumeći skandinavske bijele zime kojih u Europi ima sve manje. K tome još se najnovije pojavljuje nekakvi lutak zvan Orašar koji sve više postaje simbol božićnog vremena - rekao je Košić." Kraj citata!

Prije gotovo pet godina radio sam u Europskom parlamentu u ECR Grupaciji - Grupaciji europskih konzervativaca.

Već se u to vrijeme naziralo polako, ali sigirno udaljavanje Europske unije od kršćanstva, a posebno od katoličke crkve, koja je danas službena religija 1.3 milijarde katolika diljem svijeta.

Upravo biskup Košić u svome obraćanju pogađa bit problema u odmaku službene EU politike od kršćanske Europe!

Posebno sada u predbožićno vrijeme možemo se svi zapitati, kao što napominje biskup:

Gdje je nestao Isus?

Pa mi slavimo djeda mraza i orašara, a da nam djeca ni neznaju tko je Sveti Nikola!

Mi slavimo rođene Isusa, a da u groznici konzuma ovih dana njega ni ne spominjemo. Na televiziji se cijelo vrijeme vrte reklame o tome "Koliko ćemo potrošiti za Božić" i "Koliko će država uprihodovati poreza od silnih milijardi božićne prodaje"!

Ovih dana se u medijima vrti cijelo vrijeme cijene bakalara i odojka! 

Pa zar jedemo meso i ribu samo za Božić? 

U Europskoj uniji su nam Božić i Isusa ukrali "neki drugi ljudi"!

Jedina zemlja koja se tom antikršćanskom-trendu odlično suprostavlja je "njemačka pokraina Bavarska" sa premijerom Dr. Markus Söderom! On je baš ovih dana naložio svim državnim instutucijama u Bavarskoj da postave raspelo u svojim prostorima. I ta akcija CSU u Bavarskoj će biti osuđena od "nekih drugih ljudi" iz Europskog parlamenta.

Hrvati već dugo ne idu putem Bavaraca već su poklekli pred novom počasti "konzumerizmom"  i propagiranju, kao što biskup Košić navodi, "Djeda mraza" i "Orašara"!

Na slijedećem videu je moja kratka izjava iz Karlovca u kojoj svima želim "hrabar" ulazak u Novu 2024. godinu!

Ako postoji mogućnost, podijelimo nešto sa naše bogate božićne trepeze sa onima koji imaju daleko manje od nas. Tada će blagdan Božića biti cijelovit i ispunit potpuni smisao.

 

Ekonomski razvoj Hrvatske uključuje trgovinu i društvo konzuma. Međutim konzumiranje proizvoda i usluga, iako bitno utječe na BDP mora imati svoje granice. Konzumirati se ne treba jedino zbog konzumiranja. Konzumirati se treba da se zadovolje naše potrebe. Pretjeranim konzumom se uništavaju resursi koji su nam potrebni za kvalitetni život u budućnosti, kao i kvalitetni život nadolazećih generacija. Gospodarsko buđenje Hrvatske detaljno sam obradio u mome predizbornom programu za državne izbore 2024. pod slijedećim linkom. Pod tim linkom možete pogledati i moj životopis, kao kandidata za 7. Izbornu jedinicu:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

 
Prilikom blagdanskog konzumerizma skrenuo bih pažnju da je dobro konzumirati domaće proizvode, ako je to moguće. Kupujmo Hrvatsko, kupujmo domaće treba se transformirati u krilaticu "kupujmo regionalno"! Regionalna kupovina podrazumjeva kupnju proizvoda i usluga koje se nalaze na udaljenosti maksimalno 50 km od mjesta našeg stanovanja. Tih 50 km je posebno bitno za kupnju voća, povrća i mesa.
 
Međutim postoji i "duhovna hrana" na koju biskup Košić skreće uvijek i ponovo našu pažnju. Kršćanstvo, a posebno Katolička vjera trebaju sjati tradicijom, djeci treba ponovo darove nositi "Sveti Nikola", a ne neki "debeli u crveno obučeni djedovi", kao što ispravno napominje biskup.

Lijep pozdrav svima. 🇭🇷

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA 

 
Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

web: www.drazenkatic.blogspot.com

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Twitter (X): ZVD_eV

Instagram: katic.drazen

You Tube: Drazen Katic

Whatsapp 0049 152 193 366 39

***************************************************** 

KANDIDAT ZA ZASTUPNIKA  U 7. IZBORNOJ JEDNICI - Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

PROGRAM 7. IZBORNE JEDINICE I MOJ ŽIVOTOPIS NALAZI SE POD SLIJEDEĆIM LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

 

Nema komentara:

Objavi komentar