srijeda, 20. prosinca 2023.

"Sjećanje na Vladimira Veselicu" - Dražen Katić

 

Jučer je održana na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu konferencija pod nazivom "Sjećanje na Vladimira Veselicu"!

Profesor Vladimir Veselica mi je bio predavač iz predmeta Financije 1998. godine na Ekonomskom Faluktetu u Zagrebu, na mom postdiplomskom studiju iz područja Poslovne ekonomije. Kod profesora Veselice sam i položo navedeni ispit. Profesore Vladimira i Marka Veselicu hrvatska povijest je obilježila kao vrhunske političare posebno u vrijeme "Hrvatskog proljeća", ali i u vrijeme stvaranja hrvatske nezavisnosti 1989. godine, kada je profesor Vladimir Veselica okupio vrhunske Hrvatske intelektualce u cilju organiziranja prvih višestranačkih izbora u Hrvatskoj.

Na slijedećem videu je moj uvodni govor prije same konferencije!

Slijedeći videozapisi daju kratki pregled navedene konferencije!






Moja kratka izjava nakon održane konferencije!


Na slijedećoj slici je promocija magistara znanosti prije oko 25 godina na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu!

Ekonomski razvoj Hrvatske podrazumjeva i uključivanje u hravtsku politiku i ekonomskih stručnjaka kojima primjer mogu biti braća Veselica, profesori i političari koji su uveliko obilježili  stvaranje hrvatske političke nezavisnosti. Današnji političari u usporedbi sa braćom Veselicom su "učenici u osnovnoj školi"! Braća Veselica svima nama koje zanima politika, a koji se razumijemo u ekonomiju mogu biti uzor te crta vodilja u osobnom političkom razvoju. Gospodarsko buđenje Hrvatske, koje uključuje i političke komponente detaljno sam obradio u mome predizbornom programu za državne izbore 2024. pod slijedećim linkom. Pod tim linkom možete pogledati i moj životopis, kao kandidata za 7. Izbornu jedinicu:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

U moje 22 godine provedene u Stuttagrtu družio sam se sa ljudima svih zanimanja i političkih orjentacija. Proveo sam 10 godina u njemačkom CDU te učio politiku od onih koji je znaju, a ignorirao političke amatere i one sa "prstima u pekmezu"!

Hrvatska politika je postala politika "vrtnih patuljaka". Imena poput braće Veselice u hrvatskoj politici više ne postoje. Hrvatska politika postala je platforma za kriminalne i koruptivne egzibicije. Sadašnji hrvatski političari niti su učili politiku, niti je razumiju. Rasprave u Saboru su postale toliko bizarne i nebitne da ih gotovo nitko više na TVu ni ne gleda.

 Iduće godine biramo novi saziv Sabora i o biračima Hrvatske ovisi hoće li dobiti garnituru zastupnika kakvu imaju sada u Saboru ili će izabrati ljude koji znaju, mogu i hoće, ljude koji imaju od čega živjeti, a ne politčke egzibicioniste koji ulaze u Sabor samo i jedino zbog plaće od 2.500 eura, koju nikada u životu nisu zaradili.

Lijep pozdrav svima. 🇭🇷

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA 

 
Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

web: www.drazenkatic.blogspot.com

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Twitter (X): ZVD_eV

Instagram: katic.drazen

You Tube: Drazen Katic

Whatsapp 0049 152 193 366 39

***************************************************** 

KANDIDAT ZA ZASTUPNIKA  U 7. IZBORNOJ JEDNICI - Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

PROGRAM 7. IZBORNE JEDINICE I MOJ ŽIVOTOPIS NALAZI SE POD SLIJEDEĆIM LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

 

Nema komentara:

Objavi komentar