subota, 23. prosinca 2023.

Hrvati se za blagdane vraćaju kući! - Dražen Katić

Citirani tekst preuzet je sa online portala "vecernji.hr", 23.12.2023

https://www.vecernji.hr/vijesti/video-hrvati-se-vracaju-kuci-za-bozic-ovo-morate-dozivjeti-zaplakala-sam-

"Korisnike društvene mreže TikTok razdragao je video koji prikazuje atmosferu u koloni automobila na autocesti. Radi se o Hrvatima koji žive u Njemačkoj, a ovih se dana vraćaju proslaviti blagdane u domovini.

Profil gordanalunabobo koji je na TikToku objavio video piše "Ovo morate doživjeti. Pozdravljamo ulazak u Hrvatsku. Kolone naših ljudi". Kraj citata!

Božić i Nova godina su vrijeme kada većina naših iseljenika dolazi kući. U Njemačkoj mnoge tvrtke i državne institucije imaju kolektivni godišnji odmor od početka Badnjaka pa sve do Sveta Tri Kralja pa je to izvrsna mogućnost posjetiti svoju rodbinu u Domovini.

U potpunosti mogu razumjeti vozače koji su vjerovatno u "Karavankama" trubili i veselili se dolasku kući. Bez obzira koliko je u Hrvatskoj teško, nesređeno i nizak životni standard u usporedbi sa Njemačkom, Hrvatska je jedini pravi dom.

Mnogi su u Njemačku odselili sa kompletnim porodicama, mnogi se u Njemačkoj osjećaju sigurno i dobro i baš ni ne razmišljaju o skorom povratku u Hrvatsku. I baš zbog toga ovi Božićni i Novogodišnji blagdani su odlična mogućnost za druženje, odmor i posjet rodbini.

Dok sam živio u Stuttgartu veselio sam se svakom dolasku kući. Iako sam u tome gradu našao svoj drugi dom, dolazak u Hrvatsku za mene je bio uvijek sretan momenat. Toliko puta su bile gužve na cesti, čekanje na graničnim prijelazima, zastoji na autoputu, međutim kada se dođe kući, sve se zaboravi.

Ja sam nakon 22. godine života u Stuttgartu odlučio na povratak u Domovinu i 2021. godine sam se vratio u Dugu Resu, grad moga rođenja. Sada se posebno veselim kada na cesti vidim njemačke tablice, jer znam da je netko od naših došao u posjetu. 

Na slijedećem kratkom videu je moja poruka u vezi nadolazećih Božićnih i Novogodišnjih blagdana!


Ako postoji mogućnost, podijelimo nešto sa naše bogate Božićne trepeze sa onima koji imaju daleko manje od nas. Tada će blagdan Božića biti cijelovit i ostvariti potpuni smisao. Ako uhvatimo vremena posjetimo i naše osamljene susjede za Božićne blagdane.

 

Ekonomski razvoj Hrvatske podrazumjeva trgovinu i društvo konzuma. Međutim konzumiranje proizvoda i usluga, iako bitno utječe na BDP mora imati svoje granice. Konzumirati se ne treba jedino zbog konzumiranja. Konzumirati se treba da se zadovolje naše potrebe. Pretjeranim konzumom se uništavaju resursi koji su nam potrebni za kvalitetni život u budućnosti, kao i kvalitetni život nadolazećih generacija. Dolaskom Hrvatskog iseljeništva u Domovinu za vrijeme blagdana konzumiranje dobara i usluga će se pojačati, ali to je kratkotrajni trend i nakon blagdana potrebno se vratiti normalnim potrošačkim navikama.Gospodarsko buđenje Hrvatske detaljno sam obradio u mome predizbornom programu za državne izbore 2024. pod slijedećim linkom. Pod tim linkom možete pogledati i moj životopis, kao kandidata za 7. Izbornu jedinicu:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

 
Prilikom "blagdanskog konzumerizma" skrenuo bih pažnju da je dobro konzumirati domaće proizvode, ako je to moguće. Kupujmo Hrvatsko, kupujmo domaće treba se transformirati u krilaticu "kupujmo regionalno"! Regionalna kupovina podrazumjeva kupnju proizvoda i usluga koje se nalaze na udaljenosti maksimalno 50 km od mjesta našeg stanovanja. Tih 50 km je posebno bitno za kupnju voća, povrća i mesa.

Lijep pozdrav svima. 🇭🇷

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA 

 
Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

web: www.drazenkatic.blogspot.com

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Twitter (X): ZVD_eV

Instagram: katic.drazen

You Tube: Drazen Katic

Whatsapp 0049 152 193 366 39

***************************************************** 

KANDIDAT ZA ZASTUPNIKA  U 7. IZBORNOJ JEDNICI - Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

PROGRAM 7. IZBORNE JEDINICE I MOJ ŽIVOTOPIS NALAZI SE POD SLIJEDEĆIM LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

 

Nema komentara:

Objavi komentar