petak, 29. prosinca 2023.

Goveda iz Lekenika - 200 eura po kilogramu! - Dražen Katić


 Citirani tekst preuzet je sa online portala "net.hr", 29.12.2023

https://net.hr/video/u-lekeniku-uzgojili-japanska-goveda-ciji-odrezak-kosta-200-eura-po-kilogramu-tajna-hrane-ih-napolitankama-

"NAJKVALITETNIJE MESO / U Lekeniku uzgojili japanska goveda čiji odrezak košta 200 eura po kilogramu! Tajna? Hrane ih napolitankama." Kraj citata!

 Za vrijeme moga zadnjeg posjeta općini Lekenik bio sam fokusiran na posjetu "SOS Dječjem selu" u Lekeniku, tako da farma na kojoj mladi čovijek uzgaja japanska goveda pripada mom slijedećem posjetu toj perspektivnoj i zanimljivoj općini!
 
Mladi čovijek sa napunjenih 20 godina planirao je nakon završenog školovanja napustiti Hrvatsku trbuhom za kruhom, međutim kreativna ideja njegovog oca promijenila je cijelu situaciju.
 
Otac mladića nabavio je japanska goveda, čije se meso vrlo lukrativno prodaje po cijeni odreska za 200 eura po kilogramu. 
 
Čak i hranjenje goveda napolitankama (čija je cijena od 3.5 do 5 eura)  ne predstavlja problem, jer su troškovi uzgoja daleko ispod razine dobiti.

Ovaj primjer pokazuje da hrvatska poljoprivreda i stočarstvo imaju dobru perspektivu. Također ovaj primjer pokazuje da nam djeca nakon završenog školovanja ne moraju napustiti Hrvatsku i da mgućnost za ostanak postoji.

Državna politika u Hrvatskoj bi trebala uzeti za ogledni primjer uspješne OPG-ove, uspješne male i srednej obrte te sve svoje snage i financije usmjeriti na daljnji razvoj i rast tih područja.

Uvozni lobi poljoprivrednih proizvoda i mesa ne smije biti podupiran od državne politike, već suprotno. Uvozni lobi koji slijedi jedini postulat, a to je maksimiziranje dobiti mora se prestati podupirati sa svih razina. 
 
Slavonija može prehraniti nekoliko "Hrvatski" i uvoz žitarica, smrznutog tijesta i peciva, uvoz ribe i mesa, uvoz mliječnih proizvoda treba biti nužnost, a ne temelj prehrane hrvatskog stanovništva.
 
Inovacije su u razvoju Hravtske vrlo bitna tema i sve snage se moraju uprijeti u razvoj novih inovativnih tehnologija te dati maksimalnu podršku "Start-upovima" koji razvijaju inovativne tehnologije. 

Izvoz hrvatske pameti se mora konačno zaustaviti te treba zamijeniti izvoz inovativnih i modernih tehnologija posebno sa područja IT proizvoda.

Na slijedećem videu je moja kratka izjava iz Lekenika!



Ekonomski razvoj Hrvatske podrazumjeva i ulaganja u znanost i inovacije, koja se višestruko vraća natrag. Gospodarsko buđenje Hrvatske detaljno sam obradio u mome predizbornom programu za državne izbore 2024. pod slijedećim linkom. Pod tim linkom možete pogledati i moj životopis, kao kandidata za 7. Izbornu jedinicu:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

U moje 22 godine provedene u Stuttagrtu družio sam se sa inženejrima, profesorima iz područja tehnike i ekonomije, predstavnicima tvrtki. Na jednom seminaru 2007. godine zajedno sa dvoje poznanika Nijemaca utemeljili smo u Stuttgartu organizaciju inženjera i znanstveniaka pod nazivom "UVNT GRUPPE". Organizacija je kao partner sudjelovala u značajnim istraživanjima, a također  je surađivala sa gradom Stuttgartom i sa koncernom Daimler AG. U tome radu uvidio sam da su inovacije pokretač civilizacije i da se inovacije trebaju finacijski poduprijeti. Hrvatska treba otvoriti širom vrata inovatorima i inovacije postaviti visoko na ljestvici gospodarskog razvitka zemlje. 

OPG-ove, male i srednje obrte Hrvatska treba maksimalno poduprijeti te polako napuštati politiku "pomaganja" stranih koncerana i uvoznog lobija u Hrvatskoj!

Lijep pozdrav svima. 🇭🇷

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA 

 
Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

web: www.drazenkatic.blogspot.com

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Twitter (X): ZVD_eV

Instagram: katic.drazen

You Tube: Drazen Katic

Whatsapp 0049 152 193 366 39

***************************************************** 

KANDIDAT ZA ZASTUPNIKA  U 7. IZBORNOJ JEDNICI - Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

PROGRAM 7. IZBORNE JEDINICE I MOJ ŽIVOTOPIS NALAZI SE POD SLIJEDEĆIM LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

 

 

Nema komentara:

Objavi komentar