srijeda, 13. prosinca 2023.

Jačanje integriteta i usklađenosti u poslovanju! - Dražen Katić


 U povodu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, Međunarodna trgovačka komora (ICC) Hrvatska i Hrvatska gospodarska komora organizirali su 12.12.2023 godine konferenciju na temu "Jačanje integriteta i usklađenosti u poslovanju – ESG standardi kao instrument prevencije korupcije"!

Cilj konferencije je bio podizanje svijesti svih slojeva javnog i korporativnog sektora o nužnosti suzbijanja korupcije, jačanja kulture integriteta, transparentnosti i etike u poslovanju, kao temelja korporativne odgovornosti i dobrog upravljanja.

Središnja tema ovogodišnjeg izdanja konferencije je bila "Usklađenost poduzeća s ESG standardima, odnosno procjena učinaka poduzeća temeljem okolišnih, društvenih i korporativnih parametara upravljanja, uključivo i njihovih politika i aktivnosti u borbi protiv korupcije".


Pod slijedećim kratkim videozapisima možete pogledati interesantna izlaganja sa konferenciju u "Hrvatskoj Gospodarskoj Komori" u Zagrebu!









Teme konferencije su za mene osobno bile vrlo interesantne i pogađaju bit problema. Kratki videozapis u kome komentiram aktualne teme sa konferencije možete pogledati pod:
 

Ekonomski razvoj Hrvatske podrazumjeva također sistematsku i organiziranu borbu protiv korupcije posebno u javnom ili državnom sektoru. U korupciji nam cure milijarde i to milijarde građana koji su taj novac putem poreza uplatili u državni proračun. Korupcija ne postoji samo u Hrvatskoj. Ona postoji u Europskoj uniji, ona postoji i u drugim zemljama izvan Europske unije. Korupcija je uništila mnoge vrlo napredne civilizacije, poput starog Rima i Grčke. Korupcija je uništila i socijalističke zemlje, korupcija uništava i neoliberalne kapitalističke zemlje.  Gospodarsko buđenje Hrvatske detaljno sam obradio u mome predizbornom programu za državne izbore 2024. pod slijedećim linkom. Pod tim linkom možete pogledati i moj životopis, kao kandidata za 7. Izbornu jedinicu:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

U moje 22 godine provedene u Stuttagrtu družio sam se sa ljudima svih zanimanja i političkih orjentacija. Proveo sam 10 godina u njemačkom CDU i tu sam prvi pute susreo u okviru te stranke u Stuttgartu sitno kruptivno djelo jednog višeg člana te stranke. Nakon toga imao sam drugačije mišljenje o korupciji na političkoj sceni. Završno zbog niza krivih poteza CDU-a na državnoj razini i razini grada Stuttgarta podnio sam neopozivu ostavku u stranci. U narednim godinama svjedočio sam o korupciji i u njemačkim tvrtkama i njemačkim državnim institucijama. Ono što razlikuje Njemačku i Hrvatsku je činjenica da kada se dogodi koruptivna radnja u Njemačkoj sudionik ili sudionici korupcije automatski podnose ostavke na svoje dužnosti, a Njemačko državno odvjetništvo pokreće kazneni progon. U Hrvatskoj je korupcija vrlo raširena, a vuče duboko korjene iz bivšeg socijalističkog sustava. Korupcija uništava Hrvatsko gospodarstvo, spriječava povratak Hrvata u Domovinu te potencira daljnja iseljavanja Hrvatskog naroda iz Hrvatske. Svi se moramo suprostaviti koruptivnim radnjama te ih kao društvo i zajednica "rezati" na svim nivoima na kojima se pojave.

Lijep pozdrav svima. 🇭🇷

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA 

 
Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

web: www.drazenkatic.blogspot.com

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Twitter (X): ZVD_eV

Instagram: katic.drazen

You Tube: Drazen Katic

Whatsapp 0049 152 193 366 39

***************************************************** 

KANDIDAT ZA ZASTUPNIKA  U 7. IZBORNOJ JEDNICI - Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

PROGRAM 7. IZBORNE JEDINICE I MOJ ŽIVOTOPIS NALAZI SE POD SLIJEDEĆIM LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

 

Nema komentara:

Objavi komentar