ponedjeljak, 25. prosinca 2023.

Božićni rafting na Mrežnici - Dražen Katić

Citirani tekst preuzet je sa online portala "radio-mreznica.hr", 25.12.2023

https://radio-mreznica.hr/tradicionalni-bozicni-rafting-na-stefanje-na-mreznici/

"I ove godine na Štefanje održat će se božićni rafting na Mrežnici u organizaciji KPA Vodomar.
Ovoga  puta pod krilaticom: ‘Zajedno za Mrežnicu’.

Kreće se s Voškovog stadiona oko 11 sati, a dolazak je na dugoreško kupalište oko 13 sati. Tamo čekaju fritule i kuhano vino, a organizatori čekaju rekordni broj sudionika." Kraj citata!

Rafting na "Štefanje" koji se tradicionalno organizira u Dugoj Resi je manifestacija koja kombinira vodene sportove sa vrućim fritulama i kuhanim vinom.

Manifestacija često ima humanitarni karakter, tako da prodano kuhano vino ide u donaciju nekoj potrebitoj organizaciji. Hoće li se tradicija doniranja nastavit, vidjet ćemo uskoro! Kao što citirani tekst navodi, Rafting počinje u Belavićima ispred stadiona nogometnog kluba "Vošk", a završava na gradskom kupalištu u Dugoj Resi!

I možda taj rafting i nebi bio toliko senzacionalan da on nema dodatne sportske aktivnosti, a to su kupanje veslača raftinfa u "svježoj" Mrežnici.

I ne samo da su veslači raftinga pozvani na kupanje na "Štefanje" u Mrežnici, već su pozvani i ostali hrabri posjetioci.

Pošto je naša Mrežnica i ljeti pomalo prohladna, ovo kupanje na "Štefanju" ne bi trebalo predstavljati problem!😏

Na slijedećem kratkom videu je moj kratki novogodišnji osvrt, također sa kupališta u Dugoj Resi!


Ako postoji mogućnost, podijelimo nešto sa naše bogate Božićne trepeze sa onima koji imaju daleko manje od nas. Tada će blagdan Božića biti cijelovit i ostvariti potpuni smisao. Ako uhvatimo vremena posjetimo i naše osamljene susjede za Božićne blagdane.
 

Ekonomski razvoj Hrvatske podrazumjeva trgovinu i društvo konzuma. Međutim konzumiranje proizvoda i usluga, iako bitno utječe na BDP mora imati svoje granice. Konzumirati se ne treba jedino zbog konzumiranja. Konzumirati se treba da se zadovolje naše potrebe. Pretjeranim konzumom se uništavaju resursi koji su nam potrebni za kvalitetni život u budućnosti, kao i kvalitetni život nadolazećih generacija. Dolaskom Hrvatskog iseljeništva u Domovinu za vrijeme blagdana konzumiranje dobara i usluga će se pojačati, ali to je kratkotrajni trend i nakon blagdana potrebno se vratiti normalnim potrošačkim navikama. Gospodarsko buđenje Hrvatske detaljno sam obradio u mome predizbornom programu za državne izbore 2024. pod slijedećim linkom. Pod tim linkom možete pogledati i moj životopis, kao kandidata za 7. Izbornu jedinicu:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

 
Prilikom "blagdanskog konzumerizma" skrenuo bih pažnju da je dobro konzumirati domaće proizvode, ako je to moguće. Kupujmo Hrvatsko, kupujmo domaće treba se transformirati u krilaticu "kupujmo regionalno"! Regionalna kupovina podrazumjeva kupnju proizvoda i usluga koje se nalaze na udaljenosti maksimalno 50 km od mjesta našeg stanovanja. Tih 50 km je posebno bitno za kupnju voća, povrća i mesa.

Blagoslovljen Božić svima! 🇭🇷

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA 

 
Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

web: www.drazenkatic.blogspot.com

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Twitter (X): ZVD_eV

Instagram: katic.drazen

You Tube: Drazen Katic

Whatsapp 0049 152 193 366 39

***************************************************** 

KANDIDAT ZA ZASTUPNIKA  U 7. IZBORNOJ JEDNICI - Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

PROGRAM 7. IZBORNE JEDINICE I MOJ ŽIVOTOPIS NALAZI SE POD SLIJEDEĆIM LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

 

Nema komentara:

Objavi komentar