nedjelja, 10. prosinca 2023.

Boysi se konačno vraćaju kući! - Dražen Katić


 Citirani tekst preuzet je sa online portala "vecernji.hr", 10.12.2023

https://www.vecernji.hr/vijesti/boysi-sletjeli-u-zagreb-na-aerodromu-ih-docekali-bakljadom-dogodio-se-i-incident-

"Podsjetimo, u grčkim zatvorima se zbog sudjelovanja u navijačkim neredima, u kojima je poginuo jedan navijač AEK-a, od listopada nalazilo 102 navijača Dinama. Njih 30-ak sada je pušteno na slobodu. U Hrvatsku su u nedjelju poslijepodne stigli prvi pušteni Boysi, a, kako smo ranije pisali, stigli su u vlastitom aranžmanu.

Nakon što su pušteni iz istražnog zatvora, poslani su u jedan sabirni centar za strane državljane, a usred noći prevezli su ih do zračne luke, gdje su tražili slobodne letove za Zagreb. Navodno su iz Atene potom poletjeli za Munchen, a onda za Zagreb. U Zračnoj luci u Zagrebu dočekani su pljeskom i bakljadom pred aerodromom, a okupljeni su, kada su vidjeli Boyse, vikali "Dinamo, Dinamo"." Kraj citata!

Cijela pravosudna trakavica koja traje predugo i u kojoj se našlo 102 navijača Dinama - BBB - privodi se kraju. Tridesetak ih je pušteno na slobodu, a prvi od njih su danas slijetleli na aerodrom u Zagreb.

Očigledno je da je hapšenje hrvatskih navijača i njihovo neprimjereno - dugo držanje u grčkom istražnom zatvoru presedan u Europskoj uniji.  Niti jedna članica EU do sada nije uhapsila 100 ljudi za koje se nije utvrdilo počinjenje kaznenog djela ubojstva.

Kazneno djelo "Udruživanje u zločinačku organizaciju" koje na teret Boysima stavlja grčko pravosuđe je pravosudna glupost.

Činjenica je da je cijeli proces hapšenja i držanja Boysa u grčkim zatvorima politička farsa u kojoj "netko dobiva nešto"!

Treba li Hrvatska u Europskom parlamentu ili u Europskoj uniji grčki glas - to znaju samo najviši politički dužnosnici? 

Međutim ako mi Hrvati i trebamo glas da bi nekog Hrvatskog političara visoko pozicionirali u Europskoj politici, to se ne radi preko leđa navijačkih skupina.

Mi Grčkoj ne dugujemo ništa i ova pravosudna farsa mogla se vrlo brzo privesti kraju da je postojala politička volja.

Zadnje pitanje koje postavljam je: Da su Njemački navijači napravili to što su napravili Boysi u Grčkoj, bi li i tada Grci uhapsili 102 Nijemca i razvlačili ih 4 mjeseca po grčkim zatvorima?

Odgovor možete formirati sami!

Europska unija se prema nekim članicama ponaša maćehinski, dok druge članice Unije uživaju neprimjerene privilegije. Novac koji štampaju kao "novine" te ga guraju na sve strane u siromašne članice Unije nije "badave"! Taj novac možemo itekako skupo platiti, a najskuplje je totalnim gubitkom suvereniteta Hrvatske.

Hrvatski europarlamentarci u Bruxellesu nisu ni prstom mrdnuli da se čim prije razriješi pravosudna trakavica oko Boysa.

Eurozastupnik Mislav Kolakušić koji se bavi u Europskom parlamentu isključivo "teorijama zavjere", a ne bori se za hrvatske interese obnaša i vrlo visoku dužnost u tom parlamentu. Mislav Kolakušić je podpredsjednik "Odbora za pravna pitanja"

Od tog čovjeka nije došla ni jedna protestna nota zbog nelegitimnog i pravno upitnog postupanja sa Boysima u Grčkoj.

Želim vam svima sretnu i blagoslovljenu Drugu nedjelju Došašća!

Ugodna 2. nedjelja Došašća svim prijateljima, svim vjernicima i svim ljudima  dobre volje te vašim porodicama!


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA 

 
Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

web: www.drazenkatic.blogspot.com

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Twitter (X): ZVD_eV

Instagram: katic.drazen

You Tube: Drazen Katic

Whatsapp 0049 152 193 366 39

***************************************************** 

KANDIDAT ZA ZASTUPNIKA  U 7. IZBORNOJ JEDNICI - Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

PROGRAM 7. IZBORNE JEDINICE I MOJ ŽIVOTOPIS NALAZI SE POD SLIJEDEĆIM LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

Nema komentara:

Objavi komentar